Şimdi Ara

Pardus'da internete bağlanamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha çok yeni ama sonuçta linux. Pardus 1.0 nihai sürümü kurdum internete bağlanamıyorum. Gelecek linuxu da denemiştim onda klavye sorunundan başka bir sorun yoktu. Ethernet kart tanınıyor, açık ve çalışıyor ama internete bağlanamıyorum. Lisa dediler onu da açtım. linuxu çok sevdim ama başlamadan bitsin istemiyorum. Sevgili Linuxçular lütfen bana yardım edin. İnternet bağlantım ADSL modem ile ethernet karttan tabi.



  • PARDUS Tartışma Bağlantısı
    quote:

    Orjinalden alıntı: obediah - 28 Aralık 2005 21:56:19

    Evet arkadaşlar bende kurdum ve 2 gündür kullanıyorum. Maver2614 internete giremiyorum demişsin. Eğer bağlantı usb değilde eth ise tasma dan ağ ayarlarında eth ile ayar vaar. ilk açılışta eth etkisiz olrak geliyor onu bir tuşla etkin hale getiriyorsun üstünde saat simgesi çıkıyor ve mozilla ile siteye girince de üstüne tick işareti geliyor yani artık netteesin. Bir tık iş biter. Gelelim diğer konulara evet usb ile biraz sorunumuz olacak zira benim de usb a4 cam ve usb tarayıcım var ama tanıtamadım henuz. Ayrıca hp deskjet 400 yazıcımı da tanıtamadım. Tanıtıyorum yazdırmaya gelince yazıcı bulunamadı diyor. Çözemedim uğraşıyorum. Wine olayına gelince moonstar vardı o hdd de onu çalıştırdım. Paketler bölümünden wine nın pisi dosyasını çekip 2 tıklama ile kurabiliyorsunuz. Winin exe leri gibi. Kurulunca Pardus başlangıcına menü koyuyor winin programlar bölümüne attığı gibi. ve exe uzantılı dosyaları çalıştırabiliyorsunuz. moonstar sözlükten sonra steam kurdum. ama steami açmak istediğim de mozilla activex denetimi gerekiyor yüklemek istiyor musunuz diyor evet diyorum netten çekiyor sonra klasörü soruyor. İşte burada takılı kaldım.

    Bu pardus ta mozilla nerdeeee? Bilen birisi söyleyebilirse hemen kurup deneyeceğim.

    Office uygulamalarına gelince sunum çok kulllanıorum. Ama sunuma henüz ses ve video ekleyebilmiş değilim.

    Film olayına gelelim bütün codecleri tanıyor sanırım zira divx, xvid dat dosyalarını ve dvd leri izleyebiliyorum. 3 tane video oynatıcı var. dat dosyalarını sanırım sadece kmplayer çalıştırıyor. Digerleri ile çalıltıramadım. Ama dediğim gibi elimdeki filmlerden izleyemediğim olmadı.

    Daha ne kaldı acaba söylenmedik? Ha çözünürlük olayına geliyim hemen açılışta benim makienmde çözünürlük 800x600 ün üstüne çıkmıyor. bunu da xorg.conf dosyasını açıp "modes" yazılarının karşısına "1024X768" ekleyerek bilgisayarı yeniden başalttım ve sorun çözüldü. yani görünüşü şu olacak
    "modes" (desteklenen en yüksek çözünürlük başta olacak) "1024x768" "800x600" 640x480" böyle yazıp tabi 1600 küsürleri destekliyorsa ekranınız 1024 ün önüne yazın.

    e şimdilik bu kadar. Yeni birşeyler bulunca yazacağım. Şu sorumada bilen birisi bi yanıt versin lütfen.

    Pardusta mozilla için activeX i nereye nasıl kuracağım? Teşekkürler.

    Saygılarımla.





  • Konsoldan Root olarak gişiriş yapın

    su root şifresini gir

    ethernet kartınızı öğrenmek için

    ifconfig -a

    bu komutun çıktısında büyük ihtimalle ethernet kartınızın
    eth0 olarak adlandırıldığını göreceksiniz

    şimdi ethernet kartımızı çalışır hale getirelim

    ifconfig eth0 up

    dhcp otomatik olarak ip adresi aldırıyoruz

    dhcpcd eth0

    böylelikle internete girebiliyor olacağız

    eğer ethernet kartınız eth0 yerine eth1 veya eth2 olarak listelenirse
    yukarıda eth0 yazan yere eth1 veya eth2 olarak yazamanız gerekecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wishmaster -- 9 Ocak 2006 1:13:21 >
  • Dikkatle Oku
    Pardus/Ayarlar/İnternet ve Yerel Ağ/Ağ yapılandırması na giriyoruz
    Yeni Bağlantı Oluşturuyoruz.
    Sonra Bunu Düzenliyoruz. Ağ Altında Otomatik Ayar(DHCP) Yazıyor ve varsayılan olarakta bu seçenek işaretlenmiş. Bunu Elle Ayarla Şeklinde Değiştiriyoruz. Ve Adres Satırına Sizin Ağda Aldığınız ip adresini Giriyorsunuz.

    Ağ Geçidi Seçeneğinede Modem Ana Sayfasını Görmek İçin Browsere Girdiğiniz ip adresini yazıyorsunuz benim modemim origo olduğu için modemin ip adresi olan 10.0.0.11 sizin farklı olabilir. Bunu Yapmaz da Otomatiği Seçebiirsinz
  • www.webdostum.com/resim1.jpg
    www.webdostum.com/resim2.jpg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.