Şimdi Ara

panel araçlar hız sınırı ARTTIRIMI hakkında !!! ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bildiğiniz üzere panelvan araçlarda şehirler arası yollarda hız sınırı tek şeritli yolda 80 + %10 , çift şeritlei yolda 85 + %10 idi. fakat 27.3.2012 tarihinde bu kanun aşağıdaki gibi değişkliğe uğramıştır. bilgilerinize. duyduğum kadarı ile daha hala eski usullere göre ceza kesilmeye devam etmektelermiş. itirazdan başka bir seçeneğimiz de yok.



    27.03.2012
    İçerik :
    PANELVAN KAMYONETLERİN HIZLARININ ARTIRIMI

    21 Mart 2012 tarih ve 28420 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. Maddesi’nde yer alan tabloya panelvan (N1) araç cinsi ibaresi eklenmiş, yönetmeliğin “Tanımlar” başlıklı 3. Maddesi’ne de “Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir” ibaresi eklenmiştir.

    Panelvan olarak tanımlanan araçların hız sınırlarının karayollarına daha uygun hale getirilerek trafik akışının güvenli ve düzenli olarak sağlanması amaçlanan yönetmelikle panelvanlar için yeni hız limitleri yerleşim yeri içinde 50, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 85, bölünmüş yollarda 100 ve otoyollarda 110 km olarak belirlenmiştir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.