Şimdi Ara

PASCAL serisi Fast sync hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Nvidia PASCAL serisi ile birlikte sunduğu fast sync yi deneyimleyeniniz oldu mu ? Ben G-SYNC Pendulum Demo Configuration da denedim yırtılmalar tamamıyle ortadan kalkıyor ama benim ekran göründü küçük küçük takılmalarla ilerliyor bunun sebebi monitör 60 hz olduğundanmıdır sizce ?



  • Bende de 60Hz monitör var takılma falan yok gayet akıcı görüntü,güzel teknoloji.
  • FastSync ile tamamen ortadan kalkmıyor ama ciddi oranda azalıyor. Yine de yüksek yenileme oranı olan monitörler önerim. FastSync, FreeSync/G-Sync gibi başarılı değil ama V-Sync'ten iyi.
  • benimde merak ettiğim konu aslında
    deneyimleri olan paylaşırsa çok iyi olucak

    FastSync özelliği moniötürn hz ne ise ona göre mi ayar yapıyor

    etrafınmada çok arkadaşım var gtx 1070 alıp 24'' 144hz amd freesncy monitör alıyor bu özelliği kullanmak için ne kadar uyumlu oluyor bilemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 6 Ekim 2016; 1:10:26 >
  • Nvidianin dx12 g sync testi var onda test ettigimde fast sync kapali iken surekli yirtilmalar oluyor. Fast sync acikken butun yirtilmalar ortadan kalkiyor. Freesync ye es değerde birsey sanirim. Sonucta g sync icin extra para oduyorsun tabi bu rakam + 1000 tllerde. Birde samsung lg gibi firmalarin anlasmasi yok. Buna cozum olarak yapilmis bir altarnatif olabilir. Tabi bunu en saglikli guzel bir monitore sahip arkadaslar test edebilir. Benim monitor dandik ( inca 21 " 60 hz )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende monitor alacagim surekli bunun pesindeyim. 34 " kavisli ekran g sync 5000 tl freesync 3500 tl arada 1500 tl gibi ucuk bir rakam var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fastsync, eğer monitör hızının çok altına/üstüne/katlarına çıkıp iniyorsa görüntü hızı takılma yapıyor. Görüntü hız limiti eşliğinde kullanın. En düşük kaça düştüğüne bakabilirsiniz, zaten. Yapmanız gereken monitörün kaçıncı üstel hızında çalışıyorsa o aralıkta tutmak. 60hz monitör için 60-120, 120-180, 180-240 gibi.
    Geliştiricilerin yaptığı bir benzetme var fastsync için: üçlü görüntü çerçevesi eşliğindeki görüntü akıcılığına benzetiyorlar. [Kaynak]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 6 Ekim 2016; 11:04:28 >




  • Yani monitor kesinlikle g sync mi olmali ? Yuksek hz minitor + fast sync is gormez mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taramalı ekranların tepki süresine erişemez, G-Sync.
    Fast Sync de sadece çok hızlı çalışan eski eserlerde geçerli ve etkisi hali hazırda olan çözümlerle benzeştilebiliyor. 120-144 Hz zaten nasıl ulaşacaksın - [Kaynak]o da ayrı bir soru işareti... Monitör desen ayrı, ekran kartı desen ayrı engel oluşturuyor Fast Sync'in etki göstereceği monitör üzeri hızlara ulaşabilmen.
    144Hz VA'lar da çıktı. Tarama özelliği var. İstersen IPS var. Bunlar FreeSync, G-Sync ayırmıyor. Tabii, G-Sync monitör olanlarında ULMB özelliği de var, o AMD'de çalışmaz. ULMB'nin biraz daha iyi renk geçişleri oluyor markaya has tarama çözümlerinden deniyor.




  • tamamen sıfırlamıyor ama neredeyse hiç denecek kadar azaltıyor yırtılmayı.
  • G sync nin baska bir + si varmi ? Gtx 1080 kartim var ama kavisli ekran monitor istiyorum g sync olanlar 5000 tl olmayan 3000 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G-Sync'i için değil ULMB için alıyorsun zaten. Bir de ona alternatif markaya has tarama çözümleri var(Benq, LG, Samsung). Bu markalar yanında FreeSync sunmaya başladılar. Dolayısıyla, Nvidia kullansan da bunlardan yararlanabilirsin ama Nvidia'nın ULMB'sini AMD'de kullanamazsın. Bu markalar pazar paylarını %100'e çıkarmış oluyorlar böylece, her şekilde iki markada da kullanabileceğin için. G-Sync modüllülerde böyle bir durum yok.
    144 Hz monitörden bahsederken taramanın netlikte yaratacağı üstünlük kaçınılmazken marka tercihine gitmek gerek. Samsung örneğin, tutup kendi üstünlüğüne Nvidia'dan el sürdürmez. BenQ desen, öyle... iş yapan monitör firmalarının ne işi olsun Nvidia özel çözümüyle?
  • O zaman ben samsung un 100 hz 35 " kavisli ekran monitorunu alsam gtx 1080 in keyfini surebilirim sanirim :) aslinda seceneklerim soyle

    1. 27 " asus g sync monitor 165 hz 3600 tl
    2. 24 " acer 144 hz g sync monitor 1200 x 3 adet alacagim o da 3600 tl
    3. Benq 35 " 2k 144 hz freesync kavisli 3700
    4. Samsung 35 " 4k kavisli 3200 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 3 monitor veya kavisli ekran istoyorum youtube da izliyorum oyunlarda çok sey kaciriyoruz duz ekranlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.