Şimdi Ara

Palio aracım conta mı yakmış?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 1999 model palio 1.4 el aracım var. arabamda yaklaşık 3 aydır hararet yükselmesi problemi yaşıyorum. hararet üst taraftaki kırmızı çizgilere yaklaşıyor, yani 3. çeyrekten biraz daha yukarıda oluyor. ben bu sorunu birkaç kez ustama sordum, bir kez de serviste gösterdim. ustam normal olduğunu, herhangi bir sorun olmadığını söyledi, serviste ise fan müşürünün bozuk olduğu söylendi ve değiştirildi. ancak benim hararet sorunum düzelmedi. ben bu şekilde yaklaşık 3.000 km'dir aracıma biniyorum.
    yaklaşık 2 hafta kadar önce aracıma kış öncesi antifiriz koydurdum. antifiriz konulduktan birkaç gün sonra aracımın ön sol tarafından, radyatörün alt tarafından ön tamponun sol tarafına doğru antifiriz akıntısı başladı. bu akıntı sorunu için ustama aracımı gösterdiğimde önce soğutma suyu deposunun kapağından antifiriz kaçağı olduğunu ustam söyledi ve bu kapağı değiştirdim. kapak değişince buradan kaçak kesildi. ama yere hala akıyordu. tekrar gittiğimde ustam bu kez de termostatı değiştirdi. yine akıntı kesilmezse conta yakmış olabileceğini bana söyledi. ve halen aynı bölgede yere antifiriz akıntısı oluyor.
    ustamın söylediğine göre;
    -araç çalışırken soğutma suyu deposundaki suda bir miktar fokurdama var, bu da conta yanmış olma ihtimalini gösteriyor.
    -soğutma suyu deposuna giden kalın hortum ise conta yandığında araç çalışırken çok sert olması gerekirken pek de sert değil. elimle bir miktar sıkabiliyorum.
    benim sormak istediğim;
    1-aracımın conta yakmış olduğunu kesin olarak nasıl anlayabilirim?
    2-motoru açtırmadan önce kurtarmak için yapabileceğim başka bir şey var mı?

    bana yardımcı olursanız çok sevinirim..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.