Şimdi Ara

Pasif mi Aktif mi? Küçük bir yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.sony.com.tr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-de595 model AVR kullanıyorum. Kullandığım oda 15-20m2 arası. Ön hoparlörler olarak eski stereo müzik setinden kalan Loewe marka watt değerlerini bilmediğim ancak fena ses vermeyen hoparlörleri, arka hoparlörler olarak, yine eski bir müzik setinden kalan 8ohm 16watt hoparlörleri kullanıyorum. Center olarak da - garip gelecektir - philips marka bilgisayar hoparlörlerini ikisini birbirine bağlayarak kullanıyorum. Ben bu sistemi masrafı bana olmadığından dolayı topladım. Subwoofer maalesef yok. Elimdeki AVR sadece aktif sub destekliyor.

    Sorum şu, siz olsanız bu AVR'yi satıp Sony, LG gibi markaların 300-400 lira civarı ucuz sistemlerinden birini mi alırdınız, yoksa elimdeki sisteme bir şekilde düzgün bir center ve subwoofer mı eklerdiniz? O ucuz sistemlerin sesini hiç dinlemedim, benimkiyle de kıyaslayamıyorum bu nedenle. Bana gerçekten fazla ses açamadığım için yüksek watt değerli sistemler de gerekmiyor. Sistemi bilgisayardan Dolby Digital veya DTS film izlerken ve Xbox360'ta oyun oynarken kullanıyorum.

    Farketmişsinizdir, fazla para harcayacak durumum yok, sadece sistemi ne şekilde daha iyi hale getirebilirim onu merak ediyorum.S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL-IVE -- 26 Şubat 2010; 21:23:44 >







  • Ben olsam 2 seçeneği düşünürdüm. Herhalükarda hazır sistemlerden daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama hazır sistemleri heryerde bulabileceğiniz için dinleyip karar vermeniz daha doğru olur.
  • şu loewe ve arka sony hop. resimini eklersen daha iyi düşünürüz. filin bacağını duvar zannediyorum da. center da ekle.
    elinde ki avr pasif SW da destekler unutmadan.
    heh hani nedense Z5500 de yakışır demeden edemedim.fesuphanallah Z5500 diyoz ya.sevmediğim ve kullanıcının ses zevkini bilmediğim halde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    şu loewe ve arka sony hop. resimini eklersen daha iyi düşünürüz. filin bacağını duvar zannediyorum da. center da ekle.
    elinde ki avr pasif SW da destekler unutmadan.
    heh hani nedense Z5500 de yakışır demeden edemedim.fesuphanallah Z5500 diyoz ya.sevmediğim ve kullanıcının ses zevkini bilmediğim halde.



    arka hoparlörler sony değil. roadstar diye dandik bir markanın tek yollu 8cm genişliğinde hoparlörleri olan set kolonları. Loewe'ler eski olduğundan internette bulamıyorum resmini, şu anda da resim çekme imkanım yok, o hoparlörde 52x21x30 kabinde iki yollu 17cm ve 8cm hoparlörleri bulunan kolonlar.

    benim sony amfinin kitapçığında pasif subwooferla ilgili birşey yazmıyor. arkasındada subwoofer için mono jacklı kablo için çıkış vermiş. pasif sub nasıl bağlarım peki ben buna?




  • sanırım ön hoparlörlere paralel bağlanacak. peki pasif subwoofer film izlerken nasıl performans verir? 150-200 liraya 2.elde bulunan aktif subwooferlar daha mı iyidir?
  • Sizin için cevaplanması basit bir soruya indirgedim sorunumu hala cevap veren birisi çıkmadı... Tek soru, 60w 16cm çapında aktif subwoofer mı yoksa 100w 20cm pasif subwoofer mı tercih ederdiniz? Aktif olanın markası Yamaha, pasif olan Sony. Pasif olan fiyat olarak daha ucuz. Performans olarak ciddi fark var mıdır? Kısacası görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Farkettiğiniz üzere mümkün olan en az maliyetle işin içinden çıkmak istiyorum. Pasif alırsam receiverdan Front B olarak bağlanacak. Film ve Xbox360 için kullanacağım.
  • Pasif mod kullanmaya kalkarsanız A kanalınıda kullanabilrisniz. a veya b kanalında özgürlük elinizdeç
    100w 20cm tercih edilir tabi ki.
    yalniz kendinden amplili olan SW üniteleri aynı zamanda pasif modda çalışabilir. bahsi geçen sony aktif SW wofer lsa gerek ve SA-WM200 gibi bir şeydir.ki pasif sony SW şimdiye dek piyasa görmedim.ne de duydum.sadece çok eski push-pul 2 woofer kabin izaynı dışında.neyse. sony hop. düşündüğüm modelin hepsinin amplisi, kabin içi ve sürücüsü aynıdır.makyaj değişir genelde.hem aktif çalışır hem pasif. piyasada ki hemen hemen tüm aktif SW ar pasif modda çalışır. surround mod front A kanalına da bağlanıp çalıştırılır. ve tüm pasif (amplisi olmayan. technics SB-W33, SB-W500, pioneer vb.) SW da bu çalışma şekli mümkün.
    sony sa-wm400 avrdı eskilerden güzeldir. pasif modda çalışırtırsan SW performans olarak çok ciddi sıkıntı ya da tatminsizlik içinde olman zor olasılıktır.




  • http://image5.sahibinden.com/photos/75/97/89/big_157597894n3.jpg pasif SW Sony marka, dediğim gibi 100W ve 20cm lik çapı var. Sanırım yorumu aktif SW ın Sony olduğunu düşünerek yaptınız.
  • no no no,
    şöyle kabinli pasif ve aktif modda çalışabilen SW hop. ünitesi kastettim.
    sony sa-wm200, technics sb-as100 sw gibi. bunlar aynı amanda aktif ve sizin mozaik ses sistemi için aktif olmaları yararlı.zati technics sadece aktif modda çalışır ki sizin için sorun değil.pasif modda çalışmak için terminalleri ve pasif bandpass filtresi yok.
    bu modelelrde belki bütçenize uyar diyordum.
     Pasif mi Aktif mi? Küçük bir yardım!

     Pasif mi Aktif mi? Küçük bir yardım!
    kırmızı ve siyah büyük vidalı hop. terminallerine front kolon ve amplinin çıkışlarını bağlayıp pasif modda çalıştırıyorsunuz.belki bunu 100. kere yazdım ama.yanlış anlaşılmasın.
    pioneer sw-150 de hoşdur ucuz ve bulunursa...
    sansui, pure acoustics vs. aktif SW hop. var ucuz ucuz...




  • Anladım, sanırım o resimdeki gösterdiğim SW'ın pek işe yaramayacağını düşünüyorsunuz. 80 lira gibi uygun fiyata edinebileceğim için aklımı çelmişti.

    Bir de Yamaha SW-P130 diye bir model var. Şu ebay ilanında ön arka resmi var:http://cgi.ebay.de/Yamaha-SW-P130-SWP130-SWP130-Aktiv-Subwoofer-7-1-5-1/150400721327

    60W, 16cm drive ı var. 5 ohm empedanslı. 30-200hz aralığında. Bunu da yine uygun fiyatta edinme şansım var, o pasif subwoofera göre daha iyidir diye düşünüyorum. doğru mudur? işe yarar birşey midir sizce?

    http://www.sahibinden.com/jvc_aktif_subbass_100_watt_orj_sifir_kullanilmamis_spot_-77WQQaXQQ16893921WQQpXQQdisplayitem şu var bir de ancak yamaha marka olarak daha bir güven veriyor. jvc nin hoparlör çapı daha büyük ve watt olarak daha güçlü ama kabin biraz küçük göründü gözüme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL-IVE -- 27 Şubat 2010; 0:09:19 >




  • bence aramaya devam ediniz. iyi bir şey bulacağınızı umuyorum.
    technics de hoşuma giderdi.
  • zaten acele etmemeye çalışıyorum bazı fiyatlar çok saçma çünkü. hızlıal.com sitesinde 450 liraya satılan pure acoustics 5.1 hoparlör setinin sadece subwooferını 400 e satıyor insanlar, şaşmamak elde değil. illa ki içime sinecek bir subwoofer çıkar karşıma diye ümit ediyorum. sirkecide veya istanbulda herhangi bir yerde bildiğiniz iyi fiyatlı mağazalar var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.