Şimdi Ara

Pavilion dv6 3032 et ısınma bakarmısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde pavilion dv6 3032 et marka bilgisayar var.yanlız bilgisayarın sol tarafı aşırı ısınıyo.ev arkadaşlarımdada acer ve toshiba laptoplar var onlara oranla baya fazla ısınmakta.ısınmadan dolayı henüz bi sorun yaşamadım bilgisayarın kapanması gibi felan ama ben taktım bu ısınma durumuna fan durmuyo acaba sebebi ne olabilr çözüm yolu ne olabilr yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden teşekkürler



  • orda ekran kartı var o yüzden çok ısınıyor orası, birde ısınınca fanın devri artıyor ve ses çoğalıyor haliyle... bende de hp dv6 3100et yaklaşık 5 saat aralıksız oyun oynadım sıkıntı çıkmadı hiç eğer sesten rahatsız oluyorsan oyunun sesini biraz açabilirsin yada kaliteli bir kulaklık öneririm..

    arkadaşımın casper marka laptobu var aynı şekilde ondada ses ve ısınma yapıyor...
  • ama ısınması sadece oyunda deil şuanda nrmal pc açık mesela başında biel doru düzgün durmuyorum ama fanı deli gibi çalşıyo ve bayağıda ısınmış bulunmakta.tamam bi sorun çıkarmıyoo şu anlık ama zamanla bu ısınmadan dolayı sorun çıkmasından korkuyorum.bilgisayarı açıyorum en geç yarım saat sonra fan çalşmaya başlıyo küçük aralıklarla duruyo bazen yoksa bilgisayar açık olduğu sürece çalşıyo.
  • birde bilgisayarın bataryasını çıkardım sürekli fişte kullanıyorum ondan kaynaklanıyo olabilrmi bi ihtimal..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yOzZy

    birde bilgisayarın bataryasını çıkardım sürekli fişte kullanıyorum ondan kaynaklanıyo olabilrmi bi ihtimal..

    neden öyle bi şey yapıp bilgisayarı direk elektrik akımına maruz bırakıyorsun? tak bataryanı öyle kullan elektrik dalgalanmalarından korumuş olursun.ayrıca bataryayı kullanmazsanda durduğu yerde ömrü kendiliğinden bitiyor zaten bu 100000 defa yazıldı çizildi biraz araştırın ya allahaşkına.. ani bi voltaj dalgalanması olsa yansa anakartın iyimi olur?

    bu direk fişte kullanmanla ısınmanın alakası olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 23 Aralık 2010; 3:08:41 >
  • tamam dediklerin mantıklı bi elektirk akımı olsa anakart yanabilr yada ne bilim pilin ömrü durdu yerde kendiliğinden kısalıyo olabilir ama araştırmadım da değil.kimi yerde ihtiyac olmadıkca kullanmayın diyoo kimi yerde kullanın diyo.neyse sen bu kdar ısrarcı oldğuna göre şu andan itibaren takıyorum bataryayı ama benim şu ısınma sorununa çözüm demicem ama neden oluyo normalmii beni rahatlatcak cvp lar bekliyorum...
  • Bende 3018st kullanıyorum.2 ay olmustur alalı fakat bende de biraz sıkıntı yaşatmaya başladı bu ısınma olayı.Performansta sorun yok ama bu fan sesi çekilcek çile değil.İçinin toz olma ihtimalini bile düşünmüyorum,sadece aklımdaki tek mantıklı açıklama yeni driverler kurduktan sonra bu durumun olması.Bios ve ekran kartı driverlerını yükledim sanırım ondan..Msconfig de başlangıç olarak sadece nod32 açık yani ekstradan çalışan programlarda yok..Birde şu var İntelin ekran kartına geçtiğimde inanılmaz sessiz çalışıyor alet,ne zaman 5650 ye geçsem chrome da bile çalışmaya başlıyor fan..Garip bi durum fakat performansta hiç bir sıkıntı yok.
  • arkadaşlar şimdi dizüstü bilgisyarlarda her zaman şöyle bişey var ki; bazı bilgisayarlar ısınır bazıları ısınmaz..bu şimdiye kadar böyle gelmiş şu andada böyle giden bişeydir.ileride teknolojinin gelişmesiyle aşılacaktır muhtemelen ama henüz çözülmüş bişey değil.kimisi donanımları yüzünden ısınır kimisi mühendislik hatalarından dolayı kimiside kronik bi fabrikasyon hatası yapılmıştır ısınır..o nedenle oturup boşa kafa patlamayın acaba benim bilgisyarım neden ısınıyor diye vs.
    ben bundan 2-3 ay önce dell 5010 serisinden bi laptop almıştım bilgisayar yeni olmasına rağmen boştayken bile ısınıyordu ve ısınmasını geçtim ısıyı hissettirdiği için ellerim rahatsız oluyordu..bilgisayrda birtakım sorunlar çıkınca 1 ayı dolmadan iade ettim kurtuldum.sonra imzamdaki makinayı aldım ve mesela bu makinada hiç ama hiç ısınma sorunu yok..oyun oynarken bile klavyesinde belirgin bi sıcaklık hissetmiyorum ama yük altında fanlar yoğun bi şekilde çalışıyor tabi doğal olarak.
    sizin bilgisayarlar ısıyı ele verip kullanım sırasında rahatsızlık doğurmuyorsa takılmayın bu işe.yani takılsanızda yapacak bişeyiniz yok çünkü aldığınız makina ısınıyordur yani 2x2=4 bunu böyle kabulleneceksiniz.eğerki 100 tl yi gözden çıkarıyorsanız zalman soğutucuları var onlar bi nebze fayda eder ısının düşmesine ondanda başka yapacak bişey yok..hani 7-8 aylık makinalar olsa diycemki açın içini temizleyin termal macunlarını yenileyin ama daha yeniyken ısınıyorsa yukarıda anlattığım gibi ısınan bir bilgisayarınız var hayırlı olsun.
    fan sesine gelince..benimde alalı 1-1.5 ay oldu son 3-5 gündür fanda eskisine göre daha çok ve gürültülü çalışma gözlemledim.sıcalıkta bi anormallik yok derecelerde ve görünürde ama fan fazla çalışır oldu.bu tür şeyler zamanla olacaktır tabi takılıp kalmamak lazım..




  • valla hocam benimki boştayken sessiz çalışıyor fakat oyundayken turbo + nos kullanıyor
  • Aynı şu anki benim durum heralde.ben laptop geleli daha format felan hiç bişe atmadım ne bıos güncelledim aynen geldiği gibi kullanıyorum çok iyide anlamam zaten bıos tur felan ama seninde dedğin gibi şu anda sadece expoler açık ve fan durmuyo hiç.uzun süre açık kaldığında mutfakta duyuyorum fan sesini.
  • tamam kardeşim dediklerinde haklısn ama benm korkum zaten ısınmadan dolayı ilerde çıkarabileceği problemler..bi makinenin fanı hiç durmuyosa buna elbet bi gün bişe olcak dimi ben pc yi açıyorum 10 dk sonra fan çalşmaya başlıo kapatana kdar hiç durmuyo bi daha desem yeridir.
  • yani bendede fan çalışıyor fakat sesini öyle mutfaktan felan duymuyorum yani anca dibinden duyuluyor yani senin dediğin gibi ise normal değil gibi yada fan sıcak havayı çıkartamıyorda olabilir..

    bi gpu_z programını indirip ekran kartının sıcaklığına bakarmısın
  • tamam bi ekram kartı sıcaklık ölçme programı indirip bakıcam sıcaklık kaç diye burayada yazarım eğer bakabilrsem.normalde kaç olmalı maksimum ve minimum ? bu arada hissedilir bi farkı söylemek istiyorum bataryayı taktığımdan beri fan çalşmadı ve ısı gayet nrmal.bataryasız fişte çalışırken delriyodu bilgisayar.
  • O bölgede işlemci yok mu? belki tozlanmıştır işlemci bölümü.
  • batarya takılı iken güç tüketimi az olan ekran kartını geçiyor o yüzdendir ısınmama sebebi..

    hp lerde sol üst tarafda ekran kartı var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tımestop

    batarya takılı iken güç tüketimi az olan ekran kartını geçiyor o yüzdendir ısınmama sebebi..

    hp lerde sol üst tarafda ekran kartı var...

    ya ne alaka o ayar meselesi bataryanın takılı olup olmaması farketmez.ister harici ekran kartına geçer ister intel ekran kartına..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeCCCe


    quote:

    Orijinalden alıntı: tımestop

    batarya takılı iken güç tüketimi az olan ekran kartını geçiyor o yüzdendir ısınmama sebebi..

    hp lerde sol üst tarafda ekran kartı var...

    ya ne alaka o ayar meselesi bataryanın takılı olup olmaması farketmez.ister harici ekran kartına geçer ister intel ekran kartına..


    valla bilmiyorum benimkinde bataryayla kullandığımda intel in tasarruflu kartına geçiyor.. g62 i kullandığımdada öyleydi....

    ama yok arkadaş hem bataryayı takıp hemde elektiriğe takılı kullanıp ekran kartı sessiz çalışmaya başlamışsa ona bir şey diyemem..
  • valla dediğim gibi bataryayı çıkarmı durumda fişte çalştırırken sürekli fan devrede oluyo bilgisayarın sol kısmı hep ısınıyodu bugn bataryayı yeniden taktım ve henüz fan çalşmadı ısınmada gayet nrmal derecede rahatsız edici değil..peki bir soorum daha olucak bilgisayar batarya ile çalşırken fişe takılı olmadı zamanlarda oyun oynarken kasma yaparmı? çünkü bi kere otobüs yolculuğunda pes oynamaya çalştım oynayamadım illa fişe takılımı olması gerekiyo bilgiasyarın
  • bu arada ekran kartı ısınmasını ölçmek için programda indirdm ama pek bişe anlamadım desem yeridir..çok iyi anlamıyorum böyle şeylerden donanımhaber sayesnde yavaş yavaş öreniyrum
  • hw monitor programını veya pc wizard programıyla sıcaklıklara veya özelliklere bakabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.