Şimdi Ara

parlak objelerin çekimi için makina

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba
    parlak objelerin resimlerini (metal yüzeyler) çekmek için bi digital makina arıyorum fakat fotoğrafçılık konusunda acemiyim.genelde parlak objeleri çekmek için kullanacağımdan manuel ayar da yapabileceğim,görüntü sabitleyicisi olan bir makina arıyorum.video önemli değil.
    PANASONIC DMC-TZ1 önerdiler. hatta satıcı bu makinayı daha önce de bu iş için sattığını söyledi.fikrinizi almak istedim. yardımcı olursanız sevinirim.



  • Kare içindeki ışık şiddeti yüksek bölgelerin, yani highlight ların yanmaması(bembeyaz çıkması) için makinenin dynamic range, yani ton farklı algılama kabiliyetinin olabildiğince yüksek olması gerekir. Dynamic rangenin yüksek olması ise genel olarak SENSOR BÜYÜKLÜĞÜNE bağlıdır.

    1/2.5"lik mercimek tanesi kadar sensoru olan makineyi highlight larda ayrıntı elde etme gereksinimi olan birisine tavsiye eden satıcı en hafif deyimle karacahildir, bunu bilinçli yapıyorsa da şerefsizdir.

    Fazla ayrıntıya girmeden şu soylenebilir; 4/3" ten küçük sensorlu makinelere bu iş için yaklaşmayın.
    Ozellikle 1 milyar civarı garantili kit fiyatıyla Pentax 100D yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
    Daha yüksek bütçeniz var ise 90-105 arası makro objektif ile canon 400D, Pentax 10D veya Nikon D80 arasında seçim yapmak yararınıza olacaktır.
  • aynı objeyi aynı koşullarda (aynı açı,aperture)farklı enstantenelerle çekerseniz, photoshopta HDR olarak birleştirebilirsiniz. en az 6 fotoğraf çekmeniz gerekir.
  • Evet sabit bir obje çekecekseniz yüksek dynamic range için farklı pozlamalarla çekilen fotoğrafları birleştirebiliyorsunuz. Gerçi ben çekmek istediğiniz şeyi tam anlayabilmiş değilim, bir örnek verirmisiniz ne tarz bişey çekmek istiyorsunuz.
  • genelde kromajlı metal parçaların fotosu çekilecek.
  • Böyle bişey çekmek istiyorsan dynamic range gerekli ve bütçeyi ne kadar zorlarsan o kadar iyi sonuç alırsın. Bütçeniz nedir bu arada?

     parlak objelerin çekimi için makina
  • evet tam olarak bu tür şeyler. bütçem 1000 ytl civarı. galiba profesyonel bi makina için yetersiz :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jannock -- 24 Ekim 2006; 10:29:21 >
  • bence mutlaka raw formatlı bir makine alman gerekli, 12bitlik tiff dosyaları oluşturabilirsin.
    istanbulda spot piyasada bulabilirsen nikon d50 falan almaya çalış.
  • yardımlarınız için teşekkür ederim. sizin ve forum sayesinde epey bilgi sahibi oldum şimdiden.makinamı alınca sizi de bilgilendiririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.