Şimdi Ara

Panasonic Plazma ve Elektrik problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Komşumda şu şekilde bir problem var.

    Panasonic 42U20 plazma aldi. Kurulum yapıldı. Kanlo tv kullancısı. Anten fişi tv'nin analog tuner'ina veya tv'ye bagli teledünya cihazına takıldıgı anda daire dışındaki ana sigorta atıyor. Ama bu sorun eski lcd tv'sinde yok. O tv yi sorunsuzca kullanıyor. arıza var diye tv'nin degisimi yapıldı ama yine ayni sorun. fiş takılmazsa tv acılıyor ve sorunsuzca dvd film v.s. izlenebiliyor.

    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir ??

    Yardımcı olabilrseniz sevinirim.



  • O atan gerçekten de ana sigorta mı, yoksa kaçak akım sigortası mı? Gerçi her ikisi için de ortak sorun topraklama veya Teledünya, ya da televizyonun şasesindeki bir kaçak/toprak sorununa işarettir ama, atan sigorta kaçak akım emniyeti değil de gerçekten ana sigortaysa sorun hayli ciddi demektir. Derhal yetkin bir elektrikçiye kontrol ettirmenizi öneririm. Fakat atan kaçak akım emniyetiyse cihazların takılı olduğu prizin topraklı olmasına ve bu topraklamanın da etkin çalıştığına emin olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 19 Ağustos 2010; 6:52:31 >
  • http://a.imageshack.us/img828/769/img00021201008191049.jpg

    ana sigorta.. saatin altında..

    Aynı sorunu bende de yaptı. Benim evimde yıllardır sorun yok. Ama plazması bende de aynı şeyi yaptı.. Plazma ya anten takılmaz ise veya plazmaya baglı bir alıcıya anten takılmaz ise atmıyor. sorunsuzca çalışıyor.




    quote:

    Orijinalden alıntı: izmirbay

    O atan gerçekten de ana sigorta mı, yoksa kaçak akım sigortası mı? Gerçi her ikisi için de ortak sorun topraklama veya Teledünya, ya da televizyonun şasesindeki bir kaçak/toprak sorununa işarettir ama, atan sigorta kaçak akım emniyeti değil de gerçekten ana sigortaysa sorun hayli ciddi demektir. Derhal yetkin bir elektrikçiye kontrol ettirmenizi öneririm. Fakat atan kaçak akım emniyetiyse cihazların takılı olduğu prizin topraklı olmasına ve bu topraklamanın da etkin çalıştığına emin olun.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrysocolla -- 19 Ağustos 2010; 11:06:09 >




  • televizyonun prizini takarken prizi farklı şekilde tak dene bakalım sonuş ne olacak. yani uçların yönünü değiştir dene sorun uydudaysada ona uygula dene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_27 -- 21 Ağustos 2010; 13:07:11 >
  • denedim. yine degisen yok..


    ayrica kablo tv kullaniyorum. uydu degil.
  • Bu atan ana sigorta değil faz koruma rölesi.Büyük bir ihtimalle cihazlarınızın birinde gövdeye kaçak var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.