Şimdi Ara

Palantis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgi vermeme gerek olmadığını düşünüyorum.
     Palantis



  • bence bilgi vermelisin oynuna yeni başlıyanlar için iyi bir hazırlık olur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muşmula

    Arkadaşlar palantis Türkiye'deki sayılı strateji oyunlardan benim gönlümde ise 1 numara

    Palantis 4 Ocak Cuma günü saat 21:00 da açılacak. Yani bugün

    Palantis

    Palantis oyunu, temel olarak tek bir amaç üzerine dayanmamaktadır. Temel amaç Palantis’te var olabilmek olarak düşünülebilir. Çünkü Palantis'te yapabilecekleriniz sınırlı değildir. Palantis'te hammadde liderliğinden savaş kazanma sayısına, şehir değerinden teknoloji liderliğine kadar birçok alanda sıralama yapılmaktadır. Bize göre tek temel amaç eğlenmektir. Palantis’te oyunu kendi oynayış tarzınıza göre şekillendirebilirsiniz. Tek tip aksiyonlar yerine, oyunda her adımınızı taktiksel olarak atabilir, rakibinizi saldırıdan önce birçok taktik uygulayarak zayıflatabilirsiniz. İşte bu çeşitlilik Palantis'i benzerlerinden daha detaylı, farklı ve eğlenceli kılmaktadır. Palantis oyununun kazananı olmak çok ama çok zordur. Oyun esnasında yapabileceğiniz en ufak bir taktiksel hata size birinciliğinize mal olabilir. Çünkü oyunda başarılı yaptığınız her eylemden puan kazanırsınız, ancak başaramadığınız veya kaybettiğiniz her eylem de size puan kaybettirir. Puanlar hakkında detaylı bilgiyi ilerleyen bölümlerde bulabilirsiniz.

    Yeni Başlayan Oyunculara Tavsiyeler

    Oyuna ilk başladığınızda sahip olabileceğiniz maksimum işçi sayısı 1500’tür. Bu sayı, çağ atlayarak ya da gerekli gelişimleri tamamlayarak arttırılabilir. Tavsiye edilen işçi dağılım sayıları; 1.100 tüccar,200 oduncu,100 madenci,20–40 balıkçı teknesi arasıdır. Açıkta kalan 60–80 işçi kapasitesi, bu listedeki işçilere istediğiniz oranda eklemeler yapılarak değerlendirilebileceği gibi, sadece hasat aylarında maaş alan çiftçiler üretilerek de değerlendirilebilir. Her iki şekilde de, hasat aylarından en az 2 Palantis günü önce, diğer işçilerden feragat edilerek çiftçi sayısının 100–250 arası bir değere ulaştırılması, nüfusunuzun artışına rağmen yemek sıkıntısı çekmemenizi garantileyebilir. Doğum hızı oranı, daha fazla vergi geliri için, bir süre 4x olarak ayarlanabilir ancak unutmayın, bu moral kaybına ve üretilen asker başına bir maliyete sebep olacağı gibi, daha fazla yemek tüketimi demektir, bu süreyi iyi ayarlayın. Koruma altında olduğumuz için askerleri keşif harici kullanmamanızı tavsiye etmiyoruz, keşife gönderilecekler haricindekileri köylüye dönüştürün ki maaş almasınlar. Vergi alımının, 2 altın (günlük -0 moral) olarak ayarlanması tavsiye edilir. Daha fazla vergi kazancı, düşük rakamlı nüfuslu ülkelerde gereğinden fazla moral kaybı demektir, ayarı değiştirirken bunu unutmayın.

    Oyun başlangıcında hiç balığınız olmadığında %100 olarak ayarlı bulunan fırınların pişirme kapasitesi ve yemek tüketim oranlarını, balıkçı tekneleriniz yeterli balığı getirmeye başladıklarında, %98–99 ekmek,%2–1 balık şeklinde ayarlamanız, hızlı buğday tüketimini engelleyeceği gibi, balıklarında en iyi şekilde kullanımını sağlayabilir. Nüfus artışı ve yiyecek durumlarına göre bu oranları revize etmeyi unutmayın! Ülkenizde sürekli doğum varsa, ev ve fırın sayılarının yeterli seviyede olduğundan emin olun. Yapabiliyorsanız, yeterli sayının biraz üzerinde ev ve fırın inşaa edin, bir süre daha ihtiyaç duymazsınız. Eğer ev ve fırın yapmaya ayıracak kaynağınız yoksa doğumu durdurun. Bu, gelişiminizi bir süre durdursa da bütün kontrolü kaybetmenizi engelleyecektir! İnşaatlar için bir miktar kereste gerekecektir, bu yüzden bir miktar kereste atölyesi yapmayı ihmal etmeyin. Yemek stoklarınız yetersiz geldiği zamanlarda, pazar alanlarından ucuz yemek bulabilirsiniz. Bu tamamen geçici bir çözümdür ve eğer uygulayacaksanız, kervanların toplam gidiş-dönüş süresinin 2 gün olduğunu hatırlayarak, stoklar bitmeden en az 3 gün önce uygulamaya çalışın. Pazar fiyatlarını iyi araştırın, pazar alanı konuşma alanına uğramaktan ve pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Ne kadar ucuza yemek bulursanız o kadar iyidir! Fiyatları sürekli takipte tutmak, en uygun alışverişi yapmanıza olanak tanır.

    Palantis’te çevrimiçi olduğunuz süre içinde günlük işlerinizi bitirdikçe konuşma alanlarına da uğramayı ihmal etmeyin. Oyuna sizden önce kayıt olmuş ve deneyim sahibi oyunculardan bilgi alabilir, yeni arkadaşlıklar kurarak geleceğinizi şekillendirebilir, diplomatik açıdan güçlenebilir, ilerde savaşmak durumunda kalabileceğiniz oyuncuları tanıma ve sohbet imkânı yakalayabilirsiniz.

    Her şey rayına oturup, sabit bir tempoda gelişmeye başlayıncaya ve oyuna tam hâkim olana kadar gereksiz harcamalardan uzak durun! İstediğiniz gelişim sürecini yakaladığınızda, artık keşifler, diğer binaların kurulumu, gelişim kademelerinin atlanması gibi daha zorlu görevleri yapabilecek konuma gelmişsiniz demektir. Bütün keşfedilmemiş alanlarınızı, bina kuracak olmasanız dahi, kullanılabilir alan haline getirmeden çağ atlamayın. Bütün hammaddelerden stoklarınızın artar durumda olduğundan, altın gelirinizin yeterli olduğundan ve ünite yapacak kadar askere sahip olduğunuzdan emin olduğunuzda artık koruma altından çıkıp bir üst çağa geçebilirsiniz demektir.

    Yeniden hatırlatmak isteriz ki, oyunda kullanabileceğiniz binlerce farklı strateji bulunmaktadır. Burda önerdiklerimiz, sadece başlangıç aşamasında size bir rehber olması açısından gerekli gördüğümüz küçük tavsiyelerdir. Unutmayın, var olabilmek için gereken tek şey; cesaret! Size bu zorlu yarışta, sonsuz başarılar...

    Özetle

    Başlangıçta bir ırk seçimi yapıyorsunuz bunlar

    İyi ırklar : İnsan, Elf, Cüce, Buçukluk

    Kötü Irklar : Ork, Kara Elf, Ogre

    sonra 4 ana tanrınızdan 1 ini seçmek zorundasınız bunlar
    Fennin Ro :Yıkımın, kötülüğün ve alevin tanrısıdır. Alevler içinde yanan bu kırmızı iblisin gücünün sınırı yoktur. Yaşayan her şehire yıkım ve elem getirmektedir.
    Sahip olduğu büyüler :.......(kırmızı mana miktarınız diğerlerine oranla daha fazla üretir eğer halkınız bu tanrıya tapıyorsa)

    Xegony: Dengenin ve havanın tanrısıdır. Denge terazisinin mavi tarafındadır. Kötü ve iyiliğin dengeleyecisi olduğu için iki tarafada yaklaşık olarak aynı uzaklıktadır. Ancak iki tarafında güçlü büyülerinden uzak durur. Daha çok yaşayan canlılar ile ilgilenir.
    Sahip olduğu büyüler :.......(mavi mana miktarınız diğerlerine oranla daha fazla üretir eğer halkınız bu tanrıya tapıyorsa)

    Rathe: Dengenin ve toprağın tanrısıdır. Denge terazisinin yeşil tarafındadır. Kötü ve iyiliğin dengeleyecisi olduğu için iki tarafada yaklaşık olarak aynı uzaklıktadır. Ancak iki tarafında güçlü büyülerinden uzak durur. Daha çok doğanın fiziksel özellikleri ile ilgilenir.
    Sahip olduğu büyüler :.......(yeşil mana miktarınız diğerlerine oranla daha fazla üretir eğer halkınız bu tanrıya tapıyorsa)

    Tunare; iyiliğin ve saflığın tanrıdır. Güzelliği ile yaşayan bütün canlılarda bir hayranlık etkisi uyandırır. iyiliğin en büyük temsilcisidir.
    Sahip olduğu büyüler :.......(beyaz mana miktarınız diğerlerine oranla daha fazla üretir eğer halkınız bu tanrıya tapıyorsa)

    Evet bunları seçip ülkenizdeki olaylara gelelim 5 çağımız var 1.çağda korumada olduğunuz için yani savaş açamaz ve savaş açılamaz size
    gelişim binaları bunları sadece isim olarak vereceğim:

    Ev-akademi-tarla-liman-kereste atölyesi-atölye-market-oduncu binası-demirci-fırın-çiftlik-köy-ahır-taverna-kasaba

    şehir binaları bunları sadece isim olarak vereceğim:

    Okul-asma bahçeler-müze-palus köprüsü-üniversite-kütüphane-tanrı heykeli-tiyatro-uras tapınağı-arena-ejderha heykeli

    Askeri binaları bunları sadece isim olarak vereceğim:

    Rathe tapınağı-Xegony tapınağı-Fennin Ro tapınağı-tunare tapınağı-lonca-han-mızrak kulesi-rahip tapınağı-okçu kulesi-kale-büyü kulesi-büyülü tarlalar-mağara-balista kulesi


    bütün bunlar 5 çağa göre gruplandırılmış olup her çağda belli bir sayıda veya isteğinize göre yapabilecekleriniz binalardır.


    Gelelim işçilere : tüccar,oduncu,madenci,çiftçi ve balıkçı işçi gruplarınız var tabii köylüleriniz her 1 saatte bir 1x-2x-3x-4x oranında çoğalırlar ve bu çoğalmaya görede belli bir miktarda altınınız ve moraliniz düşer bu orana görede(siz belirliyorsunuz) istediğiniz miktarda işçi üretmek size kalmıştır.
    gelelim ordulara bir kere 1 .çağda yapabileceğiniz askerdir ve keşfe köylülerinizle beraber bu askerleri gönderirsiniz asker diyip geçmeyin 2.çağa çıktığınızda bu askerlerden ünite yapacaksınız(her 1 palantis gününde=1 saat oluyor yani 2x,3x,4x doğumlarınızda belli orandada asker üretmektesiniz ve maaşlı)
    ancak üniteler sırayla şöyledir:

    1.çağ=piyade,baltacı
    2.çağ=okçu,savaşçı,
    3.çağ=şövalye,süvari
    4.çağ=paladin,kolcu
    5.çağ=büyücü,ışığın savaşçısı

    tabi bunlarda her palantis gününde x oranında maaş isterler

    gelelim savaşa ünitelerinizi oluşturdunuz ve artık 2.çağa çıktınız yada daha üstüne korumadasınız hala ancak bu çağlarda savaş yapmanız gerekir 2 türlü savaş var 1 büyü ile 2 üniteler ile ünitelerinizin dizimi tamamen size kalmıştır yani ön safta ne ünitleriniz yer alıcak diğer safta hangi üniteleriniz olucak ve koordinatlarnı verdiğiniz kişiye ünitelerinizi 1-3 gün mesafeye göre göndermiş olursunuz ve 1-3 gün içinde(1-3 saat arası)size savaş raporu gelicektir eğer kazanırsanız(karşı tarafta boş değil bu yüzden o da dizim ünite vs planları yapmış sizi bekliyor olucağından bu tamamen sizin ve karşı tarafın stratejisine bağlı değişen bir olaydır)kazançlarınız altın-odun-metal ve en önemlisi toprak olucaktır toprak sizin ŞD=Şehir değerinize büyük etkenlerden biridir ŞD ye göre savaş yaparsınız örneğin şdniz 108.795 ise bunun belli bir yüzdeliği altındaki ve üstündeki ülkelere savaş açabilirsiniz

    Bunun dışında büyü sistemi : öncelikle tanrınızı seçtiniz mana üretimi içinse bedava çalışan max 2000 tane üreteceğiniz (1tanrı tapınağı 100ws barındırır ve 20 tane X tapınağından yabilirsiniz buda max 2000 WS demektir)bir nevii rahip diyebiliriz bunlara Worshipper denilir bunları üretmeniz gerekir ana tanrınıza görede o renk 2 kat daha fazla üretim yapacaktır
    Kırmızı Worshipper,Mavi Worshipper,Yeşil Worshipper,Beyaz Worshipper

    Kervan :Öncelikle kervanlar oluşturmanız ve pazar alanı-malzeme dükkanına göndermeniz gerekir pazar alanında belli oranlarda hammadde alırsınız malzeme dükkanında ise büyü parşömenleri ve manalar ayrıca büyü için gerekli malzemeler çünkü bunlar sayesinde bunları tamamladıktan sonra belli bir ülkeye büyü yapabilirsiniz bu arada iyi büyüler ve kötü büyüler var büyüler kısmını anlatamıyacağım ancak iyi büyüleri kendinize ve Guild(daha sonra anlatacağım)arkadaşlarınıza kötü büyüleride düşmanlarınıza yapabilirsiniz.kervanınız 1 günde gider ve 1 günde döner(2 saat)ve kervanınızın kapasitesi eşşek miktarınızla orantılıdır eşşekleride marketleriniz üretir yani ne kadar eşşek koyarsanız bir kervana o kadar çok yük taşıyabilirsiniz

    Hazır yeri gelmişken palantiste şehir hayatı adı altında
    Şehir Meydanı :saygı çerçevesinde ve belli kurallarda herşeyi konuşabildiğiniz chat alanıdır
    Palantis Hanı :10 adet böceğe altın yatırıp kim 1. gelicek ayrıca diğer oyuncularla hoş sohbet edip zar atabildiğiniz bir yer
    Pazar Alanı :Burada ticaret yaptığınız diğer oyuncularla anlaşarak mal alıp vereceğiniz(pazarlık aşaması malları burdan almıyorsunuz)chat alanı
    Taverna (RP) :Burada diğer oyuncularla Role Player yaptığınız yer
    bunun dışında çağ atlamalar için belli oranlarda hammadeye ihityacınız var yani bir üst çağa çıkarken belli oranda hammadde ve altınları sağlamanız gerekiyor
    Guild :Genelde meydanda guild için antlaşmalar yapılır bu bir topluluktur yani ülkenizi bir nevii korursunuz tercih sizin oyunu guildle oynamak isterseniz guild liderleri ile antlaşma yapmanız gerekir (L) veya kendi guildinizi kurabilirsiniz ancak guild kurduğunuz zaman guild için guild üyesi toplamanız gerekir seçim sizin peki guilde gireseniz/kurarsanız nolur?
    savaşlarda tek başınıza mücadele etmessiniz X guildden birisi size savaş açtığı zaman siz ve diğer üyeler X guildle savaşa gireceklerdir yada guildsiz biri savaş açtığında ve gücünüz yetmiyorsa guild üyelerinden yardım istiyebilirsiniz dediğim gibi seçim sizin
    Bunların dışında daha birçok detaylı anlatmamız gereken yerler var ancak kısa ve öz bu şekilde bir oyun olup verdiğim ünite örnekleri Elf lere göredir bu arada seçtiğiniz ırkın özellikleri vardır onuda hatırlatayım örn:elfler odunu diğer ırklara göre +x kadar toplar ve büyüdede + ları vardır.Şimdilik bukadar.Oyun açılınca daha iyi anlıyacaksındır.










  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.