Şimdi Ara

Paralar yeğenlere gidiyor ohhhhh (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bildiğim iki kel var,


    birisi malum jhonny amca


    diğeri de 85 milyonun amcası.


    ikisinin de görevi aynı.



    keşke benim de kel amcam olsa

  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    lan biz kılıçtaroğlunu mu savunuyoruz ??? tayyip kılıçtarogluna maas verıyor kötü muhalefet yaptıgı için. sizin o adamı savunmanız gerek.


    akp ye eleştiri gelince direkt moda giriyorsunuz, bu sadece benim param değil senin de paran

  • Arkadaşlar, peygamber efendimiz bir hırka ile ısınırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oohhh paralar yeene ohhh

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fetullah klubede yaşıyor diyorlardı ciddi ciddi bi de ya

  • ağlamıyorum gözüme verdiğim vergiler kaçtı

  • nazar etme ne olur, devletin malını çal senin de olur.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    "Irmağının akışına ölürüm Türkiyem,
    Bir Mercedes için o ırmağı satarım Türkiyem"

    Usulü bir konuşma gibi olmuş sanki.

    Silivride soğuk aga.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Din nedir öğrenemeyen bir toplumda her zaman köle efendileri, sarayları ve ferrarileri olur :) sizler ise şükretmeli ve daha çok vergi vermelisinizdir, çünkü ferrari su yakmaz :) çok çalışın, verginizi verin, fazla kurcalamayın, ömrünüzü tamamlayın, saygınızıda efendinizden eksik etmeyin, yerinizi bilin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 27 Nisan 2021; 11:31:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K23

    Forumun muhalifleri şimdi de adam gibi adam Soyluya sarmaya başladı! Artık emir nereden geldiyse!!

    hiç mi tiksinmiyorsunuz kendinizden anlamıyorum...

  • Emre Tuna Mirliva kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın ama siz insanlarla geçinemezsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla çok güzel de geçiniyorum beni reelde tanımadan bu yorumu yapman ilginç ya hashdahdahshahss

  • Bu ülkenin parasını kim yiyorsa haram zıkkım olsun kendi kanında boğulsun!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokuba

    Din nedir öğrenemeyen bir toplumda her zaman köle efendileri, sarayları ve ferrarileri olur :) sizler ise şükretmeli ve daha çok vergi vermelisinizdir, çünkü ferrari su yakmaz :) çok çalışın, verginizi verin, fazla kurcalamayın, ömrünüzü tamamlayın, saygınızıda efendinizden eksik etmeyin, yerinizi bilin :)

    Yahu başka ülkelerde vergi yok sanki, inançsız insanların ülkelerinde vergi verilmiyor ya da yolsuzluk yapılmıyor sanki.


    Din vergi vermek sureti ile kul hakkına göz yumun mu diyor? Yani ne demeye getiriyorsun ki. Din nedir öğrenmiş olsan bunca kulun hakkını yiyen, tosuncuk gibi, thodex gibi ve daha nice vurgunlar yapan kaçan kimselere karşı dinde nasıl bir uyarı ve nasıl bir cehennem hazırlandığını bilirdin. Şimdi sen doğru bildiğini mi iddia ediyorsun bu dini? Tam olarak dinde var olanın zıttını ima ediyorsun şu an. Şükür nedir? Sen bu dünyada sana iyilik yapan bir arkadaşına "teşekkürler" demiyor musun hiç mesela? Şükür bu işte, şükrün olayı bu kadar basit. Şunu anlayın artık. Sen şürket her kötülüğe göz yum diye bir şey yok, ya da sen şükret oturup ağzından içeri yiyecek düşmesini bekle, böyle bir şey de yok.


    Dinde senin ima ettiğin şeylerin tam zıttı olan ap açık bir sürü emir var bunları ne yapacaksın? İyiliği emret, kötülükten nehyet. - Kötülük karşısında susan, dilsiz şeytandır. - Hele ki kul hakları ile ilgili onlarca uyarı ve emir. Bunlar hep dinde var olan şeyler ve üstelik hepsi de apaçık olan şeyler. Peki sen ne diyorsun şimdi? Şükürle olan bağlantısı ne bunların ve olumsuzluk bunların neresinde?


    Sen şükretmedin ne oldu zengin mi oldun onu da merak ediyorum, patroların vereceği aylığa mahkum yaşıyorsunuz zaten çoğunuz. Her gün en çok ateistler serzenişte bulunuyor, yok bilmem nerede araba şu fiyata alınıyor, yok bilmem ne ülkesinde fiyatlar şöyle diye. En çok siz sıkıntı dile getiriyorsunuz, demek ki şükretmeyince zenginleşilmiyor. Şükretmezsen etme, yani yaşanan bunca sıkıntının kaynağı şükürmüş gibi bir cümle kurduğun zaman bunun altındaki din düşmanlığı maksatlı art niyet su yüzüne çıkıveriyor zaten bir anda. Ülkenin haline üzüldüğünden mi kurdun o cümleleri cidden?  


    Her biriniz zenginlikten havalara uçmuş olur her biriniz Avrupalarda Amerikalarda yaşıyor olursunuz anlarım, zaten siz de sürünüyorsunuz, şükretmemeniz bir şeyi değiştirmiyor. Burada az mı ateist - deist gördüm şu kadar saat çalışıyorum aldığım para asgari ücret, bilmem kaç aydır para biriktiriyorum şu ürünü alamadım vs. diyen. E hani şükretmiyordun zenginlik gelecekti ne oldu?


    Benim en yakın arkadaşım namazlı abdestli namuslu bir adam, Mersin'in merkezinde 2 farklı noktada lokantası var yağmur gibi de rızık yağıyor adama. Şimdi bu adam 5 vakit secde edip şükrediyor, fakir mi kaldı? Şükredip dükkanını mı kapattı, çalışmayı mı terk etti? Şükrün manasını öğrenin önce siz. Çalışmak ayrıdır şükür ayrıdır, yan gel yat ama şükretmek sureti ile kul hakkına göz yum, öyle bir din yok, onu siz uyduruyorsunuz.


    Günde patronlardan alınan emirleri yerine getirip, asgari ücretle geçim sarhoşluğunda bir hayat yaşayıp sonra da gelip din ve şükür konularından dem vurmaya çalışmak hangi aklın ürünüdür? Bi de sorgulayan bir toplum olacaksınız.


    Yani arkadaşım sarfettiğin sözlerin konu ile bir bağlantısı yok. Eğer ortada milletin parasına yapılan bir vurgun vs. varsa bu zaten direkman dinde kul hakkına tekâmül eden bir konu.


    Harbiden ateistler bi bırakın bu din düşmanlığı misyonunuzu artık, ağa bi sakin olun size bişe diyen yok ya! Bu kadar da abartmayın bir şeyi. İnanmıyorsunuz tamam anladık da bazı şeyleri de biraz tadında bırakın. Çünkü ben samimi söylüyorum çok yanlış ve kötü niyetli konuşuyorsunuz siz. Hiç kimse eşşek değil, herkes anlıyor yani, sandığınız gibi siz ultra zekisinizde biz gerizekalı değiliz. Sizde altı üstü geçim sarhoşluğunda sıradan insanlarsınız, tıpkı dünya nüfusunun geneli gibi, kibirleneceğiniz bir şey yok yani dişe dokunur bi süper kahramanlığınız falan yok.  


    Sizinki ülkenin durumuna üzülmek de değil üstelik, içi boş bir din düşmanlığı yapmak. Nasıl saldırabilirim, neresinden sündürsem de dine saldırsam diye sürekli uğraşmanız çok yersiz ve komik. Peki ne oluyor böyle yapınca?


    Bu ne saçma bi misyondur, böyle bir din düşmanlığı misyonu edineceğinize kendinize değer katacak misyonlar edinseniz belki de o hayalini kurduğunuz ve bu düşmanlık misyonu ile asla erişemeyeceğiniz zenginliğe erişirdiniz. 


    Sana bir müslümandan arkadaş tavsiyesi olsun, bırak benim dinimle uğraşmayı da kendinle uğraş, Avrupa'ya falan gitmeye çalış, o zaman belki içindeki nefret soğur, ne uğraşıyorsun bizim dinimizle. Bak vaktin gidiyor, çocukluğun ile bu günün arasındaki zamanı düşünsen 10 dk. gibi gelir belki. Ölüm saatin her an yaklaşıyor ve öleceğin vakit bütün hayatın 10 dk. gibi gelecek. Bu kadarcık kısa ve aciz bir hayatı da din düşmanlığıyla harcama bari, kendi işine bak gitsin. Belki o zaman mutlu olacağını düşündüğün bir yere göç etme fırsatın olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustInCase -- 27 Nisan 2021; 17:52:39 >




  • JustInCase kullanıcısına yanıt

    Başka ülkelerde verginin olmadığını sana kimse söylemedi, önemli olan verginin kime gittiği   ( İyiliği emret, kötülükten nehyet.) islam dini tarihde bu şekilde yaşanmadı, bu cümle bir çok başka ayetle çelişir, farklı ayetlerde iyilikle ve insan haklarıyla çelişen bir çok korkunç anlayış mevcuttur, Dinini kuran'ı bilseyin bunlarıda bilirdin, iyi insanlara olan ihtiyaç ise sadece islam din ideolojisi içindeki insanlar için, toplumu idare etmek için geçerli, kureyza katliamına bak görürsün İyiliği emret, kötülükten nehyeti :)


    Bir tavsiye istiyoran ben sana vereyim dinini din kotarıcılarından öğrenme, kimse yoğurdum ekşi demez, kulağına küpe olsun  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 27 Nisan 2021; 19:15:4 >




  • Olsun süleyman soylu adamdır onu eleştiren teröristtir fetöcüdür.


    Az kaldı az.. Soyun soyabildiğiniz kadar. Devir değişir tanrı bizlere o günleri gösterirse bunların hesabını sormayan bizlere ise haram olur herşey. intikamı fena olacak bunların.

  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Size ahirette bir faydası olmayacak insanları neden körü körüne savunursunuz? Bu insanlar sizden önce ateşe girecekler bundan emin olun. Kul hakki yetim hakkı şehitlerin gazilerin hakki bu milletin hakki siz ve biat ettiğiniz kişilerin üzerindedir. Şimdi sana soru Allahtan mi korkarsın hukumettenmi? Rızkı veren senin biat ettiğin aciz korkak insanlarmi ? Yoksa gücü herseye yeten rezzak olan Allah cc mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gokuba kullanıcısına yanıt

    "Başka ülkelerde verginin olmadığını sana kimse söylemedi, önemli olan verginin kime gittiği"


    İşte aynı şeyi söylüyoruz zaten.   Sen bunu dinde sanki yanlış kişilere vergi vermek ve bunu meşrulaştırmak hükmü varmış gibi konuya girmişsin. Yolsuzluk yapılan yerlerdeki sıkıntı vergilerin kime gittiğidir zaten, eğer yanlış kişilere gidiyorsa müslüman olsun ateist olsun deist olsun, hiç birimiz engel olamıyoruz. Ele geçirmiş oluyorlar çünkü, bu konunun şükürle vs. bir alakası yok. Müslüman da memnun olmaz parasının soygunculara gitmesinden, ateist de memnun olmaz. Bunlar üzerinden din düşmanlığına şaşırıyorum ben sadece. Bir de bu tip alakasız konular hakkında olumsuz dini mesajlar verip "dininizi bilmiyorsunuz" demeniz oldukça abes kaçıyor. Bilgelik dolu cümleleriniz yok maalesef.


    Diğer söylemiş olduklarınla alakalı pek yorum yapma gereği duymuyorum. Bildiklerinin doğru olduğunu düşünmüyorum, sende benim bildiklerimin doğru olduğunu düşünmüyorsun. O yüzden kimse kimsenin değer verdiği şeye saldırmadan yoluna devam ederse bir sıkıntı kalmaz tek söyledim bu.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustInCase -- 27 Nisan 2021; 20:1:57 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.