Şimdi Ara

PANASONIC KULLANAN ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bende iki gün önce panasonic FS11 aldım.Sadece akşamları iç mekanda deneyebildim görüntü gayet iyi.Benim sorum şu üstadlar hareket eden bir nesnenin resmini çekmek istiyorum.Daha doğrusu yaklasık 2-3 metreden yerinde bir türlü durup poz vermeyen kızımın resmini çekmek istiyorum.Bunun için makinada hangi ayarları yapmam yada hangi modu kullanmam gerekir.Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum



  • O iş her makinada zor. Flaşlı çekmek ayrı bir mesele, flaşsız çeksen oda ışıklandırması yetersiz kalıyor. Sorun odalardaki aydınlatmaların çok yetersiz oluşu ve tabii ki de makinaların sensörlerinin çok ufak oluşu. Bende Olympus Pen E-pl1 var hadi sensörü büyük tamam, odada da merkezde 4, sol ve karşı duvarda da birer tane enerji tasarruflu ampullerden var. Hepsini açmama rağmen ancak 400 iso'da falan düzgün yakalayabiliyorum, o da bazen ! Mecbur yüksek iso'ya çıkacaksın ayarı var mı manuel bilmiyorum makinanda.
    -
    Bu arada Allah bağışlasın kaç yaşında evladınız ? Bende de var bir afacan 15 aylık... Gerçekten fotoğrafını çekmek zor oluyor, hiç durmuyorlar :) Ben genellikle sevdiği reklam falan çıktığında ağzı açık hayretle izlerken falan avlıyorum Acımadan deklanşöre peş peşe basıyorum.




  • Fatih Bey,
    Aldığınız makine panasoniğin 1/2.33" sensörlü otomatik çekim kipli BUDGET sınıfı bir makina Bu makine ile yapmak istediğinizi ben şöyle anladım. Hareket halindeki kızınızın hareketini dondurarak fotografa o anını yansıtmak istiyorsunuz. Amacınız bu ise:
    1. Makineniz manuel kullanıma uygun olmalı yani denklanşör hızını, diyafram açıklığını ve ISO değerini istediğiniz şekilde ayarlayabilmelisiniz.
    2. Makina sensörü en az APS-C ölçülerinde yani bir d-SLR makina sensörü gibi olmalı ki en az 400-800 ISO değerlerinde noise olayı en az seviyede olmalı.
    3. Ortam ışığı yeterli (Gündüz) yada bol ışıkı aydınlatmalı bir ortam olmalı,
    4. Ki ! çekim hızını en az manuel olarak 1/500-1/1600-2000 sn değerlerine ve ISO değerini 400-800 hatta 1600 gibi değerlere çıkartabilmeniz hatta diyafram değerinide f:2.4-2.8 gibi değerlere çekebilmelisiniz.
    Gördüğünüz gibi elinizdeki makine ile yani hazır çekim kipli bir makine ile istediğiniz bu ise yapma şansınız hemen hemen hiç yok gib. Tam emin olamamakla birlikte Night Scenery, Party, Candle Light, Baby1, Baby2 ve Starry Sky gibi bu kiplerde (mod) deneyebilirsiniz ancak makina duvara bakarken veya çocuktan uzakta flaş patlatıp patlatmadığından emin olun derim. Bu kiplerde hareketi dondurmanız mümkün ama bol noise' li ve detayları kaybolmuş bir fotograf alacağınızda kesin gibi.....
    Özellikle flaşlı çekimden hiç bahsetmiyorum. Asla ve asla çocuğunuz 5-6 yaşına girmeden flaşlı fotograf çekimi hiç yapmayınız. Özellikle çocuğunuz kızamık gibi bir rahatsızlık geçirirken. retina' sına zarar verebileceğiniz gibi göz kayması (şaşılık) tavuk karası (gece körlüğü-retinitis pigmentosa) gibi rahatsızlıklara neden olabilirsiniz.
    @jiddi ve siz, çocuklarınızı analı babalı, sıhhatle büyütün......
    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihodabasi

    Arkadaşlar merhaba bende iki gün önce panasonic FS11 aldım.Sadece akşamları iç mekanda deneyebildim görüntü gayet iyi.Benim sorum şu üstadlar hareket eden bir nesnenin resmini çekmek istiyorum.Daha doğrusu yaklasık 2-3 metreden yerinde bir türlü durup poz vermeyen kızımın resmini çekmek istiyorum.Bunun için makinada hangi ayarları yapmam yada hangi modu kullanmam gerekir.Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 11 Ocak 2011; 11:59:06 >




  • Arkadaşlar ilginiz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • Eksik olmayın " bipekkan " . . . Sizin de var ise Allah bağışlasın... Ayrıca güzel ve detaylı bilgiler verdiğiniz için ben de teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.