Şimdi Ara

Pavilion 15 vs Envy m6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yakında zamanda Pavilion 15 n004st satın alıp beğenmeyip Envy m6 aldım. Naçizane bir kaç saptamamı sizlere aktarmak isterim.

    Pavilion 15'de intel 4200u işlemci ile 64bit nvidia 740m ekran kartı vardı

    Envy m6 da ise amd a10 4600m işlemci ile 128 bit 7660g+7670m SLI combosu var

    Öncelikle malzeme farklarını belirteyim yani cihazların dışından başlayalım.

    Envy m6 herşeyden önce daha eski bir kasa. Her ne kadar tasarımı gerçekten iyi olsa da altındaki ızgaralar hem amd hem de SLI bir sistemi soğutmaya yetmemiş. Crossfire modunda full yüklenen oyunlarda bacağınızı yakarsınız o derece. Ancak 4 saatlik oyun seansından sonra performansda bir düşme yine de yok. Bu da ısınmasına rağmen eksoz sisteminin aslında iyi çalıştığını gösteriyor. Yine de bir kaç yıllık uzun vadede sorun yaratmaya aday. Oysa Pavilion 15 in kasası yeniden dizayn edilmiş ve tabandaki ızgaralar genişletilmiş alete ne kadar yüklenirsem yükleneyim Envy kadar asla ısınmadı.

    Klavyelerden bahsetmek gerekirse Envy m6 nın klavyesi alttan aydınlatmalı ve inanın loş ortamlarda bu cihazların klavyelerini görmek tam bir kabus oluyor. Öte yandan fiziksel şekilleri aynı olmalarına rağmen Envy'nin touch pad düğmeleri ve tüm klavye tuşları paviliondan çok daha yumuşak ve yazması çok daha rahat. Pavilion'un tuşları rahatlatmak için üzerinde bir kaç tepinmek gerekebilir ve ışıklandırma da yok.

    Ekranlardan bahsetmek gerekirse görüntü kalitesi olarak aynı olsalarda Pavilion 15 in görüntüleme açıları bariz bir biçimde daha iyi.

    Her iki cihazda ön panelde aleminyum kullanmış. Pavilion 15 in tamamen plastik kasalı amd versiyonlarına da denk geldim çeşitli dükkanlarda. Benimkinin ön paneli aleminyumken üst kapağı aleminyuma oldukça iyi benzetilmiş plastik idi. Envy nin ise alt paneli hariç tamamı traşlanmış aleminyum. Envy m6 biraz daha ağır bi kasaya sahip bu arada ama görsel güzellik olarak Samsung chronos ve Dell XPS le beraber gördüğüm en güzel kasaya sahip cihaz.

    Aldığım her ilki cihazında kanayan yarası ralink 3290 wifi bluetooth combo kartlarıydı. Bu kartla gelen bi cihaz olursa sizinkisi napın edin değişin bir şekilde. uzak mesafelerde çok kötü sonuç veren bir kart. Yakın mesafelerde de kafasına göre zaman zaman bağlantıyı kaybedebiliyor. Her iki cihazında Atheros Qualcom ve Mediatek kartlı versiyonlarına rastladım mutlaka bunlara yönelin.

    Gelelim performans karşılaştırmasına. İşlemci bazında intel 4200u ile amd a10 4600m yi aynı seviyede görebiliriz. Bu aradaki farkı tık ile ölçersek intel sadece bir tık önde. Ekran kartları ise 740m 64bit boost özelliğine rağmen benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Elder Scrolls Online betasında Crysis 3'de vs. vasat bir performans sergiledi. Yeni sürücüleriyle asenkron SLI performans sorununu çözen amd 7660g+7670m combosuyla 740m nin biraz üstünde diyebilirim. Ancak yine de şunu belirtmek isterim ki her iki sistemle de hardcore gaming kesinlikle beklemeyin. Eğer oyun konusunda bütçem düşük ama gaming laptop istiyorum derseniz 128bit 740m li asuslara ve daha yüksek bütçeli cihazlara kaymanızı öneririm. Genel oyun performansı olarak Envy ısınmasına rağmen bir tık önde derim. 740m 64bit in performansını 630m ile özdeşleştirirken amd sli sını ise 8750 modeli ile eşleştirebiliriz.

    Fiyat olarak m6 nın pavilion 15 türevlerinden pahalı olduğunu hatırlatayım son olarak.

    Unutmadan, Envy nin sahip olduğu beats audio tam bir komedi. Pavilion 15 in sahip olduğu speakerların yanına dahi yaklaşamaz. Kötü bir pazarlama aracı olmuş açıkcası beats audio. Bunun tam tersi olarak Pavilion 15'deki speakerlar daha önce hiçbir laptop da duymadığım (acer,dell,datron) cinstendi açıkcası. DTS logolu hoparlörlerin bassları da gayet tok.

    Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.







  • Pavilion'daki 4200u ULV işlemci zaten az ısı üreten bir işlemci. 15W TDP değeri var, ısınmaması normal.
    Z510 almasam ben de bu Pavilion ile ilgileniyordum.
  • Pil sürelerini de belirtecek olursam Envy m6 nın pili daha büyük ve ağır ancak dayanma süreleri aynı Pavilion 15 ile.
  • Gabriel kullanıcısına yanıt
    Hocam eny m6 dan memnunmusun bende 2 laptop arasında kaldim 2 sinin fiyatida ayni m6 nin işlemcisine guvenemiyorum çok kararsizim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thema kullanıcısına yanıt
    diğer laptopun işlemcisi i5 4200u ise amd a10 4600 dengidir.. i5 4200m veya 4200udan daha üst modelse ve önem verdiğiniz özellik işlemci ise diğer laptop a yönelebilirsiniz.

    amdnin en güncel beta sürücüleri ile özellikle SLI açıkken oyunlarda m6 daki ısınma sorununun epey azaldığını söyleyebilirim ancak daha soğuk laptop istiyorsanız intel çözümlerine yönelin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.