Şimdi Ara

Passat hakkında mühim yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler, bir tanıdığım istediği için size bir kaç soru sormak istiyorum.
    0 passat almak istiyor fakat bayiden 1.6 dizel manuel comf. için 86.000 fiyat aldık. 1.4 122 comf manuel için ise 74.000.
    Kafamızda şöyle sorular var. Yakıt ve performansı ciddi merak ediyoruz. Fabrika verilerine göre 1.4 122 benzinli dizele göre performans olarak daha iyi. Kullanan kişilerin yorumları nedir benzinli mi dizel mi daha iyi performans veriyor? Ayrıca kendisine şu an fluence 1.5 105 dizel var ona göre de kıyaslayabilirsiniz. 1.4 122 10 küsür bin lira daha ucuz. eğer benzinli 45 dizel 30 kuruş yakarsa bu arabayı 100.000 e kadar binmek istediği için 100.000 km sonunda 15.000 liralık bir yakıt farkı oluşacak ve aynı yere gelmiş olacak. Ama 2. el satışlarda acaba bi 3-4 sene sonra dizel ile 1.4 122 arasında eşdeğer özelliklerde ne kadar fiyat farkı olur?
    Ayrıca comf. için opsiyon lazım mı sizce? Bu arada yılbaşından önce 3-4 ay bekleten bayi şu an hemen teslim diyor araba için. Demek ki satışlar epey düştü zamlardan sonra. Sizce indirim söz konusu mu?







  • 1 ay kadar önce babama aldık Passat 1.6 TDI . Comfortline donanıma ek olarak Sunroof var. Comfortline gayet yeterli donanıma sahip bana göre fakat opsiyon eklettirme işi de takdir edersiniz ki para ve keyif meselesi. Biraz nette araştırma yaptıysanız çoğu kullanıcı farların yetersiz olduğunda bahsediyor. Bi-Xenon farlar aracın görüntüsünü değiştirmenin yanı sıra sürüş güvenliği de sağlıyor yani bu opsiyon düşünülebilir (yollarıdaki Passatların büyük çoğunluğu comfortline donanım olup Bi-Xenon'lu olmadığını göz önünde bulundurursak olmasa da olur gibi geliyor bana) fakat şunu da unutmamak gerek bayilerin ellerinde hazır olan Bi-Xenon donanımlı comfortline araç yoksa (muhtemelen yoktur) 3 - 4 ay kadar bekleyeceksiniz ve araç fatura kesildiği günün Euro kuruna göre fiyatı hesaplanacağı için anlaştığınız fiyattan daha fazlası cebinizden çıkabilir. Beklemeye ve fiyat farkına değer mi değmez mi o da aracı alan kişinin bileceği iş.

    Tüketim ve performans hakkında söyleyebileceğim şudur ki araç Edirne - İstanbul arası 110 km sabit hızla 50 TL yakıt tüketiyor. 50 TL / 230 km diye hesap edince kilometrede 22 krş civarı bir tüketim var. 122 hp TSI olanı yahut 1.5 dci Fluence kullanmadım fakat yine babamın eski aracı 1.3 Multijet Linea'dan daha seri olduğunu söyleyebilirim.

    İstediğiniz özelliklerde araç bayinin elinde varsa bekletmezler onlarda, ertesi gün hatta sabah erkenden işlemlere başlanırsa akşamına aracı teslim alabilirsiniz.




  • 2.5 yıl 15000 km tsı 122 otomatik kullandım. Performans olarak 1.6 dan cok daha iyi gidiyor. Gerek ara hızlanma gerekse yokuşlarda hic bir sekilde sıkıntı yaratmadı. Motor performans ve yakıt anlamında sınıfının en iyisi oldugunu düşünüyorum. Ben çoğunlukla sakın kullanmıştım arada zorladığım da oluyordu fakat geneli sakın kullanım olmak üzere yakıt tüketimim 6.6 idi. 1.6 kullanan arkadaslarım var genelde konfordan cok memnun ancak yavan bir performans olmasından yakınanlar da var. Dizeldeki ortalama ise 5,5-6 arası olur heralde.
    Bu yazdıklarım dsg 1.4 icin geçerli. Düz vitesini kullanmadım ama otomatik alırsanız hem sürüş zevkiniz artar hem de daha kolay satarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım almıştı 1.4 tsı 2011 veya 2012'idi 6 ileri manuel harika bir performansı vardı performansla ilgili en ufka bir problem yoktu.Hatta şuna şahidim 6. vites 100 km,hız ile giderken ağır ağır bastı arkadaş ve kısa sürede 210 gibi rakama ulaştı dahada gidecek gibiydi.Lpg'ye uyum sağlamaz diye sattı şimdi dizel otomatik aldı oda güzel kullanımı oto. olduğundan çok rahat ama o 1.2 performansı bir başkaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer 42 -- 7 Mart 2014; 11:03:07 >
  • 1.4 tsı dgs'lerin beygiri daha yüksek olaması lağzım yakıt tüketimi çok önemli değilse tercih edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.