Şimdi Ara

Pc bir garip donuyor. Yardım :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    amd driverları ddu ile kaldır temiz kurulum yap. chrome da eklenti varsa hepsini devre dışı bırakıp bir de öyle dene. mpo yu kapat diyeceğim ama görece zahmetli iş. nasıl yapılacağı internette var bulursun.


    ramlerle ilgili bir sıkıntı da olabilir. benim tavsiyem opera gx yükle. ram limiter ı kafana göre yüzde ona, yirmiye falan çek. chrome ile aynı altyapıyı kullandığı için bu işlem sana bir fikir verebilir.


    win 11 konusunda ben de arkadaşa katılıyorum. demini yavaş yavaş almış olsa da oldukça zahmetsiz bir sistem.

  • Çöp Adam kullanıcısına yanıt

    Opera gx i düşündüm ama şimdilik ona bulaşmak istemedim, Belki doğru Belki yanlış.


    Win 11 i ise yakın zamanda hangi arkadaşım kullandıysa, en yakın zamanda w10'a geri dönüş yaptılar. Belki bu yılda aradan çıkınca rahatlıkla geçilebilir. ama benim sorunumu da çözebilir :)


    Mpo hiç bilmiyorum araştırmam lazım.


    Yeni Driver, Yeni Tarayıcı ve bir kaç pc ayarlaması yaptım dünden bugüne, bir kaç gün bu şekilde denemek istiyorum, yine aynı sorun ile karşılaşırsam sizlerin önerilerini değerlendireceğim.

  • Yani dostlar Şuana kadar bir format atmadım. Konuya gelen tüm işlemleri yaptım, sonuç aynı.


    Memtest86 yaptım bir ihtimal ramlar problemlidir diye, herhangi bir sorun bulmadı.


    Mevcut sorun halen daha devam ediyor :) Yani harbi sıkıldım.


    Sorun HArbi harbi AMD driverinden çıkarsa, sonraki kartımın AMD olacağından şüpheliyim.


    Yakın zamanda bir format atarım, sorun çözülürse yazarım, çözülmezse de yazarım. Pc bu sorunu ile beni biraz yordu...


    15dk boyunca prime95, furmark gibi testleri de yaptım, Sistem herhangi bir hata vermedi. Sıcaklık değerleri de oldukça normal




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 27 Nisan 2023; 2:35:2 >
  • Verbose verdiren hata Kernel-Power yazan yani bir güç sorunu olabilir.(değil diye yazmışsınız ama)

    Ram hataları çoğunlukla mavi ekrana neden oluyor, doğrudan komple çöken ram görmedim hocam. 2 günde bir hata yapan ram ise tespiti çok zor. Çift modül ise tek slot tek slot denenebilir.


    Tek çözüm teker teker parça denemek gibi görünüyor ki, zor iş hocam. PSU/anakart/işlemci/ram sıralamasıyla denemekte fayda olabilir.



    Bir arkadaşımın pcsindede benzer bir sorun var, sisteminine herhangi bir şekilde termal macun yenileme vb. nedenlerden müdahale edersek pc 1 hafta kilitlenme sorunları yaşıyor, sonra kendi kendine düzeliyor ve kilitlenme sorunu olmuyor, nedenini bir türlü çözemedik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 27 Nisan 2023; 6:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Kernel-Power hatasına baktığımda açıklaması aynen şu şekilde:

    ''Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.''


    Onun hemen öncesinde verdiği hata ise ''EventLog'' bununda tanımı şu:


    ''22:52:12, ‎25.‎04.‎2023 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.''


    bu hatalar sistem donduktan sonra benim PC'ye reset atmamdan dolayı kaynaklanıyor diye düşünüyorum.


    Sistemin her parçasını ayrı ayrı deneme şansım ne yazık ki yok.


    Ama sistemi hem aynı anda, hem de tek tek stres testlerine soktuğumda herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum. Tabi testleri en fazla 15dk yaptım. 1 saat yapsam ne olur bilmem. bir şey fark eder mi onu da 45dk mı vererek öğrenmek istemiyorum :)



    Anakart ise nasıl test edilir bilmiyorum. Yani üstünde ki tüm parçalar güzelce çalışıyooor, gibi :)


    Bir tek ''xpg s40g'' m2'nin yazma hızı baya düşmüş. normalde 3300 okuma, 2500-2700 arası yazma veriyordu. En son yaptığım iki testin ilkinde 1700 yazma, ikincisinde 2250 yazma verdi.


    M2'nin sağlık durumu da iyi gözüküyor, Sıcaklık değerleri normal, %45 gibide doluluk oranı var.


    Diğer M2 vermesi gerek değerlerde.


    Yani çıkmazdayım, Belki de Driver problemidir ve benim zaten çözemeyeceğim bir husustur, Yada Yazılımsal olarak bir çakışma meydana geliyordur, Format atarsam düzelebilir, Format atarsam W10/11 arasında gidip geliyorum hangisi atmalıyım diye.


    Birde format atarsam, sadece windows'un kurulu olduğu bölüme atabilirim, Çünkü geri kalan dosyalarımı şuan için yedekleyebileceğim bir harici disk yok.


    Peki sadece w10 kurulu olduğu bölüme format atsam, Pc'ye W11 i kurabilir miyim? diğer disk bölümünün W10'dan kalması bir şeyi engeller mi?





  • Kernel-Power hatalarını takip ettiğimde bu yılın 4. şubatta başladığı gözüküyor. ben bu tarihte yanılmıyorsam AMD'nin çıkarmış olduğu yeni onaylanmış sürümünü kurmuştum ve yine yanlış hatırlamıyorsam, ilk günden iki defa PC nette dolaşırken kendini kitlemişti, aynı gün eski sürücüye dönmüştüm ama o dönüş fayda etmedi, o gün bu gün çekiyoruz :)


    Belki format düzeltir, şuan elimde de zaten usb bellek yok. Yakın zamanda aldığımda bir format denerim. Düzelirse belirtirim.


    Bu hatalar aynı zamanda bana şunu hatırlatıyor, bağlantısı olabilir mi? bilmiyorum.


    Benim eski ekran kartının bazı cipleri ''veya öyle bişesi'' bozulmuştu ve kartı güncellediğimde pc açılmıyordu, açılması için eski sürüm istiyordu. Yine bu tarz bir sorunla mı baş başayım acaba diye düşünüyorum, umarım değildir.

  • Pc'ye temiz w10 format attım, İlk gününde aynı sorun devam ettiğini gösterdi :)

  • Bu konuyu bulmam çok iyi oldu. Nerdeyse sistemdaş diyebileceğim bir sisteme sahibiz.

    Ryzen 7 5700X

    Asus Dual RX 6700XT(CW çok var ama sistemi ucuza aldım)

    32 gb çift slot ram(corsair vengeance)

    samsung 970 evo plus (windows buna kurulu)

    2 TB Toshiba hdd

    1 tb da sshd

    120 gb force le 120

    prime AP201 kasa

    Prime B450-K İİ

    Asus TUF 650B(CX serisini devralmış)

    eski sistemimden sıvı soğutucu ile ssdleri aldım. Hazır sistemdi çıkan ssd ile ramleri satıp 32ye geçtim. 17.5'a mal oldu diyebilirim. Bu sorunla karşılaşınca mem86 testi yaptım aynı şekilde. Sıkıntısız çıktı. Malum yurt dışından ramleri aldığım için garantisi 1 ay civarıydı. Bende de aynı sıkıntı peydahlanıyordu. Random bir şekilde önce uygulamalar donar. Sonra windows donar tek çözümü pc power tuşundan resetlemekti. İnternette C-statesi kapatın tavsiyesini buldum. Daha bugün kapadım. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım. Siz de isterseniz bir deneyin. Güncel bios ve güncel driverları kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugberkim -- 30 Nisan 2023; 22:11:3 >




  • Sisteminiz Hayırlı olsun, Güle güle kullanın. Benimde kartımda CW var, bazen gürültülü bazen sessiz öyle takılıyor.


    C-states nedir bilmiyorum, araştırdıktan sonra bende bir denerim, sonuç alırsam da buradan paylaşırım.

  • C-states ayarını biostan açıp kapatabiliyorsunuz. İşlemcinin güç tasarrufu için kullanılıyor. Bende autodaymış disableda çektim. Biosun search barından aratınca direkt çıktı.

  • Bir ara oyundayken pc bir anda dondu siyah ekran oldu sonra kendini yeniden başlattı. Mavi ekranda windows hazırlanıyor yazısı gelmişti. Aldığımdan beri bir kez başıma geldi. Wattman hatası ile karşılaşıldı gibi bir yazı karşıma gelmedi. Bu wattman mıdır ya da sizde de hiç buna benzer bir şey oldu mu?

  • Bu sistemlerin termalleri çok iyi. daha önceden GTX 1060 ile i5-7500 kullanıyordum yeni kasamda bir tek egzoz fanı var. O da 50 derece üstünde devreye giriyor. Çok ses çıkartıyor diye böyle ayarladım fakat ona rağmen sizin sistem gibi 50-60 arasında dolaşıyor. Tek endişem vrmlerin pasif soğutmaya sahip olmamasından ve işlemcinin biraz güçlü kalmasından çok ısınması. Bu arada ben de tarayıcı olarak chrome+ iki ekran olarak kullanıyorum. PSUnun silent/fanless/eco modunun olmamasından(websitesinde var diyor ama daha hiç fansız çalıştığını görmedim ya da fanı zannettiğim şey başka bir şeyin sesi olabilir mi bilmiyorum. Komponentlerinden gelen sesin en fazla 10 decibel civarı olması lazım. RM750X'in ses durumu nasıl boşta fanları çalışıyor mu ya da ne kadar ses çıkartıyor? 2021 RM750X cyberneticste boştayken baya sessiz gibi. Yükteyken benimkiyle nerdeyse aynı decibelde ses çıkartıyor. Yükte zaten ekran kartı, CW ve egzoz fanı psunun sesini perdeler. O yüzden önemli değil. Geçenlerde wattmetre aldım cpuyu da gpuyu da stress testine aldığımda en fazla 430 watt çekiyordu oyunlarda genelde 300 watt civarı oluyor. Buna 2 ekranın çektiği güç de dahil.





  • Ssd veya sata kablosu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Crystaldiskmark indirir misin bi uyarı vercek mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güç kaynağımdan herhangi bir ses almadım ama almak içinde özellikle dinlemedim :). Boşta fan çalıştırmıyor galiba.


    Yani açıkçası benim sorunumun tamamen driver olduğunu düşünüyorum. Bugün attığım formatta AMD driverinin en güncel sürücüsünü kurdum, daha önce oyun sırasında hiç çökmeyen kart çöktü. AMD driver programı kapandı.

    Ayar filanda kurcalamıyorum, öyle düz kullanıyorum sistemi.


    Yani bilmiyorum bugüne kadar ne wattman hatası aldım, nede mavi ekran. Gel gör ki 3 aydır bu sorundan kurtulamıyorum.


    @ensadmm herhangi bir uyarı vermiyor hocam. M2'ler sağlam

  • Hard disk sentinel diyecektim hocam karıştırdım bide bunu indirin diskin sağlığına bakın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim 2TBlik diskte bad sector var. Onla alakalı olabilir mi? Onun dışında m2 ssdm korumasız ve ekran kartının dibinde olduğu için 58 derecede çalışıyor. Ben de 23.2 den adrenalin aracılığıyla çat diye güncelleye bastım 23.4.3e geçti. Sorunsuz şekilde çalışıyor. Hiç eski sürücüyü silmek gibi bir şeyler yapmadım. Asus Dual RX6700XT'yi kullanıyorum. Hangi RX6700XTyi kullanıyorsunuz?

    Pc bir garip donuyor. Yardım :)


    Pc bir garip donuyor. Yardım :)




  • M2lerin durumu iyi


    rog strix rx 6700 xt

  • Benim kart direkt referans değerlerinde. Sizinkine biraz OC yapılmış. Güncellemeden sonraki crashlerin belki onla bir alakası vardır.

  • Ram yataklarını tek tek denemişsinizdir mutlaka 😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.