Şimdi Ara

panasonic ES-RT33-S503 traş makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bir kaç gün önce teknosadan PANASONIC ES-RT33-S503 traş makinesini 170 tl ye aldım.
    forumda bu makine hakkında başlık yoktu bende yararlı olur diye kendimce artı ve eksilerini, ilk izlenimlerimi paylaşayım istedim.
    öncelikle kutu içeriğinden bahsedeyim ufak bir kutu içerisinde makine, başlık koruyucu bir plastik, şarj makinesi, temizlik fırçası ve kullanma klavuzu geliyor.
    cihaz ele oturuyor ve ele dolgunluk hissi veriyor. şekil olarakda cihaz göze hoş gözüküyor. 1 saatte şarj olabiliyor demişler onu test etmeye vakit bulamadım fakat cihazı ilk aldığımda sesini duymak için beş dk şarj edip çalıştırdım cihaz performans olarak beş dk lık bir şarjla gayet seri bir şekilde çalıştı. 1 saatte şarj olmasının avantajı bence şarjı çok az dahi olsa beş dk şarja taksanız işinizi görecek kadar şarj olabilir diye düşünüyorum. şimdi gelelim artı ve eksilerine

    öncelikle artılarını ele alayım;
    cihaz gerçekten hiç beklemediğim kadar derinden bir traş sağlıyor sinek kaydıdan ziyade köse gibi yapıyor suratı elinizi yukarı kaydırdığınızda dahi ele takılma hissi vermiyor.
    gerçekten çok pratik bir şekilde traş oluyorsunuz. hızlıca işinizi hallediyorsunuz
    yıkanarak temizlenmesi gerçekten büyük bir nimet
    traş olurken kesilen kılları bir çok çok küçük bir miktar dahi olsa dışarı saçıyor. ama çok büyük bir kısmını haznesine aldığından görmezden gelinebilir.

    eksilerine gelince;
    cihaz 3 bıçaklı olmasından dolayı geniş bir ağzı var. favorileri vs alırken zorluk çekiyorsunuz yanak bölgesi kolay fakat ince ayrıntı olan kısımlarda bıyık uçları vs. zor oluyor. baya uğraşmanız gerekiyor
    şimdi neden favori başlığını kullanmıyorsun diyen olabilir. normal traşta yüzünde en ufak bir kıl bile kalmadığından favorileri favori düzeltici uçla aldığınızda o kadar derinden almadığı için sakalda katman katman bir görüntü oluyor.
    boyun bölgesi için herkes zor oluyor demişti bende nasıl zor olur yav demiştim. ama gerçekten zor oluyor.
    cihazın güç düğmesinde ufak bir düğme gibi emniyet klipsi koymuşlar ama çok çabuk açılabiliyor güvenliği çok fazla sağlayamamışlar
    birde başlık koruyucu plastik parça makineden çok çabuk ayrılıyor kolayca çıkabiliyor
    cihazın taşıma çantası yok malesef. seyahatlerde taşıma çantası olmadığından ve başlıkta çabuk çıkabildiğinden sorun teşekkül edebilir.
    en önemli hususda cihaz kılları çok derinden aldığı için kıl dönmesi ve ufak ufak sivilcelenmelere yol açabileceği kanısındayım. ama bu cihazların ortak sorunu bence

    yararlı olabilir diye traş omadan önceki ve sonraki halimide koymaya çalışacağım
    cihaz için her ne kadar eksilerini çok yazsamda genel olarak fena bir cihaz değil
    soruları olan arkadaşlar yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırım







  • Dostum sağolasın ben bu makineden almak istiyordum tam karar vermemiştim yazını okuduktan sonra kararımı verdim :)
  • Kardeşim senin bu yorumunu gördükten sonra ben de aldım aynı makineden. Stoklumarketten aldım 158tl ye . 18 saatte gönderdiler adamlar istanbuldan izmir-torbalıya. Ama sonuncusunu ben almışım. Ben aldıktan sonra artık stoklarda görünmüyordu.
    Bir haftadır kuru traş oluyorum. dediğin gibi sinekkaydı yapıyor sıfır tahrişle. Normalde jiletten sonra yüzüme tıraş kolanyası sürünce yanıyordu ama bunda hiç yanmıyor bile. Makine nasıl tıraş ediyor anlamadım.
  • siberturc kullanıcısına yanıt
    bir parca faydam dokunduysa ne mutlu bana :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frozenerhan F kullanıcısına yanıt
    Oncelikle hayırlı olsun kardeşim :)
    Calisma mantigina ve kolonyanin yakmama mantigida kisaca şöyle arkadaşım : normalde jiletler keskindir bilirsin sen onu sadece sakalina degil derinede degdirmis olursun deri biraz kaygan oldugundan cok fazla canin yanmaz ama derinide alip goturuyor cok kucuk olsada acik yara olmus oluyor orasi bu yuzden kolonya yakiyor. Peki bu makine neden yakmiyor sorusuna gelince: makinenin basligindaki deliklerden kıl giriyor kil hazne icindeki bicaklar tarafindan kesiliyor böylece deriyle keskin bacakların teması soz konusu olmuyor. Tahriş etmemesinin sebebi budur :) boyun altida bu yuzden zor oluyor killar deliklere girmiyor cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaca3444 K kullanıcısına yanıt
    Hocam hala memnun musun? Bende almayı düşünüyorum da Braun Cruzer 6 Clean Shave ile bunun arasında kaldım...
  • metciii M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim alirken bende baya tereddüt etmistim marka konusunda ama inan panasonic marka olarakta cok iyi aklinda şüphe kalmasin iyi cihaz. ben memnunum. babamda kullaniyor oda memnun. Ayrica indirimli bulursan ve ikisi arasinda kaldiysan kesinlikle panasonic al derim kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazdan bende aldim Teknosadan 170 tl ye. Cihazın okumsuz yönü sesi cok fazla. Tarbeli matkap sesi gibi gurultu yapiyor. 60 db. Komsulardan sikayet gelecek diye bekliyorum her seferinde onun dısinda cihaz cok iyi. Elinize aldiginizda kaliteyi hissediyorsunuz, malzeme iyi ucuz plastige kacilmamis. Hic tahris yapmadi. Sorunlu boyun bolgesini de bir iki rutusla hallediyor. Philipsin islak kuru niveali bir modelini kullanmistim aylarca yuzum alisamadi kullanmayi biraktim bunda oyle bir sorun olmadi. Herkese tavsiye ederim. Ses konusu handikapı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende bu makinadan almayı düşünüyorum ama sakallarım sert, kalın ve sıkı. Jiletle traş olmak benim için tam bir işkence. Benim kafama takılan bu makine yeterli mi yoksa Panasonic ES-LF 51 modeli var daha üst model veya beş bıçaklıları var hangi model yeterli bilemedim.
  • Eslf 51'i bilmiyorum. fakat ES-RT 33 var geçen yıl aldığım, çok memnunum.
    İzlenimler,
    Geçen yıl aldım 5 defa anca kullandım, sebebi ise jilete alışkın olmak. Son aldığım mach3 jileti kullandığımda
    Gillette'nin kaliteyi iyice düşürdüğünü, marketlerde kalitesiz malları çaktığını suratımı yolarken anladım.
    bir yıldır kullanmadığım rt 33 ü çıkardım çekmeceden. şarj ettim. geçen sene 4-5 kullanımın tamamında traş köpüğü ile olmuştum.
    Bu kez tesadüf traş jeli vardı elde. Farkettim ki ıslak kullanımda traş köpüğü yerine traş jeli daha kullanışlı.
    Boyun altında ufak tefek kıl mutlaka kalıyor. ( Araştırmalarımda en ucuzdan pahalısına tüm markalarda kıl bırakmayana
    hiç rastlamamıştım boyun altında. Bu problem aşılsa zaten kimsenin jilet kullanacağın sanmam.) Boyun altını jiletle bir iki
    rötuşlamak gerekiyor ama rahatsız edici değil, taş atıp kolum yorulmadı. Traş makinelerine başlangıç olarak fazla açılmadan
    hevesim kaçarsa çok paralar saçmak istemediğim için aldığım
    - Motor devir hızı çok iyi- Yüze uyumlu- Tok kullanımlı - hızlı şarjlı- sert sakalda sinek kaydı yapan rt 33 den gayet memnun olduğumu belirtir, tavsiye ederim.




  • 1 seneden fazladır bende kullanıyorum bu makineyi. çok çok memnunum. özellikle hızlı şarj olup en az 1 hafta traş etmesi çok güzel, ayrıca günlük kullanımlarda sakal tam çıkmamış olunca haliyle denk getirip tam alamasada 2. güne sarkan sakalı traş etmeye kalkınca jilet kalitesinde mükemmel traşlar yapıyor.

    memnun olmadığım 2 şey var.
    1) traş kapağı çok uyduruk ve takmanızla düşmesi bir oluyor.
    2) makineyi alırken özelliklerinde batarya durum ışığı özelliği var diye almıştım ama o ışık sadece makine şarj olurken yanıyor ve sonrasında kullanırken batarya miktarını göstermiyor. bendeki makinemi arızalı yoksa böyle bir özellik diğer makinelerdemi yok çözemedim.

    Ayrıca 150 tl ye böyle kaliteli bir makina yapabilen panasonic firmasının neden Türkiye pazarından çıktığınıda anlamış değilim. philips in makinalarından çok daha güzel bence.




  • 5 yıl geçti makinemi alalı. Pili de kesme performansı da hala ilk günkü gibi. Helal olsun adamlara. Canavar gibi uzun ömürlü makine yapmışlar. Keyifle kullanmaya devam ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frozenerhan

    5 yıl geçti makinemi alalı. Pili de kesme performansı da hala ilk günkü gibi. Helal olsun adamlara. Canavar gibi uzun ömürlü makine yapmışlar. Keyifle kullanmaya devam ediyorum.
    konu şansa önüme çıktı bende de 2013 te Panasonic ES-RF 31 ... bir makine almıştım hala kullanıyorum, gerçekten çok kaliteli ürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ukkaşe

    konu şansa önüme çıktı bende de 2013 te Panasonic ES-RF 31 ... bir makine almıştım hala kullanıyorum, gerçekten çok kaliteli ürün.

    Alıntıları Göster
    Tesadüfen bu konuyu gördüm ve bilgi amaçlı yazıyorum. Bende 2013'ten beri esrf31 modelini kullanıyorum. Ve hala daha kendi bıçağı vs ile. Şarjı da hala daha çok uzun gidiyor. Mesela şu an corona'ya sebep memlekette kaldım ve makinenin şarj aleti evde kaldı. 1 aydan fazla oldu evden çıkalı ve 2-3 güne 1 traş olurum ve hala şarjı bitmedi ama bitmek üzere artık. Altta video linki bırakıyorum. Panasonic çok kaliteli bir makineymiş onu anladım.

    https://www.youtube.com/watch?v=I3tSVTVhcQ8&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 22 Nisan 2020; 23:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10. Yıl güncellemesi.
    Dile kolay 10. Yılını devirdi makine. İlk aldığımda bir ay giden şarjı artık bir hafta gidiyor. Bıçakları ve ızgarası hala sağlam ve iyi kesiyor. Kardeşim braun almıştı, 2 yılda ızgarası delinmişti. Benimki hala taş gibi. Bu makine beni gömecek galiba 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.