Şimdi Ara

Pc den koku geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diğer mesajları inceledim ama benimki gibi bi sorun pek göremedim.
    En baştan başlayım ; ekrankartımı deiştirmiştim gts450 3 ay filan kullandım sonra crysis2 oynarken koku gelmeye başladı, sonra biraz daha arttı ve pc kapandı.
    Crysis 2 yi bitirmiştim daha önceden ama 2.kez oynayışımda oldu bu sorun.
    Pc kapanınca açtım kasayı dedim psu yanmıştır her halde söktüm kablolarını işlemcinin üstündeki 4 pin konnektörün sarı olan yerleri kararmıştı.
    sonra Psu nun içini açtım şişen yada patlamış bi kondastör göremedim.
    Arkadaşın Psu su ile açmayı denediğimde pc açıldı. Bende gittim yeni bi psu aldım (xigmatek nrp-pc602) neyse bağladım pc ye açtım ve oyun açınca hafiften koku geliyor.
    Bu kokunun sebebi nedir? işlemcinin oralardan geliyor anladığım kadarı ile . Fazla zorlarsam yani oyun filan oynamaya çalışsam bu psu da yanarmı?
    Kokunun sebebi anakartmıdır yoksa eski psunun kablosunu söktüğümde yanık yok gibiydi

    Sistemim
    İşlemci: Pentium D 925
    Anakart:Gigabyte GA-945P-S3 v1
    2gb dd2 667 ram
    Ekran Kartı: Gigabyte GTS450

    Eski Psu everest 450w (peak350w)
    Yeni Psu xigmatek NRP-PC 602 600w







  • Anakart hasar aldı mı psu yandığında ?
  • Hasar derken ? 4pin konektör takılan yerde bi kararma yok ama eski psunun ordan cıkarttığım kablosunun ucu karamıştı.

     Pc den koku geliyor

     Pc den koku geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aztechsnk -- 30 Nisan 2011; 15:21:49 >




  • Su anda aynı sorunu yasıyorum çözümü nasıl aynen bende craysis 2 yi 2. Kez oynamaya başlayınca oldu sarı kablolar ve konneltorun ucu karardı ve çıkarmak isteyincede çıkaramıyorum herhalde plastik eriyip yapıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rafi1994

    Su anda aynı sorunu yasıyorum çözümü nasıl aynen bende craysis 2 yi 2. Kez oynamaya başlayınca oldu sarı kablolar ve konneltorun ucu karardı ve çıkarmak isteyincede çıkaramıyorum herhalde plastik eriyip yapıştı

    anakart gırıslerıne zarar vermeden bırsekılde cıkarmayı deneyın .. psu dan kaynaklanan bır durum sanırım sıstemınızı tam olraka yazarsanız bır bakalım ..
  • 4gb ddr3 1033 mhz
    AMD phenom x6 1055t
    Atı HD 4650
    500 gb 5400rpm


    Edit:Zorla çıkarmayı deniyorum ama olmuyor biraz daha zorlasam anakarttanda olacaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redand -- 16 Nisan 2012; 20:24:16 >
  • ..bu arada daha fazla zarar verme durumu olabılr ..ımknaınız varsa servısden bılgısayrcılardan v.s.. yardım alın ..ıllakı ucret karsılıgı olacakdır ama nasıl bır sorun yasamıssanız plastık erıyerek yuvaya sabıtlenmıs .. sorunun kaynagı voltaj dalgalanması olabılr .ısıdan dolayı halıyle plastıgı erıtmısdır... psu yu ben merak ettım aslında sıkıntı onda gıbı duruyor cunku ..
  • Yok bilgisayarı su anda tam olarak kullanabiliyorum ama bazen fazla yüklenince kendini kapatıyor
  • anladım .. ama ılerıde daha buyuk sıkıntı cıkarmasın sıze ..
  • KARDESIM SORUNU ANAKART UZERINDE 4 PINLI SOKETTEN PLASTIKLER ERIDIGINDE GELEN O 4 ADET KABLO BIRBIRINE DEGER VE MAKINA KISA DEVRE YAPARAK KAPANIR NE KADAR POWER SPLY DE ALSAN SORUNUN DEVAM EDER ANKARTINDAKI 4 PINLI SOKETIN DEGISIMI GEREKIYOR ODA BASIT BISI HURDA BIR ANKARTTAN PINI SOKUP KENDI MAKINANA TAKICAKSIN OLAY BUKADAR BASIT NEDENINE GELINCE ISLEMCIE GIDEN MOSFETLERIN ARIZALI OLMASI AYRINTLI OLARAK O MOSFETLER ISLEMCI FANINA BILGI TASIR YANI ELETRIK TASIR FANIN NEKADAR HIZLI DONECEGI HAKKINDA ARIZA OLUSTUGU ZAMAN MOSFETLER KISA DEVRE YAPARAK ELEKTRIK AKISINI BOZAR VE KABLOLARA FAZLA AKIM GIRDIGINDE DOGAL OLARAK ISINIR VE YANAR
  • Evet o sokette ark meydana geldiğinden elektriği tam iletemiyor. Direnç gibi bi durum meydana geldiğinden o sokette ısınma meydana geliyor. Koku muhtemelen ordan kaynaklanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KATRE89

    KARDESIM SORUNU ANAKART UZERINDE 4 PINLI SOKETTEN PLASTIKLER ERIDIGINDE GELEN O 4 ADET KABLO BIRBIRINE DEGER VE MAKINA KISA DEVRE YAPARAK KAPANIR NE KADAR POWER SPLY DE ALSAN SORUNUN DEVAM EDER ANKARTINDAKI 4 PINLI SOKETIN DEGISIMI GEREKIYOR ODA BASIT BISI HURDA BIR ANKARTTAN PINI SOKUP KENDI MAKINANA TAKICAKSIN OLAY BUKADAR BASIT NEDENINE GELINCE ISLEMCIE GIDEN MOSFETLERIN ARIZALI OLMASI AYRINTLI OLARAK O MOSFETLER ISLEMCI FANINA BILGI TASIR YANI ELETRIK TASIR FANIN NEKADAR HIZLI DONECEGI HAKKINDA ARIZA OLUSTUGU ZAMAN MOSFETLER KISA DEVRE YAPARAK ELEKTRIK AKISINI BOZAR VE KABLOLARA FAZLA AKIM GIRDIGINDE DOGAL OLARAK ISINIR VE YANAR

    Ben pini çıkarmaya çalışıyorum ama yapıştığı için çıkmıyor nasıl çıkarabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.