Şimdi Ara

Parke hasar tamiri ve cila

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    parkemizdeki çizikleri onarmak, sonra da cila yapmak istiyoruz.


    sitelerde teklif aldık, 2500 tl dediler. Ben de kendim yapabilir miyim diye düşünüyorum. Yapı marketlerde macun kalem cila vs satılıyor.


    Biraz toparlansa, sırıtmasa bize yetercek. Ne önerirsiniz. Yapı marketlerden alacağımız malzeme ile bir sonuç alırmıyız?


    şimdiden çok teşekkürler yorumlarınızı için

    Parke hasar tamiri ve cila


    Parke hasar tamiri ve cila


    Parke hasar tamiri ve cila


    Parke hasar tamiri ve cila

    .








  • up
  • Derin çizikler mevcut. Bunların zımpara yapılmadan giderilemez.


    Doğru yöntem: Güvenilir bir usta bulmak :) tabi bu her zaman kolay olmaz ama sonraki detaylar şu şekilde; Mekandaki tüm mobilyaların çıkartılması, sonra mümkünse Avrupa makine ile sistire yani zımpara ve cila yapılası. Bu arada sizin parkenizde birde renk yapılmış. Zımpara yapıldıktan sonra isterseniz aynı renk isteseniz farklı renk de yapabilirsiniz. Sonrasında cila yapılacak cila içinde Avrupa marka cilalar tercih etmenizdir.

    Bu doğru yöntem idi.


    Bundan sonra uygulayacağınız bahsettiğiniz yöntemler kesin bir sonuç vermemekle birlikte geçici bir düzeltme sağlayabilir de, sağlamayabilir de deneyip görürsünüz.

    Macun vs dediklerinizi deneyebilirsiniz ama çiziklerin bazıları derin bunları dolduramazsınız. Zımpara olursa anca toparlar.

    Onun dışında ince kılcal çizikleri rötuş şeklinde düzeltmeye çalışabilirsiniz. Kılcal çizikler için "Ceviz" kullanan hatırlıyorum. Bildiğiniz cevizi alıp çiziklerin üzerinden tebeşir gibi bastırarak sürerseniz kılcal çiziklerin kamufle olmasına fayda verebilir.





  • 2btc4fc 2 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için. 1. yöntemden gideceğiz artık.
  • 2btc4fc 2 kullanıcısına yanıt

    Evimde eski ahsap parkelerden var, yaklaşık 20-30 senelik. Tabi gicirdama sorunu var. Youtube'da baktım, ufak matkap ucuyla gicirdayan yerleri silikon veya tutkalla doldurup gicirdamaya engel oluyorlar. Bunu tavsiye eder misiniz veya başka yolu yordamı var midir?

  • false6 kullanıcısına yanıt
    Evet alttan gelen gıcırdama; gıcırdama sebebi altında bir miktar boşluk kalması tabi boşluk eski yapıştırıcı malzemenin yapıştırma gücünü kaybetmesi nedeniyle salması da olabilir ve bu sebeple oluşmuş olan boşluk ve bu boşluk sebebiyle hareket etmesi sonuc gıcırdama. Gıcırdayan yerlerde bunu yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.