Şimdi Ara

Panasonic HDC-SD60 - Sony HDR-XR155

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar forumdonanım sayesinde uzun zamandır takıldığım konularda fikir sahibi oldum , konu açmaya gerek duymadım.Ama kamera konusunda uzun kararsız kaldım. ilk kez kamera kullanacağım onun için çok abartılı fiyatlar vermeyi düşünmüyorum. XR 155 almayı düşünüyordum ama kamera da ışık yok ve aksesuarda takılamıyor sanırım. panasonicle TM700 sayesinde tanıştım ve gayet başarılı diye diger modellerine göz atayım dedim karşıma SD60 çıktı. bunda flash var ve fiyat olarakta 300-400 daha ucuz ama harddiski yok. sony LCD kullandığım için gönlüm hala XR 155 gibi ama çokta sorun değil.

    Kamera kullanan arkadaşlar flash çok gereklimi siz olsanız hangisini alırsınız. Yardımınızı bekliyorum saygılar



  • panasonic sd 60 da hem flaş hem de video ışığı var hangisini kastettiğinizi anlamadım ama her ikisinin de olması gerekli.Malum artık kameralar belli bir dereceye kadar fotoğraf ta çekiyorlar bu nedenlede flaş gece çekimleri için şart.
    video ışığı ise kesinlikle gerekli ve gerekli olduğu içindirki hemen her marka pahalı modellerinde ışık takabilmek için aksesuar yuvası koyuyor.
    her kamera ne kadar pahalı olursa olsun zayıf ve loş ışıklı ortamlarda (sözgelimi akşam güneş batmak üzereyken ev içi ortamı gibi) kumlu ve karanlık çeker eeee video da sürekli görüntü demek foto gibi bir an lık sabit görüntü değil o yüzden kötü ve karanlık çıkması ve bunun sürekli olması çekimi rezil eder.O neden le ışık için aksesuar yuvası koyuyorlar hem de böylece ekstra para kazanmak amacı da var.Nadiren pana nın bu modeli gibi bazılarına dahili ışık koyuyorlar.
    Ben sd 60 kullanıyorum aşırı karanlık ortamlarda 2-2,5 mt ye kadar iyi denilecek şekilde çekiyor ama yukarda verdiğim örnekteki gibi loş ortamlarda bu ışık sayesinde performans çok iyi.Kısaca ışıkda makina foto çekiyorsa flaşda şart bence.Bu ikiside sd 60 da var.




  • bende sd60 şeklinde karar vermek üzereyim dostum çok sağol. ama sony az ışıkta çok methetmiş makinasını biraz daha bakıcam birde pananın üst modellerine bakıyorum harddisk olanlara. olmadı yutdışından getirenlerden alabilirim üst modellerden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.