Şimdi Ara

paranoyak bir kedi babasına güvenlikli KEDİ SİNEKLİĞİ konusunda yardımcı olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • olabilecek enn kısa haliyle anlatmaya çalıştım zaten başlıkta. şimdi uzun uzadıya beni, kediyi, ve konuyu tanıtmak istiyorum. kısaca soramadım çünkü bu konu beni gerçekten yiyor kemiriyor artık.

    kedim bir senedir benimle. 13-14 aylık, kısır erkek, smokin cinsi, küçükken tırmalamanın kötü olduğunu öğrenememiş, meraklı ve tırnaklarını kullanmayı seven, hırçın olduğu için de tırnaklarını çok nadir kestirten gariban bir ev kedisi işte. ömründe dışarıda hiç yaşamamış, barınakta doğup yanıma yerleşmiş bi arkadaşımız.

    yüksek giriş zemin katta, her odada birer sürülerek açılan fransız balkonu olan, 1+1 bir evde oturuyoruz. kız arkadaşımın kedisi balkondan atlayıp kaybolduğunu bildiğim için bu konuda ilk günden beri aşırı dikkatli ve önlemli davranıyorum. çok uzun bir süre kedi odadayken cam açmadım korkudan. niye sineklik yaptırmadın diyecekseniz korktum güvenemddim. bir süre sonra kafasıyla ittirerek açamayacağına zar zor kendimi ikna edince, camları iki parmak kadar açabilmeye başladım. onun dışında bir odayı havalandırmak için diğer odaya gönderiyorum arkadaşı, dediğim gibi 1+1 zaten. ama artık son zamanlarda, kedimin canını korumaya çalışırken aslında ona zulmettiğimi iyiden iyiye kavrayınca, bir şekilde kendimi ikna etme sürecine başladım. tıpkı kedi geldikten aylar sonra iki parmak cam açmaya başladığım gibi. :)

    ama yok arkadaş. herhangi bir ürün hizmet değil bu. benim arkadaşımın sağlığı, hayatı söz konusu. örneğin bir sitede 50 değerlendirmesi olumlu olan bir sineklik görsem, 51. değerlendirmesinde kedim yırttı yazdığı an vazgeçiyorum. ama böyle olacak iş de değil. kedim de dediğim gibi tırmalamayı sever sağı solu. tırnaklarını kolay kolay kesemediğim için keskindir çoğu zaman. 5.5 kg olduğu için tele asılması ile yerle bir etmesinden de korkuyorum.

    lütfen bir fikir versin evinde kedi besleyip de tel ile bu sorunu aşanlar. içim rahatlasın, en kaliteli tel ne çeşittir materyali nedir öğreneyim. gerçekten sağlam mı piyasada hayatta yırtılmaz falan denen teller. ha bir şekilde kendimi ikna ettim, ürünü buldum istedim, montajını nasıl yapcam bilmiyorum o bambaşka bir mesele. cahilliğime verin bunun montajı için pimapenciye gidilir diye düşünüyorum doğru muyum?

    evimdeki fransız balkonun bire biri. çift sürgülü. bir odanın bir sürgü kısmına yapsam bile yeter. fotoğrafın tek farkı pencerenin ötesinde balkon olması. bizde doğrudan korkuluk var. fransız balkon falan değil yani aslında.

    paranoyak bir kedi babasına güvenlikli KEDİ SİNEKLİĞİ konusunda yardımcı olun

    edit: İzmir Buca'da oturuyorum. önereceğiniz yer olursa diye belirteyim.

    edit 2: camları görmüşken tüm bu yaygaranın çıkış kaynağı aslanı da göstereyim o zaman.
    paranoyak bir kedi babasına güvenlikli KEDİ SİNEKLİĞİ konusunda yardımcı olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ceyrekkokorec -- 6 Mayıs 2023; 6:25:27 >







  • Çok güzel br kedi.


    Kedi ne yırtamaz diye soruyorsanız bu bence metal teldir. Bayağı, tavuk kümeslerinde kullanılan tel örgüler... Nasıl takabilirsiniz bilmiyorum, mevcut plastik pencere için olan sineklik çerçevelerine birebir uymayabilir, biraz detay düşünmek isteyebilir.


    Benim kedim son derece hanım, prenses ruhlu biri. Tırnakları da kesiliyor, ama canı isterse dört kat, kalın versiyon, kedilerin "yırtamadığı" çöp poşetlerini tek seferde yırtabildiğini biliyorum. Buradan şu sonuç çıkıyor, yırtmadığı veya delmediği şeyleri aslında hedeflemediği, kendisi istemediği için yırtmıyor. Ama sineklikleri de herhalde tek seferde yırtamaz, ve tek seferde yırtamadığı bir yerden de aşağı düşmez diye düşünüyorum. Küçük yaştaki kedilerde yükseklik, derinlik bilgisi pek olmuyor. Gerçekten de atlayabilir, ama genelde kuşların peşinden fırlarken düşüyorlar. Bir rulo sineklik alıp yırtmaya başlarsa delikleri büyütmeden değiştirmek de bir çözüm olabilir. Ama buna bir garanti verilemez, yakından takip gerekir bence. Evde kimse yokken bir deliği yavaş yavaş büyütüp dur şuradan aşağı bi atlayım der mi... der. Kedi kafası... hakikaten de böyle düşünebilir.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam. sineklik için sineklikçiler çok fazla para çekti. kiracı olduğum bir eve kiradan fazla sineklik parası vermem gerekiyor. ağlara bakarken örsan diye bir firmanın ağlarını gördüm. şimdiye kadar gördüğüm tüm ağlardan daha kalın duruyordu. 3mm imiş. yırtabileceğini sanmıyorum. firmayı da araştırdım iyice sindi içime. geldiğinde buraya yazacağım memnun kalıp kalmadığımı. olur da benim gibi çözüm arayan biri buraya denk düşerse fikir olsun.

    https://www.orsanfile.com/guvenlik-filesi/kedi-filesi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.