Şimdi Ara

Palio 1.3 Multijet Hararet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar başlıkta da belirttiğim gibi aracımda bir hararet sorunu baş gösterdi. Aracı emaneten verdiğim bir tanıdık nasıl olduysa aracın radyatör hortumunu patlatmış aracı bugün tanıdık bi tamirciye getirdim hortumun değişmesine gerek görmediğinden azıcık kısaltıp tekrar taktı. Buraya kadar her şey normal gözükse de sorun buradan sonra başladı. Araç şu an herhangi bir zorlama vs olmadığı halde hararet bir tık yukarı çıkıyor ki bu zamana kadar orta çizgiden milim oynamış değil. Ayrıca araç sağa çekip 10 saniye bekleyince hararet hemen ortaya geliyor bu kadar kısa sürede soğuması pek mümkün görünmüyor. Biraz uzun olsa da okuyup yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Soğutma su seviyesinde eksilme var mı? Yoksa radyatör hava yapmış olabilir. Hortumu yenileyip, soğutma suyu değiştikten sonra motor fan açana kadar bekleyin. Hortum kaç para ki, komple değiştirmek yerine niye kısaltıp eskiye devam etmiş usta. Hayret bir şey.
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Hocam aynısını ben de söyledim ama türk ustaları işlerine karışılmasını pek sevmiyor bilirsiniz bu arada araçta su eksiltme yok ve sanırım usta su ekleyince havasını aldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbag H kullanıcısına yanıt
    Dolaşım sistemindeki tıkanıklık kaynaklı hortum patlamış olabilir. Dolaşımdaki basınçlı su, tıkanıklık yüzünden sistem içerisinde yeterli hızda dolaşamadığından ilk zayıf noktadan kendini dışarı atar. Bu da hortum olmuş gibi. Yani hortumun patlaması esas problemin bir sonucu gibi. Muhtemelen bunu da patlatabilir. Size tavsiyem bu ustaya gitmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stasi -- 20 Ekim 2016; 21:12:33 >
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu hortumu da patlatmadan anlamanın bir yolu yok mu ve bu tıkanıklık sorunu nasıl çözülebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbag H kullanıcısına yanıt
    Radyatör kontrolü gerekir. Tıkanıklık var mı yok mu, değişim gerekli mi. İyi bir usta bulup baktırın bir an önce. Hararet işi şakaya gelmez. Yolda bırakır. Aracı en iyi tanıyan sizsiniz. 90' ı biraz geçmesi normal diyen ustalar çıkacaktır. Bunca zaman geçmeyen araç, neden yapsın. Umarım hallolur.
  • Teşekkürler yorumlarınız için bu arada hala başka cevaplar bekliyorum up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.