Şimdi Ara

Paradox Alarm Sistemi Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Zone 1 --> Ana kapı
    zone 2--> Islak zemin dedektörü
    zone 3--> Yangın dedektörü
    zone 4 --> siren

    şeklinde bağlantı yapılmış. Sistem off konumunda iken zone 4 (siren hattı) açık görünüyor. sürekli zone 4 ışığı keypad'te yanıyor. Siren kutusu oynamış mıdır diye düşünüp, kutuyu açtım mandalını bastırdım/açtım zone 4 ışığında herhangi bir tepki vermedi. sonra siren kutusunun kapağını tekrar vidaladım. Halen zone 4 ışığı sürekli yanıyor.

    Bu durum neden kaynaklanabilir, yardımcı olabilirsiniz çok sevirinim.



  • kabloları,bağlantıları kontrol et.
  • yani panel ile siren arası
  • Paradox'a özel olarak durumu bilmiyorum ama benzer diğer alarm sistemlerinde Siren sürekli güç besleme durumundadır (aküsünü şarj etmek için ve sabotajı engellemek için). Güç kesildiğinde ya da zonelardan birisi açık durumu geldiğinde panel sirene giden akımı keser ve siren çalmaya başlar. O nedenle sizde sürekli açık görünüyor olabilir.

    Hemen hemen tüm alarm sistemlerinde siren zone'a değil özel siren çıkışına (output) bağlanır. Bu nedenle siren herhangi bir zone'da değildir, zone'lar sadece sensörler içindir.

    Dediğim gibi Paradox'ta bu çözümler nasıl emin değilim, ben benzer bir sistem olan Crow kullanıyorum.

    Son olarak,bu zone bağlantısı Sirenin sabotaj (tamper) bağlantısı için olabilir. Siren kapağı açıldığında kapağa bağlı olan switch açılır ve panele sinyal gönderir, birisi siren kutusu ile oynuyor diye ve alarm verir. Sizin siren kapağındaki mandal dediğiniz hattın panel bağlantısı kablolarında sorun olabilir.

    Son olarak, durum hep mi böyleydi, yeni mi oldu; ve alarm buna rağmen normal çalışıyor mu, yani alarm kuruluyken sensörlerden birisi açıldığında siren çalıyor mu?




  • kontrol ettim, siren çalışıyor. Mesela zone 2'de kısa devre yaptığımda siren çalmaya başlıyor. Şifreyi girince susuyor.. Ama Sirenle ilgili olan Zone 4 halen kırmızı yanıyor..
  • Sirendeki sabotaj (tamper) kablolarında problem olabilir (eğer sabotaj durumu panelde aktif edildiyse). Sistem hep böyle miydi, yoksa sonradan mı oluştu bu problem? Bir de siren çıkışı genelde panelde output'dan olur, zone'dan değil. Paradox özelinde böyle mi kurulum yapılıyor emin değilim ama siren output'dan, zone 4'e de başka bir şey bağlı olabilir mi? Ya da Zone4 output moduna mı alındı acaba? Paradox alarm'ın modelini biliyorsanız belki kılavuzunu inceleyip yardımcı olabilirim...
  • Arkadaşlar bu alarm hakkında bilginiz var galiba benim alarm birden hicbir şekilde çalışmıyor sadece panelde yeşil ışık yanıp sönüyor başkada bişey yok yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.