Şimdi Ara

Paten Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Paten Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


    Tekerlekli paten kaymak hem hobi hem spor amaçlı yapılan bir faaliyettir. Her yaştan insana hitap eden tekerlekli patenler ile zaman geçirmek oldukça eğlencelidir. Zamanın iyi ve eğlenceli olarak değerlendirilmesinin yanında paten kaymak insan sağlığına da birçok açıdan fayda sağlamaktadır.

    Tekerlekli patenler arasında birçok farklı tarz ve modelde paten bulunmaktadır. Agresif paten, Classic Qads paten, fitness paten, Freestyle paten, slalom paten ve urban paten gibi farklı tarzda tekerlekli paten bulunmaktadır. Bu kadar çok kategori arasından kişinin kendine uygun pateni belirlemesindeki en önemli etken paten seviyesidir. Sonuçta her kategoriye ait patenin bir sürüş tekniği vardır. Ayrıca bu paten türlerine uygun olarak kişilerin bir takım yetkinliğe ulaşmış olmaları gerekir. Örneğin, başlangıç seviyesindeki bir kişinin agresif paten ya da slalom paten alması pek mantıklı olmaz. Çünkü bunlar daha ileri seviye patenlerdir. Bu yüzden başlangıç için en uygun paten türü fitness patenlerdir. Peki, paten kayarken dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

    Paten kaymak zevkli ve sağlıklı olduğu kadar; bilinçsizce yapılan paten sürüşleri bir o kadar tehlikedir. Bu yüzden paten kayarken dikkatli olunması ve birtakım önlemlerinde alınması gerekir. İlk olarak paten kayarken kesinlikle paten kaskları, dizlik, dirseklik, bileklik gibi paten koruma setleri kullanılmalıdır. Bu ekipmanlar sizin güvenlik açısından önlemleriniz olacaktır. Vücudunuzu yaralanmalara karşı korumanıza yardımcı olacaktır. İlk kez paten süreceksiniz bilen birinden yardım almalısınız. Paten kaymayı bilen bir kişi size nasıl sürmeniz gerektiği yönünde teknikleri ve kayarken dikkat etmeniz gereken noktaları aktarır. Paten kaymaya başlamadan önce nasıl dengede duracağınızı ve düşme anlarında ne yapmanız gerektiğini öğrenin. Hatta bedeninizi korumaya alışmadan kesinlikle yola çıkmamalısınız. Patenlerinize alışmak için önce küçük adımlar atarak başlangıç yapın.

    Paten kayarken sürüş için uygun alanlar seçilmelidir. Trafiğin çok yoğun olduğu alanlarda paten kaymaktan kaçınılmalıdır. Paten kayarken; yürüyüş ve koşuda olduğu gibi yolun sağ tarafı kullanılmalıdır. Paten kaydığınız zamanlarda dikkatinizi dağıtacak ve sürüş kontrolünüzü engelleyecekler objelerden uzak durmalısınız. Mesela sürüş esnasında cep telefonu ile oynamamalı ya da Mp3 ve benzeri cihazlardan müzik dinlememelidir. Çünkü bu cihazlar sizin algılarınızın kaymasına ve dış çevresel faktörleri göz ardı etmenize sebebiyet verir. Ayrıca paten kayarken yaya ve araç trafik kurallarına uyulmalıdır. Paten kaymaya başlamadan önce paten tekerleklerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Önceki sürüşlerinizden kaynaklı deformeler olmuş olabilir. Sürüş yaparken bunlardan kaynaklı sorun yaşamamak için kontrol etmeniz yararlı olacaktır. Paten sürüşü esnasında yayaların, bisikletlilerin ve diğer paten kullananların sol taraflarından geçilmelidir. Aşırı hız ve tehlikeli hareketler yapmaktan kaçınılmalıdır. Yokuş ve rampalardan inerken süratiniz iyi ayarlamalısınız. Durabilmek adına kendinize yeterince boşluk bırakmalısınız. Süratiniz çok fazlaysa en iyi durma tekniği slalom yapmak ya da “s” çizerek kayma hızını yavaşlatmaktır.

    Kaynak: CaddePaten







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.