Şimdi Ara

Passiflora'da Alkol Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
26.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilenler bilir passiflora diye bi şurup var rahatlatıcı uyku felan yapıyormuşş... alıyıym dedim baktım netten içinde alkol olduğu yazıyo... aşşağıdaki linkte içeriğini yazıyo... gerçekten alkol varmı içinde? sakata gelmeyelim


    http://www.ibrahimkoknar.com/ara/?p=166


    FORMÜLÜ :
    Her 5 ml’de (1 ölçek); Passiflora Sıvı Ekstresi 700mg Alkol, Tatlandırıcı;Sakkaroz, Koruyucu; Metil paraben, Propil paraben


    ENDİKASYONLARI :
    Huzursuzluk, endişe, adet görme ve menapoz dönemlerindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlikler, uykusuzluk gibi şikayetlerin semptomatik tedavisinde kullanılır.

    KONTRENDİKASYONLARI :
    Bilinen bir kontrendikasyonu yoktur.

    UYARILAR / ÖNLEMLER :
    Dikkat gerektiren makinaları kullanmak zorunda olan kişilerde ve vasıta kullananlarda ilacın oluşturacağı santral depresif etki hatırda tutulmalıdır. Hamilelerde ancak doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

    YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
    Passiflora’nın bilinen zararlı bir yan etkisi yoktur.

    İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :
    Santral sinir sistemini deprese eden ilaçlar (alkol, barbitürat,tranklizanlar,v.b.) ile birlikte kullanımı sırasında sedatif ve hipnotik etkilerin artacağı unutulmamalıdır. Disülfiram ile beraber kullanılmamalıdır. Aspartam kullanan kişilerde idrarda tortu görülebilir (Fenilketoüri).

    DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :
    Büyüklerde;gün boyunca sakinleştirici bir etki sağlamak için yemeklerden önce 1-2 ölçek alınır.Uyku bozukluklarında ise yatmadan bir saat önce 2 ölçek içilir. Çocuklarda (3 yaşından büyük); Doktor tavsiyesine göre daha ufak dozlarda kullanılır. Bir defasında 1/2 ölçekten fazla verilmemelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 30 Ekim 2008; 0:52:35 >







  • Benim bildiğim tamamen bitkisel bir ürün,ama alkol varsa niye sakata geliyosun onu anlamadım??Çoğu ilaçta alkol veya türevleri zaten bulunur..
  • Tabiki alkol var. Oranını bilmiyorum ama tadından aşağı yukarı likör sertliğinde gibi görünüyor. Ayrıca işe yaraması için şişenin yarısını içmen lazım ki oda alkolden dolayı işe yarıyordur. Uyku için diyorsan atarax öneririm.
  • upp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.