Şimdi Ara

pc açılışında beyaz çizgi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • üstadlar işlemcimin termal macununu değiştirdim birde format attım pc açılırken bios ekranından sonra windows çıkması gerekirken ekranın alt kısımda yatay beyaz bir çizgi çıkıyor 2-3 dak civarı bekledikden sonra
    windows açılıyor. bunu sebebi ne olabilir acil yardımm...



  • işletim sistemi ile alakası var gibi gözüküyor hatalı kurulmuş olabilir başka cdden deneyin
  • eğer eski bir bilgisayara xp kurduysan beyaz yatay çizginin çıkması normal ama bilgisayarın xp yüklemesi için normal bir sistemse o yatay çizginin çıkması bilgisayarda veya işletim sisteminde bir gariplik olduğunu gösterir, sistemin çalışmasına mani olacak bir problem değil, bunun önüne geçmek için eğer sistem eski ise yenile, sistem yeni ise başka bir xp cd si ile işletim sistemi kurmayı dene, sistem yeni olup başka bir cd ile kurduğunda aynı şey ile karşılaşıyorsan donanımsal bir arıza olabilir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresss -- 30 Nisan 2007; 11:16:04 >
  • 2-3 dakika beklediğinizi söylüyorsunuz, bu çok uzun bir süre. donanımsal bir problem yoksa tekrar format atmayı deneyin.
  • herzamanki sistemime kurdum formatı denedim tam 3 kez yaptığım tek farklı şey işlemciyi çıkartıp takmaktı işlemci çıkartılınca bios sıfırlıyormuş ve açılışta biosun ayarları değişiyormuş sebep bu olabilirmi acaba bu bilgiyide biraz önce öğrendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolki -- 30 Nisan 2007; 14:15:32 >
  • AYNI SORUN BENİM EVDEKİ BİLGİSAYARDA VAR BİLGİSAYAR EVET ESKİYDİ BİRAZ RAM BİRAZDA HDD DESTEĞİYLE GÜÇLENDİRDİM DAHA ÖNCEDEN 98 YÜKLÜ İDİ ŞİMDİ BİLGİSAYARDA 40 GB HDD VAR 512 MB RAM VAR AMA BU ÇİZGİ ÇIKIYOR AMA BENDE ÖYLE 3 4 DAKİKA DEĞİLDE EN FAZLA 30 SANİYE SÜRÜYOR BEN DE NE YAPSIYSAN DÜZELMEDİ AMA BİLGİSAYARDA HİÇ Bİ DONANIMSAL VE PROĞRAMLARDA Bİ SORUNUM YOK
  • Donanımsal Olabilir, Daha Önce Buna Benzer Birşey Yaşamışmıydın .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kolki

    herzamanki sistemime kurdum formatı denedim tam 3 kez yaptığım tek farklı şey işlemciyi çıkartıp takmaktı işlemci çıkartılınca bios sıfırlıyormuş ve açılışta biosun ayarları değişiyormuş sebep bu olabilirmi acaba bu bilgiyide biraz önce öğrendim.

    işlemciyi takıp çıkarttıysan donanımsal olarak işlemci sorun çıkartıyor gibi geliyor ama çokda mantıklı değil. ama bekleme eğr hoşgeldiniz ibaresinden sonra oluyorsa buna neden bir program yada driver olabilir.
  • benim pc format attıktan ara sıra olur..ama bilgisayara zarar vermiyo.önemsiz birşey ama seninki biraz garip 2 3 dakka duruyo benimki hemen geçiyordu..
  • Bahsedilen beyaz çizgi aslında bir progressbar, XP yüklemesinin ilk adımı. Zayıf sistemlerde bile çok hızlı geçtiği için çoğu kullanıcı fark etmez bile. Eskiden olmadığını sölüyorsunuz bu durumda çok ciddi bir performans kaybıyla karşı karşıyasın demektir. Bilgisayar açıldıktan sonra herşey normale dönüyor mu, yoksa hissedilir bir performans kaybı var mı?
    İşlemcinin ısısını kontrol ettin mi? Yeni değiştirdiğini söylüyorsun kullandığın termal macunla ilgili bir sorun olabilir, çok kullanmış olabilirsin.
    Bios ayarlarındaki bir yanlışlığın bilgisayarın açılışını 2-3 dakika geciktireceğini hiç sanmıyorum ama sen en iyisi var sayılan ayarlara geri dön.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunch -- 30 Nisan 2007; 17:24:24 >
  • Arkadaşlar işlemciyi çıkartınca bios sıfırlıyor gecikme ve çizginin sebebi bu ilk açılışta görmesi gereken cd room veya hdd'yi göstermek problemi çözdü eski haline geldi yorumlar için teşekkürler.sağolun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kolki

    Arkadaşlar işlemciyi çıkartınca bios sıfırlıyor gecikme ve çizginin sebebi bu ilk açılışta görmesi gereken cd room veya hdd'yi göstermek problemi çözdü eski haline geldi yorumlar için teşekkürler.sağolun.



    nasıl yani aynı sorun bendede var ama ben hala çözemedim nasıl yaptığını biraz açarsan sevinecem
  • Sistem açılırken F8 e basın
    açılan menüden ( gelişmiş menüden 9
    ÇALIŞAN EN SON AYARLARINIZ seçeneği var ona tıkla ( tıkladıktan sonra yine aynı beyaz çizgi geçiyorsa oradan aynısı ise)
    sistem açılırken pc ÇALIŞAN EN SON AYARLARINIZI yüklüyordur.
    bunun sisteme BİR ZARARI YOKTUR...
  • benimde ara sıra beyaz çizgi çıkıyor dolması 2-3 sn'yemi alıyor

    ara sırada olmuyor hiç
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pc-system1

    Sistem açılırken F8 e basın
    açılan menüden ( gelişmiş menüden 9
    ÇALIŞAN EN SON AYARLARINIZ seçeneği var ona tıkla ( tıkladıktan sonra yine aynı beyaz çizgi geçiyorsa oradan aynısı ise)
    sistem açılırken pc ÇALIŞAN EN SON AYARLARINIZI yüklüyordur.
    bunun sisteme BİR ZARARI YOKTUR...
    ben bios ayarlarından bu şekilde yaptım bios setting ayarlarında ilk önce cd room veya hdd 'yi işaretliyorsun ozaman düzeliyor.
     pc açılışında beyaz çizgi Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolki -- 2 Mayıs 2007; 20:42:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.