Şimdi Ara

“PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
2
Favori
93.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugünlerde full HD ile HD ready televizyonlar arasında pek bir fiyat farkı kalmadı.

    42G15 1800 küsür, 42X10 1500 küsür. Üstelik G15 de DVB-S2 tunerde var. Piyasada en ucuz HD uydu alıcısı 300-350 TL olduğuna göre bence fazlasıyla değer 42G15 için.

    Fazla düşünmeyin, alın gitsin bence...
  • deepkurt, çözümcü tavrın için teşekkür ediyorum, forumda benim gibi birçoğunu aydınlatıyorsun, tv yi aldıktan sonra da bu şekilde istikrarlı olman takdire değer. g15e için 1863 gayet iyi fiyat, bu arada v10e için de 2033 tl diyorlar. Ah bi 46 inç bulabilsem, ama hiçbir yerde yok gibi görünüyor şu an. yasal olarak sadece tercihlerim arasında olmayan u serisinin 50 inç boyutu var. 42 inç için tereddütlüyüm. bakalım yakında bir karar vereceğiz. Teşekkürler tekrar.
  • Çok aceleniz varmı bilmiyorum, ama size şahsi düşüncelerimi aktarayım.

    Çoğu yerde bu TV ler için izleme mesafeleri verilir, sanki o mesafeler harici izleyemezmişsiniz gibi bir hava estirilir.

    Ben 50" TV yi 3-3,5 metreden izliyorum. Ne bir piksel görünüyor, ne de bir görüntü bozulması oluyor. Hatta aklımdan geçmiyor değil, daha da büyüğünü alsaydım nasıl olurdu acaba diye.

    Geçen sene bende bu TV yi alırken çok araştırmış ve karar verince 1-1,5 aya yakın süre beklemiştim.

    Çok aceleniz yok ise, ve fiyat konusu çok önemli değilse (çünkü yeni modeller elbette daha yüksek fiyatlar ile girecek piyasaya), 1-2 ay sizde bekleyebilirsiniz.

    İşte o zaman 46" veya 50" istediğiniz bir modeli alırsınız, hem aklınızda kalmamış olur.

    Hayırlısı neyse o olsun diyelim...




  • panasonic call center'ı aradım gelecek olan yeni modellerin hangileri olacağı konusunda henüz karar verilmediğini ve fiyatların belli olmadığını, nisan başında gelecek olan yeni tv lerin de bir süre daha bayii sistemi olmadan yine aynı şekilde zincir elektronik mağazalarda satılmaya devam edeceğini söylediler. Ancak dediğim gibi 42 inç g15 için kaçırılmaz bir fırsat derseniz vatandan gidip alacam hemen, yok öyle aman aman bir fiyat değil ise yeni ve daha büyük modelleri beklemekte fayda görüyorum. hayırlısı dediğiniz gibi.
  • Arkadaşlar bende panasonic plasma almayı düşünüyorum. G10 ve x10 arasında kaldım. vatanın sitesinde g15 dair bi bilgi edinemedim, gözükmüyor. g15 dahili uydu alıcısı varmış heralde ben pek anlamam modüllerden felan bizde digiturk var bundaki kartı televizyona takabiliyormuyuz.veya teledünya

    ben aslında 720p bi tv almaktan yanayım ama pek alternatif yok. filmleri 720p olarak indiriyorum netten vede türk kanalları sd yayın bildiğim kadarıyla ve bu uzun bi süre böyle gider heralde. ya 50x10 yada 42g10 siz bu yazıları okurken vatandan 42g15 de almış olabilirim bugün nasipse gidecem 1800 küsürse alabilirim ama 1080p yi yakında zamanda kullanacağımı sanmıyorum.

    50x10 20000 kontrast 2200tl İB de. Bana büyük ekran daha cazip geliyor sizce aradaki kalite farkı cok mu fazla yani Büyük x10 yerine 42 g10 umu tercih etmeliyim pişman olmak istemiyorum.
  • Sık sık fırsatını buldukça şahsi fikirlerimi yazmaya çalışıyorum. benim fikirlerim herkesin doğrusu olmayabilir ama bence;

    - Bütçenin el verdiği en büyük TV alınmalı
    - Bütçe yine el veriyorsa yüksek modeller alınmalı

    Bundan dolayı bütçenizi net olarak tespit edin. Buna göre alabileceğiniz en iyi TV yi seçelim derim. Bu aylar her markanın teni ürünlerini piyasaya sürdüğü aylar. Eğer çok aceleniz yoksa 1-1,5 ay daha beklerseniz 2010 model bir panasonic alabilirsiniz.

    720P ve 1080P olayına çok takılmayın derim. Bir inceleme okumuştum, bir sürü insana 720P ve 1080P görüntüler gösteriliyor, ve yayını tahmin etmeleri isteniyor. neredeyse deneklerin tamamı yanlış tahminlerde bulunuyor.

    Yine şahsi tavsiyem 42" de HD ready bir Tv alınabilinir ama 50" ve yukarısı için 1080P daha iyi olacaktır.




  • selamlar,

    dün akşam adana vatana uğrayıp 42 inç g15 i gözümle görmek istedim, hem de stok durumunu öğrendim. Türkiye genelinde toplam 12 adet ürün kalmıştı pazar günü saat 20.00 itibariyle. Adana mağazasında da 1 adet teşhir ve 2 adet kapalı kutu ürün mevcuttu. Teşhirdeki ürünü lg lh7000, philips 9 serisi lcd tvlerle yanyana görme fırsatım oldu. İlk göze çarpan diğer 2 lcd tv de parlaklık çok daha fazlaydı. Aynı görüntüde daha parlak ve detaylar daha net görünüyordu özellikle philips 9 serisi lcd de...Mağaza görevlisi tvleri kutudan çıkardıkları gibi fabrika ayarları ile tuttuklarını söyledi. Parlaklığın aldatıcı olabileceğini, istenirse yükseltileceğini söyledi. Tam bu sırada ekranda siyah zemin üzerine beyaz bir yazı vardı ve 3 tv de de en iyi siyah ve en iyi beyazı kıyaslayabildim. Panasonic daha başarılı duruyordu. Tabi bu söylediklerim sadece mağazadaki ortamda ve fabrika ayarları ile idi. Yalnız 9 serisi philipse hayran kalmadım değil. Özellikle 47 inç olan tv nin estetik görünümü de çok başarılıydı. Sözün özü, 42 inç ekran küçük diye düşünüyorum hala. Yeni modelleri beklerken hangi digital platformu kullanacağımı da netleştirmiş olabilirim. Mevcut kablolu tv aboneliğimi teledünya ya yükseltebilirim ya da digitürk bilemiyorum.




  • Arkadaşlar, müşkülpesent arkadaş güzel bir soru sormuş, bu konuya duyarsız kalmayalım, 1000 saat içerisinde kontrast değerlerinde düşme yaşanması ile ilgili çok sayıda yazı çıkıyor CNET'in forumunda.
    Hatta mart ayı itibariyle Panasonic aleyhine tüketici haklarına yönelik daha açılmış, söz verilen kontrast değerlerinin kısa sürede düşmesi nedeniyle.
    Bu her sette oluyor mu, bilemiyorum ama can sıkıcı bir durum olduğu kesin.
    Plazma teknolojisinde zamanla kontrast oranlarında düşmeler yaşanması, zamanla voltaj değerlerinin otomatik olarak artarak, plazma televizyonların görüntü sağlayıcısı fosfor gazından görüntü almada devamlılığı sağlaması normal şeyler.
    Plazma alan zamanla belirli kayıpları kabullenecek, ancak bu kayıpların 100.000 saat ömür biçilen bir cihazda henüz ilk 1000 saatte gözle görülür boyutta yaşanması 2009 serisi panasonic plazma alacak arkadaşların dikkat etmesi gereken bir nokta.
    Ben bugün alım kararımı askıya aldım, cidden canım sıkıldı...

    Aşağıda müşkülpesent'in yazısı...

    "Merhaba Arkadaşlar
    Panasonic Plazma alacak arkadaşları, 2009 model Panasonic plazmalarda belirli bir kullanım süresi sonrasında (idaalara göre 1000 saat civarında) siyah seviyesinin aniden yükseldiği yönündeki şikayetler konusunda uyarmak isterim. Bu konda CNET'in yayınladığı test sonuçlarına ve AVS forumlarındaki tartışmalara bakmadan karar vermemenizi öneririm.
    Ben de geçen yıl Eylül ayında İB'den 46GW10 modelini almıştım. Doğrusu ölçüm yapma şansım yok ama ben de özellikle ekranda görüntü olmadığında ekranın eskisine göre daha parlak olduğunu düşünüyorum, ekran tam anlamıyla siyah değil gibi . G serisini kullanan arkadaşlar böyle bir zilenimleri olup olmadığını yazarlarsa iyi olur aslında. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre.karasan -- 15 Mart 2010; 12:18:15 >




  • Panasonic TX-P50G10E modelini nerde seyredbilirm fikri olan varmı ,birde fiyatı şu an ne civada tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuribaras

    Panasonic TX-P50G10E modelini nerde seyredbilirm fikri olan varmı ,birde fiyatı şu an ne civada tesekkurler


    Bu model artık eskidi, 2010 serileri çıkmaya başladı, 1-2 ay içerisinde 50G20 piyasada olur. Bence aceleniz yoksa bekleyip bu modeli inceleyin derim.
  • zaten şu anda piyasa herhangi bir yerde bulabileceğinizi sanmıyorum...
    bildiğim kadarıyla stok hiç bir yerde yok durumunda 50" olarak...
    tabi teşhir varsa bilemem....
  • Şu saatten sonra 2009 serilerini bulmak pek mümkün olmasa gerek.

    Bu satırları Varşova'dan yazıyorum, geçen hafta da Frankfurt'taydım. Henüz buralarda 2010 serilerini göremedim (SATURN ve MEDIA MARKT a baktım). Şöyle kendi gözümle incelerim demiştim ama kısmet değilmiş.
  • selamlar,

    valla deepkurt hocam, ben dün adana mediamarkt'a şöyle kısaca bir uğrayayım dedim ellerinde panasonic ne var ne yok diye...hızlı bir tur attım v serisi tv göremedim, g serisi 42 inç 2300 idi pahalı geldi teknosa ve vatana göre...bunun haricinde bol bol u ve s serisine rastladım hatta benim tanımadığım px80 midir nedir buna benzer bir modeldi en az 20 tane panel vardı...tabi çoğunlukla hd ready idi...fiyatları da anlamsız yüksek geldi bana...bu arada pioneer 2 tane plazma da vardı 50 inç...6090 modeli olabilir öyle bir model var mı bilmiyorum hatırımda kalanı söyledim sadece...ama çok etkileyici gelmedi görüntüsü gerçi yayın da çok boktan bir sd yayındı ama diğer plazmalar ve lcd lerde daha net gibiydi sanki...bu dediğim yanlış anlaşılmasın sonuçta pioneer tartışma götürmez yani...

    şahsi fikrim bu 2010 serisinin gelmesi gecikecek diye düşünüyorum dünya kupasına yetiştirmeleri lazım mantık olarak eğer beceremezlerse yazık olur...umarım yazdan önce gelir ve 46 inç fiyatı şöyle bir 2700 tl seviyesinde olursa da tadından yenmez...

    saygılar...




  • Az once 212 Mediamarktan geldim.Yeni modeller vitrine cikmis ama simdilik sadece G serivi vardi.

    42G20 2699 TL.Hepimize hayirli ugurlu olsun.O kadar bekledik.Insallah bekledigimize deger.Bende 50V20 modelini bekliyorum gelir gelmez alacagim.

    Lemonade
  • 2009 senesinde X serisi Mart başı, G serisi Mart sonunda, V serisi ise Mayıs ayında çıkmıştı.

    Bu sene de hemen hemen aynı çıkış tarihleri bekleniyor.
  • G20 serisinde sadece 42 vardı yanii
    50 yine gelmicekmi acaba ?
  • avrupada satışa sunulacak olan modeller içinde g20 nin 42, 46, 50 inç modelleri var...v20 serisinden de 42 ve 50 inç satılacakmış. 42 inç g20 zaten 2700'e satışa sunuldu. 46 inçin satış fiyatı da 3100 civarı olacak bildiğim kadarıyla...bekleyelim görelim...
  • Nisan ayı Panasonic açısından hareketli geçeceğe benziyor...
  • Selamlar

    Istanbul bilişim 50G20 fiyatı olarak 3600 lira vermiş. Panasonic kendisi getirdiğinde inşallah bu fiyat seviyelerinin aşağısında alabiliriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detu

    Selamlar

    Istanbul bilişim 50G20 fiyatı olarak 3600 lira vermiş. Panasonic kendisi getirdiğinde inşallah bu fiyat seviyelerinin aşağısında alabiliriz


    i.b sitesinde 50g20 taksitli 3456 lira peşin 3214 tl. panasonic türkiyeden 3800 tl nin altında olmaz. bu benim tahminim. 42g20 2700 olduğuna göre 46g20 3300 tl --- 50g20 ise 3800 civarı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdullah1 -- 26 Mart 2010; 0:40:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.