Şimdi Ara

passat'ın bu ülkede yanlış kasaları tutuldu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profes124

    Ölçüleri netleştirmek adına yazayım.

    Qashqai+2 bir C Suv. Boyu 4541 mm.

    Fiat Egea SW da bir C Sınıfı Station Wagon. Boyu 4571 mm.

    İki araç arasında yalnızca 3 santim fark var. Egea daha uzun gözüküyor. Kullanmadan farkı belli olmayacaktır elbette ancak daha alçak bir sürüş pozisyonu olduğu için kullanımı daha kolaydır diye düşünüyorum.

    Dedim ya tünel gibi bir görünüm oluyor arkaya bakınca swlerde. Suvlarda bu yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Doğrudur bu biraz da zevk meselesi. Bindiğim aracın içinin geniş olmasını seviyorum. Sedan sıradan duruyor gözümde. Herkese saygı duymak lazım.

    Suvlar biraz daha geniş olduğu için olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profes124

    Doğrudur bu biraz da zevk meselesi. Bindiğim aracın içinin geniş olmasını seviyorum. Sedan sıradan duruyor gözümde. Herkese saygı duymak lazım.

    Suvlar biraz daha geniş olduğu için olabilir.

    Suvlar geniş ve hacimli hissettiriyor, doğru. Swler ise tünel gibi, sadece uzun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyut olarak çok bir fark olmuyor, özellikle de VAG grubunda çoğu sedan ile sw'nin uzunluğu eşit. Sedan kasanın avantajlı dediğimiz kısmı şudur bence;

    passat'ın bu ülkede yanlış kasaları tutuldu.

    Onun haricinde sedanın çok da bir avantajı yok. Swye göre daha yüksek yükleme eşiği ve verimsiz bagaj. Hacim var evet ama konulacak şeyi düzgün koyamadığın sürece çok bir halta yaramıyor. Özellikle shooting brakeler daha hoş gözüküyor ve swdeki aerodinamik eksikliğini tamamlamaya çalışıyor. Aslında Kartal, Toros, Tempra derken bizim ülkemizde de tutuluyordu SW araçlar. Fakat Doblo etkisi mi diyelim, sonra herkes tövbe etti bir anda. Hafif ticarilerin aile aracı olması garibime gidiyor.


    SUVların tutulması sadece bizde değil, şaşırtıcı bir şekilde bütün dünyada olan bir şey. Oturma pozisyonunun daha yukarıda olması ve iniş-binişin daha kolay olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Bir de bizim ülkemizde heybetli araçlar daha yüksek statü ifade ettiği için satışlar patladı.





  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    Ben de yüksek araba kullanırken daha rahat ediyorum daha kolay geliyor. Kişisel farklılıklar burada da oluyor demek ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem parçası hem fiyatı ucuz doblo varken gidip variant alanda ne biliyim.

  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Doblo kullanırken çok rahat oluyorum. Her yeri çok ner görüyorum. Ancak Qashqai biraz kör noktası olan bir araç. Dar alanlarda tedirgin ediyor. Yoksa ben de yüksek araç kullanmayı seviyorum ama yüksek araç kullanmak biraz da tecrübe istiyor :)

    Kişisel farklar burada da varmış :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    Doblo sürmedim hiç kısa araba her türlü kolay zaten de. Misal Fiat Ducato kullandım çok rahattı uzun olmasına rağmen. 190lık uzun şase Ford Transit de kullandım. Daha bir hakim oluyorsun yola. Dönüşler tabii ki B sınıfı arabaya göre zor oluyor ama alışınca o da kolay olur. Nissan Juke mesela çok güzel his vermişti yüksekliği sayesinde. Arabanın önü kısaysa transit gibi dönüşler kolay aslında. Bir de transitin dikiz aynaları büyük olduğundan sorun olmuyor. Qashqai'yi bilmiyorum daha sürmek nasip olmadı.

    Evet kesinlikle öyleymiş. Ben herkes yüksek araçta rahat eder diye düşünüyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Ducato benim de kullanma şansım oldu. Binek araçtan hiç farkı yok gerçekten. Oldukça rahattı. Tek sıkıntım aynaya bakınca aracın arkası sonsuza gidiyormul gibi gelmesiydi. Geniş alanda kullandığım için dönüşleri test etme şansım olmadı. Juke kullanmadım ama Qashqai'den daha kolay olur diye düşünüyorum. Hem kısa hem de yüksek olduğu için.

    Şuan en merak ettiğim araçlar kamyonetler. Nissan Navara, L200 gibi.

    Ayrıca yüksekte oturmanın sıkıntısı aracın sandalyede oturuyor hissi vermesi sanırım. Mazda 3 kullanırken resmen yatakta yatar gibi hissediyordum. Hem rahattı hem de kolaydı kullanımı. Qashqai kullanırken dik bir şekilde oturmak lazım. Bir çok kişi de bunu sevmiyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    ne alaka satışı kapalı ekonomilerde veya arz sıkıntısı olduğunda arz belirler. isteyene passat sw getiriyorlar ama kimse istemiyor. diğer markalarda da durum farklı değil. talep yok. olsa getirirler, neden getirmesinler. talep var diye mercedes e serisine 1.6 motor bile koydu türkiye'ye özel.



    Alıntıları Göster

    Gidipte babasının hayrına koymadı o 1.6 motoru E serisine. Kaldı ki TR dışında bir sürü ülkeye daha gidiyordur o araba. Ayrıca çok özel (kronik problem vb.) olmadıkça firmalar ellerindeki arabaları gayet rahat eritebilir. Haliyle de iş tamamen olmasa da firmalara kalıyor. SW nin rahatlığını bilen zaten başka arabaya bakmıyor bile.





  • Sw lerin çoğu çirkin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009-2015 kasasını kullandım (passat variant) 3-4 sene kadar, şimdiye kadar kullandığım araçlar arasında en severek kullandıklarımdan biridir. Bagaj anlamında D-SUV' leri aratmazlar hatta bazıları üzer de.


    Şu an D-SUV kullanıyorum, daha yüksek sürüş pozisyonu ve konfor için tercih ettim. Yerden yüksek kriterim olmasa sedan yerine her zaman tercih ederim. Aynı hacmi D sedan' lar sunar denmiş. Sunmuyor. Aynı pratiklik yok; kullanışlılık ve ferahlık epey farklı. Sadece bagaj meselesi de değil, arka koltukta oturanlar için de sedanlara göre avantajlı. Tavan alçalarak gitmediği için, sedan modeline kıyasla daha fazla baş mesafesi var, hava sirkülasyonu için daha fazla hacim var, ferahlık var. Avrupa' da SW/Variant/Tourer modeller çok tutulduğundan üretim kaliteleri bile farklı olabiliyor. Bugün d segment, yere yakın bakıyor olsam ilk adresim SW kasalar olur.


    Ülkemizde tutmama sebebi temelde alışkanlıklar. İhtiyaçlara göre araç seçilmiyor pek. Seçilseydi MPV' ler, SW' ler çok tutulurdu, Türk ailesi yaşam tarzına uyan tipler.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.