Şimdi Ara

PC aniden donma ve açılmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunumu uzunca açıklayacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Sistem Özellikleri;

    Anakart: Asus m5a97 r2.0
    İşlemci: AMD Fx-8120
    Ram: 6GB, 2GB (kingston hyperx)
    EkranKartı: Sapphire HD 4670
    Power: 400W
    İşletim Sistemi: Windows 10

    Sorun;
    Bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken birden bire dondu ve bi anda kapandı. Herşeyi denedim. Bütün parçaları sök, tak.(Power Sub dahil) İşlemci macununa kadar herşeyi tekrar çıkarıp taktım. Ancak bilgisayarı bir türlü açamıyorum. Nadiren masaüstüne kadar geliyor 1-2 dk. geçmeden tekrar donuyor ve kapatmak zorunda kalıyorum. Genellikle ekrana hiç görüntü gelmiyor, anakart üzerinden bios clear yapıp o şekilde görüntüyü getiriyorum fakat bu seferde Windows yükleme ekranında donuyor ve devam etmiyor. Ramleri çıkartıp taktığımda ise MEMORY OK! olarak biosta uyarı veriyor, o uyarının üst tarafındada "Devices Detected: 3 keyboard, 2 mice" olarak gözüküyo. Aslında tek 1 klavye ve tek 1 mouse takılı bilgisayara. Aklımı kurcalayan bu oldu. Bunun üzerine biosa girip bütün USB leri iptal edip denedim. Fakat sonuç yine aynı. Windows ekranında donup kalıyor, kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Sorunun kaynağını bir türlü çözemedim. Bilgisayarcıya götürdüm arıza tespit için, oradada "bios'u çıkartıp taktık" dediler. Ben pilimi diye sordum, hayır 8 ayaklı bios var onu çıkartıp taktık oldu dediler. Eve gelip taktığımda yine bilgisayar aynı oldu. Açıldı, masaüstüne kadar geldi. 1-2 dk sonra tekrar kapandı.

    Her türlü tahmine olasılığa açığım, herşeyi denediğimi düşünüyorum ama atladığım şeyler olabilir. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. İyi günler.







  • Hdd diye düşünüyorum benzer bir durum basima gelmişti.Ayrıca ekran kartı sıcaklığı n durum da?Usb mini xp ile deniyebilirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.