Şimdi Ara

PANASONİC FX3 YERE DÜŞTÜ İMDAAAATTT!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yaklaşık 1 sene önce aldığım makinam bu akşam açıkken yere düştü. ve objektif mekanizması objektifi içeri almıyo. yamuldu bayağı.
    şimdi bunu götürsem servise adam dicek 200 ytl ver yapalım ( aynı sorun arkadaşın W55 e de oldu 250 ytl verip yaptırdı ) derlerse yandık.
    ben diyorum bunu ben kendim yapabilirmiyim. garantiden falan geçtim nolcak sanki.
    bu sorunla karşı karşıya kalmış arkadaşlar bi yorum lütfen.



  • W55 i 250 ye mi yaptırdı? W55 in fiyatı ne kadar ki utanmadan 250 ytl aldılar
    EDIT: Panasonic in servisi belki daha makul fiyata tamir edebilir, arayıp bi sor istersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 19 Mart 2008; 0:11:16 >
  • tekofaks la bir görüş
  • Makinenin objektif sistemi yamuldu ise mutlaka bayonetinde de sorun vardır. Yani objektifin gövde ile birleştirildiği nokta. Kanımca ucuza tamir ettirilse bile size bu makine sürekli sorun çıkartacaktır. Yinede gösterin yetkili servise ama yeni bir makine seçiminede hazırlıklı olmalısınız....Geçmiş olsun...
    Bence değiştirilen objektif takımı için istenen fiyatlar (Değiştirildi ise bunun içinde motor vb. parçalarıda göz önüne alın) ve o servisin yaşaması için gerekli işçilik ücretini de hesap ederseniz anormal değil sonuçta o gün 800 YTL vererek aldığınız makinenin objektifi ile aynı markanın 1 yıl önceki modelinin objektifi arasında o kadar büyük bir fark yok. O takdirde şunu düşünmek daha mantıklı. 200 YTL' ye satamayacağım makinenin tamirine 200 YTL ödemektense, bir 50-100 YTL üstüne koyup teknolojisi daha yeni bir makine almak çok daha mantıklı......




  • Geçmiş olsun, bende yaklaşık 1 yıl önce Canon A530'umu yere düşürmüştüm Allah'tan birşey olmadı. :)
    Forumların bu derdinize deva olacağını sanmıyorum.
  • @bipekkan
    bayonet denen olaydı bilmiyodum pek. dedim basit bi dişli çark mekanızması ise açayım oturtayım yerine. servise bayılmıyım bi sürü para. tamda en sıkıltılı dönemimde. ayıpdır söylemesi nişan olayı var nasipse gitti makinem ya.

    @sprit of nature
    o para yine makul şu alatacağımın yanında. başka bi arkadaşım s500'ü yere düşürdü. pili tutan kapak kırıldı. tam 65 ytl para verip yaptıdı 2 sene önce.

    düştünmü bi tekmede servisler vuruyo adama.
  • @ceyi35,
    Bayonet terimi aslında SLR ler için kullanılır. Anlatmak istediğim compact ve like makinelerde objektif sabittir. Ama ana gövdeye tuttulurulurken bir çember yardımıyla vidalarla oturtturulur. Yamuldu denince, objektif gövde ile açı yaptı demektir. En azından ben böyle anladım. Bu ise gövdede ki bağlantı noktasında da kasıntı yapmış demektir. Eğer Yamuldu kelimesini doğru kullandıysanız. Bu açıyı gidermek ve eksene oturtmak çok zor bir işlem. Bu nedende "yeni bir makine seçimine hazır olun" dedim.
  • evet doğru anlamışsızın, objektif gövde ile açı yaptı.
    yarın bi götüreyim izmirdeki servislere. bi konuşayım. çok fahiş bi ücret isterlerse bi tornavida alıp girişeyim makinaya en iyisi.
  • eskiden bendede nikon l3 mü l7 mi ne vardı oda lens üstüne düşmüştü daha sonra ümit beklemedim ondan çöpe attım
  • arkadaşlar bu gün yetkili servise götürdüm. çankaya onur çarşısında DENİZALTI ELEKTRONİK yetkili servisiymiş. çok ilgili ve sıcak davrandılar. objektifi değiştircekler. bakalım artık sorun çıkarcakmı. inşallah sorunsuz kullanırım çünkü çok memnunum makinamdan
  • Ücresiz değiştiriyorlarsa süper..

    quote:

    Orjinalden alıntı: ceyi35

    arkadaşlar bu gün yetkili servise götürdüm. çankaya onur çarşısında DENİZALTI ELEKTRONİK yetkili servisiymiş. çok ilgili ve sıcak davrandılar. objektifi değiştircekler. bakalım artık sorun çıkarcakmı. inşallah sorunsuz kullanırım çünkü çok memnunum makinamdan
  • arkadaşlar bu gün aldım makinayı. 24 saat bile olmadan yenisi ile değiştirdiler. telefonla haber verdiler bide, pek kimsenin yapacağı iş değildir arayıp makineniz hazır alabilirsiniz demek. konuştum eskisi kadar iyi olcakmı diye, yetkil beyfendi ilk günkü gibi olur dedi. bir kez daha tebrik ve teşekkür ediyorum buradan DENİZALTI ELEKTRONİK yetkililerine. tek kuruş para vermedim ayrıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyi35 -- 3 Nisan 2008; 23:21:28 >
  • quote:


    arkadaşlar bu gün aldım makinayı. 24 saat bile olmadan yenisi ile değiştirdiler. telefonla haber verdiler bide, pek kimsenin yapacağı iş değildir arayıp makineniz hazır alabilirsiniz demek. konuştum eskisi kadar iyi olcakmı diye, yetkil beyfendi ilk günkü gibi olur dedi. bir kez daha tebrik ve teşekkür ediyorum buradan DENİZALTI ELEKTRONİK yetkililerine. tek kuruş para vermedim ayrıca.

    Servisler, bir markaya aşinalığın en önemli etkenlerinden biri kanımca..Sırf bu olay nedeniyle, Panasonic e müthiş kanım kaynadı valla..
  • Makineniz garantide idi anladığım ve düşürmeyi Garantiye sokmaları çok iyi. Bunu yapan firma ya da servis görmedim Henüz. Çok şanslıymışsınız. İyi günlerde kullanın ve makineyi elde değil askısı ile boynunuza asarak kullanın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ceyi35
    arkadaşlar bu gün aldım makinayı. 24 saat bile olmadan yenisi ile değiştirdiler. telefonla haber verdiler bide, pek kimsenin yapacağı iş değildir arayıp makineniz hazır alabilirsiniz demek. konuştum eskisi kadar iyi olcakmı diye, yetkil beyfendi ilk günkü gibi olur dedi. bir kez daha tebrik ve teşekkür ediyorum buradan DENİZALTI ELEKTRONİK yetkililerine. tek kuruş para vermedim ayrıca.
  • DENİZALTI


    valla helal mi diyim bilmiyorum. yaptıkları enayilik gibi geldi... sonuçta suç bariz senin. hayırlı olsun tekrar...
  • @spirit of nature

    valla müşteri memnuniyeti çok önemli hakkaten. satış sonrası hizmetleri falan. bende acayip ısındım panasoniclere. bundan sonra önce bu markayı değerlendircem alış verişlerimde.

    @bipekkan

    eve gelince hemen taktım askı kayışını. göözüm gibi bakacam artık. ne demişler bir musibet bin nasihatten iyidir. ders oldu bana. bide arayıp, makineniz hazır gelip alın demeleri çok hoşuma gitti.

    @uBy

    yetliki söyledi zaten kullanıcı hatası ama garanti kapsamında yapabiliriz diye. bunun enayilikle hiç bir alakası yok. müşteri memnuniyeti sonuçta. bu güzel jestleri markaya güvenimin artmasına sebep oldu. eminim bu davranışları pek çok arkadaşın hoşuna gitmiştir. ticarettir bu tamamen...




  • haydaaaa. makineyle başım yine dertte arkadaşlar. pili doldurup taktım şimdi. ayarlarıyla oynıyayım dedim biraz geçmeden please turn camera off and then on again diye hata verdi. kapatıp açıyorum, hiç bir şey yapmadan bekletiyorum yine aynı hata yaklaşık 6~8 saniye sonra.
    aradım bi kaç yabancı sitede aynı sorunu buldum fakat ingilizce mafiş pek bişe anlamadım.
  • Sanki bana pil sorunu gibi geldi. Çıkan yazı "kamerayı kapatınız, sonra tekrar deneyiniz" anlamında..... Bu arada diğer bir sayfadan bende araştırdım ve ilginç bir nedenle karşılaştım. ve Panasonic' ler de bu uyarı genellikle SD kartın yerleştirilmemiş olmasından yada ya karttaki bir problemden yada yatağına tam oturmadığında çıkıyormuş.
    Bulduğum bir forumda ise panasoniğin çeşitli modellerinde FZ7-8 LZ5 vs. 2 konu üzerinde duruluyor. Ya pillerin yeterli akımı verememesi ya da objektifin toz veya bir başka nedenle sıkışması ve genel tavsiye objektif açıldıktan sonra hafifçe dışarı çekmek. Böylece objektif tam tırnağına oturuyormuş. Tabi burada hafifçe terimi oldukça izafiBence..... SD kartı değiştirin veya yerine tam oturtun yani deneyin. Pillerden % 100 emin olun. Düzelmez ise yol yakınken tekrar servise götürün.
    Artık Konu makine değiştirildikten sonra onların sorumluluğunda....
    quote:

    Orjinalden alıntı: ceyi35

    haydaaaa. makineyle başım yine dertte arkadaşlar. pili doldurup taktım şimdi. ayarlarıyla oynıyayım dedim biraz geçmeden please turn camera off and then on again diye hata verdi. kapatıp açıyorum, hiç bir şey yapmadan bekletiyorum yine aynı hata yaklaşık 6~8 saniye sonra.
    aradım bi kaç yabancı sitede aynı sorunu buldum fakat ingilizce mafiş pek bişe anlamadım.




  • ---- pili dün getirdiğimde yeni doldurup taktım, sorun olduğunu zannetmiyorum.
    ---- kartı çıkarınca da aynı hatayı verdi. kartı yerine takınca da hata veriyo.
    pazartesi günü tekrar götüreyim servise en iyisi.

    ilginize teşekkürler...
  • Servise giderken pillerinizi ve kartınızı da yanınızda götürün. kart dan ziyade pillerden emin olamayabilirsiniz orada denerler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.