Şimdi Ara

Pardus 2007.3 Lynx lynx (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kesbi

    Pardus hala stabil değil. Santa rosa laptoplara ve kurulamıyor. Ekran kartlarını ve yeni wireless kartlarını tanımıyor. Ayrıca 2007.3'te kullanıcılarına domuz resmi koyuyor.


    +1
  • evet malesef yeni model wireless kartları tanımıyor. mesela benim ralink marka kartımı tanımadı. inşallah bunları ocaktaki sürümde hallederler.
    ama gayrat edip kullanmak ve gelişimine katkıda bulunmak lazım.
    vista'ya o kadar para vermeye kıyamıyo insan ama korsan da kullanmak istemiyoruz aynı zamanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyM -- 19 Aralık 2007; 17:43:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kesbi

    Pardus hala stabil değil. Santa rosa laptoplara ve kurulamıyor. Ekran kartlarını ve yeni wireless kartlarını tanımıyor. Ayrıca 2007.3'te kullanıcılarına domuz resmi koyuyor.


    Hoca sırf çamur atmak ve saçmalamak için girmiş gibisin sen ! Bu kadar açık bir şekilde mi kötülenir ?
    Tamamen alakasız ve gerçek dışı şeylerle , bu kadar güzel bir işletim sistemine çamur atmışsın ya bravo.
    Adamlar gece gündüz sistemi güzelleştirmek ve kullanılabilir hale getirmek için uğraşmışlar, sen ne yapabildin söylermisin lütfen ???

    Birkaç kart ve birkaç sistem ve donanım probleminden dolayı bu kadar eleştiri bana göre yersiz.
    Pardus, son sürümünde mükemmel durumda , kurup çalıştırmayan insanlar bile sırf laf olsun diye saçmalıyor artık.
    Genel olarak bakarsak son derece stabil ve son derece sağlam bir sürüm olmuş Pardus 2007.3 sürümü.

    2007.3 sürümünü şu an ben kullanıyorum ,cihazım Acer Travelmate 3260 webcam, bluetooth herşey var, ve Windows kullanırken
    bayaa sıkıntı çektiğim driver'lar şu an tamamen sorunsuz Pardus'ta çalışıyor. Sadece birkaç tıklamayla Wireless , bluetooth ve webcam donanım ayarlarını yaptım, mükemmel çalışıyor. Diğer donanımlar da zaten sorunsuz kuruldu.

    Sistem menüsünden her türlü ayarı yapıyorsun, ön tanımlı ayarları geri getiriyorsun, sıfır gibi oluyor herşey. Virüs girmiyor, çökme olduğunda da her türlü program zaten kendini yeniliyor.Ya da yeniden başlatıyorsun.

    Sorun yaratan şeyler ,istendiğinde komutlarla sorunsuzca halledilebiliyor , sen hiç uğraştın mı bunlarla? Forumlara girip bir zahmet edip göz attın mı?

    Thunderbird ile Gmail hesabımdan mail alıp, gönderiyorum . Bilgisayarı her açtığımda Wireless harika bir şekilde bağlanıyor, sorunsuz.
    Bluetooth ile Cep telefonumu tanıttım ve cihazın içi dahil herşeyi görüyorum, yüzlerce MP3 ve veri alışverişi yaptım.
    Amsn programı ile Messenger ile sohbet ediyorum ve Logitech Webcam kurdum, harika bir biçimde çalışıyor, kusursuz bir biçimde sohbet ediyorum. İnternette gezinebiliyorum ve en ufak bir kasılma veya tekleme yok.Aşırı yüklenirseniz belki hata verebilir
    ancak Firefox veri kurtarabiliyor,
    Depo olayına gelince yüzlerce Güncelleme gördüm ve inanın şaşırdım, bu kadar bol çeşit ve bu kadar harika programları internetten gelişigüzel sitelerden bulup da yüklemek zahmetinden kurtuldum.Oyun sayısı neredeyse 100 küsür tane , sistem güncelleme dosyaları neredeyse 1 GB civarında ve indirilmeyi bekliyor.

    Bu kadar oyun ve programı diğer sistemlerde sorunsuz kur ve kullan da göreyim ! Hem de birkaç tıklamayla kuruluyor kendiliğinden.Hatta daha sistem kurulurken, yani ilk Pardus kurulumunda herşey dahil ve hazır bir biçimde elinde oluyor, hiçbirşey yapmıyor, ayarlarını yapıyor ve İnternete bağlanıyorsun.

    Sistem menüsünden, Pardus'un desteklediği Donanımların listesine bir göz attın mı ? Bence bir göz at...da gör bakalım hangi donanımlar ve markalar destekleniyor ! Şaşıracağına eminim...

    Taktığın bir USB cihaz , hemen hiç uğraşmadan sorunsuzca elinin altında ve kendiliğinden kuruluyor, eğer donanım sorunu yoksa ve destekleniyorsa, Kamera, Webcam, Hafıza kartı, Bluetooth cihazı, Kızılötesi, USB HDD Harici Bellek,Flash bellek,
    ve daha sayamayacağım yüzlercesi elinin altında hazır.

    Muhtemelen, eski veya sorunlu cihaz ve donanımlarda mutlaka sorun çıkaracaktır Pardus, cihazın sorunsuz olduğundan emin olmanız lazım.

    Wireless kablosuz modem ayarlarını kurulumun ilk başında yapmanız şiddetle tavsiye edilir ! Bu çok önemli ! BUndan sonra her açılışta sorunsuz bağlanacaktır.

    Acer Notebook'da ben Ram de yükseltmeme rağmen Vista'da yaşadığım saçma sapan şeylerin hiçbirini Pardus'da yaşamadım.Acer Notebook ile Vista'da Wİreless İnternete bağlanmak büyük sorun oldu benim için.Saatlerce Program ve Driver kurmak için sayfalar dolusu gezdim, Vista için...

    Daha anlatacak ve verilecek çok örnek var, Pardusta bulunan Programların sayı ve çeşidini gördüğünüzde şaşırmamanız mümkün değil...Oyunların çeşidinden ve sayısından da bahsetmedim daha.

    Adamlar Last Fm ve Flickr gibi sitelere direk ulaşabilmek için program koymuşlar.Bu programlarla Last FM hesabınıza ulaşıp direk müzik dinliyorsunuz, FLickr'da istediğiniz fotoğrafı gönderip yayınlıyorsunuz, daha neler neler.

    Domuz meselesi de gerçekten sıkmaya başladı artık...Pardus sadece Türkiye'de kullanılmıyor, Çin çok sayıda Pardus siparişi verdi, Hollanda dilinde ve diğer dillerde Pardus sürümleri var.Dünyaya kısıtlı gözden bakmayın ve Pardus'a destek olun lütfen.

    Windows'u hepimiz kullandık, ve halen kullanıyoruz ben de dahil, ancak Pardus ve Linux sözkonusu olunca neden çamur atıyorsunuz
    anlayabilmiş değilim.

    Kullanamıyorsan Öğreneceksin, kursa gideceksin ya da bu işi bırakıp, Wİndows'una devam edeceksin paşa paşa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul'dan -- 23 Aralık 2007; 20:40:32 >




  • herşeyi gördünüz anladınız bir domuz resmine takıldınız,
    tebrikler,
    bence biraz kurcalayıp anlamaya çalışın ki bunun ömrü uzun olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: macrolight


    quote:

    Orjinalden alıntı: kesbi

    Pardus hala stabil değil. Santa rosa laptoplara ve kurulamıyor. Ekran kartlarını ve yeni wireless kartlarını tanımıyor. Ayrıca 2007.3'te kullanıcılarına domuz resmi koyuyor.


    +1


    acer 5920g var bende santarosalı pardus gayet iyi kuruluyor wireless ve ekran kartı proplemi yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dursun

    herşeyi gördünüz anladınız bir domuz resmine takıldınız,
    tebrikler,
    bence biraz kurcalayıp anlamaya çalışın ki bunun ömrü uzun olsun





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 23 Aralık 2007; 1:24:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kesbi

    Pardus hala stabil değil. Santa rosa laptoplara ve kurulamıyor. Ekran kartlarını ve yeni wireless kartlarını tanımıyor. Ayrıca 2007.3'te kullanıcılarına domuz resmi koyuyor.



    Allahın yarattığı hayvanı dışlamak sanamı kaldı yemezsin okadar başkada gördüğün zaman hamamda karafatma gören adamın hikayesine dönersin bigün domuz yemek zorunda kalırsın aklın başına gelir biraz geniş düşün.
  • Ben de bir süredir Pardus 2007.3 Lynx Lynx sürümünü kullanıyorum,Vista kullanıyordum ve bilgisayardaki tüm ayarları verileri programları sildim, göze alarak Pardus kurdum.Eski sürümlerde sorunlar vardı ancak son sürümde tereddütlüydüm, fakat şunu söylemeliyim ki Pardus son sürüm gerçekten mükemmele yakın.
    Vistayı kaldırıp bunu kurmaya değdi mi ? Evet kesinlikle değdi.2 sene önce de Pardus kullanıyordum ancak hatalar ve sorunlarla boğuşuyorduk, son sürüm oldukça kararlı ve son derece zevkli bir sürüm.Donanım çeşitliliği, program ve oyun çeşitliliği ile gerçekten harika.Ufak sorunlar mutlaka olacak, oluyor ancak donanımlara bağlı biraz ve sorunsuz bilgisayarlarda daha iyi çalışıyor.
    Tüm donanımları tanıyınca , aklıma gelen hemen her programı deposunda görünce ve indirip kurunca çok şaşırdım.Tüm verilerimi ve belgelerimi sorunsuzca yükledim.Fotoğraflarımı yükledim.Yaklaşık 3 gündür Dİzüstü bilgisayarım hiç kapanmadı ve denemek için kullanıyorum, sadece birkaç Firefox hatası aldım, çok yüklenmemden kaynaklandı sanırım.Onun haricinde en ufak bir donma, sorun veya sıkıntı yaşamadım, Kaymak gibi çalışıyor.Evde ne kadar kullandığım cihaz varsa hepsini USB'den takıp denedim ve hemen hepsini sorunsuzca görüp yükledi, hiç sorun çıkarmadı.
    Ayar yapabiliyorsunuz ve hemen her çeşit ayar mevcut, istediğiniz donanım veya programın ayarını yaparak kullanıyorsunuz.İstediğiniz kadar Tema ve Wallpaper ,zil sesini anında indirip kurabiliyorsunuz.Sistemde , istemediğiniz kadar çok program var ve Medya oynatıcı var, seçin beğenin ve kullanın.Birkaç Java problemi oluyor ancak Java sitesine girdiğinizde sistem , bilgisayarınızı tarayarak durumu size bildiriyor, Uygun Java programını hemen yükleyip kurabilrsiniz.Artık işyerlerinde de kullanılabilir bir halde bana göre, hiç çekinmeden işyerlerindeki bilgisayarlarınıza kurabilirsiniz .İstediğiniz yazıcı ve donanımı hemen tanıyacaktır...Lisans parası vermeyin o kadar.Ofis programı da bir o kadar mükemmel ve full.

    Domuz meselesine ben de takıldım, bunu öne süren arkadaş ne amaçla belirtmiş onu da açıklaması lazım.Eski sayfalara bakarsanız bu konu için , sırf Domuz meselesi için bir konu açılmıştı , kapatıldı mı bilemiyorum ancak , son derece saçma ve alakasız bir konu, lütfen kulak asmayın böyle şeylere.
    Allah aşkına şu an Ülke olarak Dünyanın neresindeyiz Teknoloji konusunda ? Daha ne kadar uğraşacağız bu kadar gereksiz işlerle ?

    Kendimize ait markalarımız oldukça az sayıda, kendimize ait bir İşletim sistemimiz bile yok, yeni baştan kod yazarak bambaşka bir İşletim sistemi de yazamayacağımıza göre şu an, bari Pardus'a sahip çıkalım.Teknolojiye olan ilgimiz Domuz meselelerine mi takılacak hep ? Yazıklar olsun.
    İran bile Araba markaları yarattı ! Koskoca Amerikaya kafa tutuyor adamlar.Biz ise hala domuz ile filan uğraşıyoruz pesssssss
    Yazıklar olsun size...
    Çalışacaksın kafa yoracaksın ve gece gündüz uğraşacaksın, saçlarını ağartacaksın icabında, Teknoloji'de söz sahibi olmak istiyorsan bunları yapacaksın, yoksa kendine ait bir sistemin veya ses getirecek bir buluşun , bir markan bile olmadan uğraşır gidersin ve forumlarda böyle Domuz meseleleriyle uğraşırsın,başka birşey yapamazsın...Komik olmayalım lütfen, bu kadar mükemmel zekalar bu şekilde mi harcanacak ??
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Pardus ile ilgili birkaç Link veriyorum mutlaka işinize yarayacaktır ;

    www.pardus.org.tr

    http://gezegen.pardus.org.tr/

    http://hata.pardus.org.tr/ (Hata takip sistemi)

    http://tr.pardus-wiki.org/Ana_Sayfa

    http://www.frappr.com/pardus (Dünya üzerinde haritada Pardus kullanıcıları)

    http://www.pardusdepo.com/ (Pardus depo, binlerce yazılım)

    http://www.pardus-linux.org/

    http://forum.pardus-linux.org/ (Pardus forum, Pardus'la ilgili herşeyin çözümü burada ! )

    www.epardus.com (Pardus için püf noktaları ve çeşitli program yüklemeleri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 24 Aralık 2007; 1:12:58 >




  • windows sa esir olarak yaşamak insanları mutlu ediyorsa birşey demek bana düşmez iyiki pardusu cıkardılar gercekten baya sorun yaşadım ama windowsa geri dönmemi gerektirecek aşılmaz bir sorun kalmadı alışınca insan daha kolay oldugunu görüyor windows a para ödeyip kullanacaksın yada korsan kacak sa hırsızlık degilde ne o zaman onlardan insanı ne farkı kalıyor domuz kafası gibi basıt şeylere takılıpta windows a olan esarete devam etmeyin derim............domuz işinide şikayet ederiz kaldırırlar
  • pardus 2007.3'de büyük sorunlar yaşıyorum arkadaşlar o yüzden mandriva 2008'e geri döndüm
  • mandriva da daha çok zaman geçirdi isen bu normal

    bende lynx i hala kuramadım
    ama ilk sürümünden beri takip edip forumları şiddetle okumaktayım
    ilk sürümde geçirdiğim bi kaç ay yetti bana çünki gerçekten tasarımcılar o sürümde ible bu kadar iyi düşünülmüş bir şeyi yapmaları gerçekten beni hayrete uğratmıştı ki 2007.3 lynx i iso dosyasını indirirken internet bağlantısının saliselik kopmaları yüzünden olan hatalı indirim oldugu için kuramadım
    halamd5sum ile sağlama yapmayı dogru düzgün bilmiyorum ve pardusu sadece bi kaç ay yaşıyabildim ama tekrar dönmek için ısrarla okuyup kurabiliceğime inanıyorum
    çünki ilk sürümde bu kada riyi düşünülmüş ise 3. sürümde ki stabilite yi düşünemiyorummüthiş ve adamlar sürekli yeni sürüm ve güncellemeler için çalışırken bi yandan şu anki sürümlerin ihtiyaçlarına yetişiyolar
    bunla kalmayığ sizede çok şey öğretiyolar
    programdili bilmeyen benim gibi insanlara bile kendinin belli komutlarla bişeyler yapabilmesini sağlayıp
    sana bişeyler öğretiyorlar ve bunu kendi isteğine göre geliştirebiliyosun bu mükemmel

    bu kadar uğraş ve ücretsiz sun
    tek kelime ile Türkinsanına yakışır bir nezaket bu proje
    çok ciddi askeri birlikleirn bile pardus kullandığını biliyormuydu acaba bu işletim sistmeini beğenmeyen arkadaşlar?

    birde 2007 nin sonlarına doğru çıkmış olması bence nasıl olsa 208 de çıkar düşüncesine kapılıp beklemek çok yanlış
    bence sevinilmesi gereken birşey
    1. si bakış açısı yanlış
    sürümler belli zamanlarda çıkmak zorunda değildir bir kere
    2009 da bile 2007 de tasarlanmış birşey çıkartılabilirdi
    yeni bir sürüm çıkmış olmasına sevinilmesi lazımzamana bakmak yersiz ben ocakta indirebildim mesela 2007.3 ü ttnet yüzünden kota sorunu yani

    sürüm ile ilgili herhangibi takılmaması gereken birşeyde adamların her süürme hala ihtiyacı olanlara ihtiyacı olmadan desteği veren indirmeleri koymaları
    tek kelime ile başarılı bir insan davranışıdır emeği geçen tüm pardus yaratıcıları sağlayıcıları ve destekcileri herkez için.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.