Şimdi Ara

Pazar Yerleri Mobiloom Satıcısına Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazon'da satış yapan Mobiloom firmasından PS5 Dualsense aldım, ürün elime ulaştığında paketin daha önce açık olduğunu fark ettim ve firma ile iletişime geçtim, aldığım cevap, ürünlerimiz kapalı kutu ve orijinaldir, oldu. Şeffaf jelatin kesilmiş ve askı olarak kullanılan plastik parçası yoktu veya içerisine girmiş olabilir bakmadım çünkü.


    Bir de ne kadar yüzsüz bir firmaysa ürün kutusunun üzerine açılan ürünlerin geri iade yoktur diye de etiket yapıştırmışlar :), ayak üstü öpecekler yani. Konuyu Amazona taşıdım ve iade süreci başlattım, neyse ki müşteri hizmetleri sorunu çözdü, iade almama durumunda zararı karşılayacaklarını belirtti.


    Bu nedenle, pazar yerlerinden ürün alırken Mobiloom firmasına dikkat edin.




  • Geçmiş olsun.

    Böyle net konuşulmadıkça böyle çakallardan korunmamız zor.

  • Şu e ticaret siteleri kara liste diye bi özellik getirseler, o listeye istediğim satıcı ekleyip tekrar alışveriş yapmasak.Bazı satıcılar sahte ürün satıyo, bi daha alışveriş yapmamak lazım.
  • karagece25 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle, çok mantıklı bir sistem olur, e-ticaret ağından o kadar çok sipariş veriyoruz ki hangi satıcıdan aldığımızı unutuyoruz.

  • karagece25 kullanıcısına yanıt

    Bütün siteler için bu ilani görmek istemiyorum seçeneği olsa keşke. Favori yapsana diyenler olacaktır ama ben bir arama yaptığımda mesela laptop ararken bir tane satıcı 50 tane laptop ilanı giriyor aynı modelden sadece ramleri farklı farklı girmiş. Sayfa atlaya atlaya atlaya adamın ilanlarını geçmeye çalışıyorum.


    Bu durumda bu mantıksız ilan açan satıcıyı engelleyeceksin ve bir daha hiç görmeyeceksin miss. Hatta satıcıların yıldız ve puanlarının yanında, engellenme oranı ya da kaç ilanı engellenmiş o da çıkacak. Her şey şeffaf olsun.


    Üstelik bir pazaryeri firması bazen isim değiştirip devam ediyor. Şahsi alsatçı olsun, ufak tokatçı firma olsun. Amazon N11 ya da başka bir yere girerken mağaza açmadan önce edevletten e-ticaret satışı için bir numara alınmalı ve o numara ile bütün e ticaret sitelerine üyelik kabul etmeli. Dolapta bile mal satacaksan e-ticaret numaran olmalı. Aynı TC no gibi olacak ve tc no ile eşleşecek bu numara. Firma kapattı isim mi değiştirdi, forumlarda nasıl önceki nick'i buydu diye çıkıyor. Bir önceki ismi buydu diye ik 1 sene duracak bütün sitelerde. Profiline bakınca göreceksin.



    Böyle bir sistem büyük firmaların müşteri memnuniyetini ortaya çıkarır, ufak bireysel dolandırıcıları ise bir nebze olsun engeller. Ama siteler yorumları süzgeçten geçirip yayımladığı sürece yine de şeffaflık bir yere kadar oluyor orası da ayrı tabi.





  • Ha bire başka başka isimlerle açarlar.Yeni açılanları tercih etmemek gerek o zaman.

  • Peki bu alışverişi N11, Trendyol ve ya Hepsiburada(En kötüsü)'den yapsaydın ne olacaktı :D


    İyiki amazondan almışsın.

  • Bilgi için teşekkürler boyle bilgileri paylaşmak lazim ki insanlar google dan arama yaptığin da bu firmalar hakkında bilgiye ulaşsın kimsenin başı yanmasın

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle hocam, aklıma da geldi, Hepsiburada biraz daha iyi ama Trendyol ve N11 olsaydı kesinle iade edemezdim ürünü, bu nedenle sadece hepsiburada ve amazondan alıveriş yapıyorum.

  • Hocam ben böyle kıymetli elektronik ürünlerde kargo kutusunu açmadan video çekmeye başlıyorum, video eşliğinde ürünü açana kadar videoyu devam ettiriyorum ki bi sorun olursa elimde kesin kanıt bulunsun diye. Tavsiye ederim
  • Belirttiğin satıcıdan saat almıştım,iyikide iptal etmişim
  • Valla amazon olmasa n11 trendyol falan hayatta kabul etmiyor uğraş dur thh ile sonra. Amazona vericen amazon firma iade yapmasa bile kendi cebinden sana geri ödüyor çok harika oldu bu.

  • aynı şekilde gelbura ve gelbura.com satıcılarını da kara listeye ekleyin. sıkıntılı satıcılar.

  • Amazon ise sıkıntı olmaz iade işleminde ama yinede elektronik alırken kargo kutusunu açma esnasında ürün barkodu etiketi görünür şekilde açarken video çekmek iyi olur
  • Aynı etiketi Inventus aldığım logitech klavye üzerine yapıştırıp yollamıştı hatta hijyen bahanesini öne sürmüştü. Neymiş tuşlara bastığım için hijyen kuralını ihlal ettiğinden geri alamazlarmış  

  • Hepsiburada yada amazon satıcı değilse elektronik ürün satın almam. Küçük satıcılar daha ucuza satsa bile fazla verir pazar yeri sahibinden alırım. Küçük esnafa su yok iade almamak için kırk takla atıyorlar.
  • byerxan kullanıcısına yanıt
    HB mı en kötüsü 🤣
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt

    Evt 2020 ve 2021 de 7 tane tüketici mahkemesi başvurum var.


    1 tanesi az daha davalık oluyordu allahtan cimer var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.