Şimdi Ara

Pahalı ve daha iyi bir kulaklık için büyük beklentiye girmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pişman olursunuz. Her iyi kulaklığa geçişimde zamanla pişmanlığımın azaldığını, zira buna alıştığımı fark ettim. Şu sıralar kısmen iyi kulaklıklar kullanıyorum, öyle binlerce dolarlık kulaklıkların ihtiyacını şu anda hissetmiyorum. Zamanla daha iyisini alabilirim ama bu kulakiçi kulaklık dünyasından olmayacaktır.

    Size bu hobideki 10 yıllık geçmişimden (Techno-Fi'ye 7 yıl önce kaydoldum denebilir, orayı 9 yıldır takip ederim, açıldığından beri. Halen göz atarım ama troll tavırlarım nedeniyle bir daha girmemem daha iyi olacaktır) bazı tecrübeler aktarayım, bazıları sizi şaşırtabilir.

    Sennheiser HD800 ve deneyimler

    Bu kulaklığı ilk deneyimimde sıradan bir müzik çalar ile dinledim (Sansa Clip) ve inanın o anki hayal kırıklığımı hiçbir şey ifade edemez. Tamam, sahne var, vokaller belirli bir miktarda pürüzsüze yakın ama yok, olmuyor. Daha sonra AK 240 ile dinledim. (Astell&Kern) Buradan bana uzun süreler kullandırtan ve hiçbir şikayette bulunmayan arkadaşıma ve bana yaptığım yanlış bir tavırdan dolayı sinir olan diğer arkadaşına hem teşekkür ediyor, hem de özür diliyorum.

    O da nesi? Yine bir hayal kırıklığı. Astell&Kern, DSD müzikler ama neden olmuyor? Neden? Nedeni basit, bu cihazda, gücünü belirli bir pilden alan ve her ne kadar karmaşık ve sınır nitelikteki mikro denetleyiciler de kullanılmış olsa, güç elektroniği bazında ve her ne kadar nanometrik sistemler de olsa, asla gücünü belirli bir düzeyin üzerinde alan ve koca koca alanlara yerleştirilmiş sistemler kadar iyi olamayacaktır. Asla demek belki yanlış ama günümüzde bu böyle.

    O gün mutlu olduğumu hatırlıyorum. Modelini hatırlamıyorum ama gerçekten iyi bir DAC ve amfi sistemi vardı, kulaklığı oraya bağladığımızda yüzümün ne kadar güldüğünü bilen bilir. Abartısız Sansa Clip ile deneyimlememe göre 3 kat fark vardı. 3 kat bir Audiophile için ölümcüldür. (Ses için "kat" terimini kullanıyor olmam bir şeyleri anlatmak içindir)

    Yani iyi bir kulaklık aldınız, iyi de bir DAP aldınız, bu işe "Bitti" diyemezsiniz. Bunun kablosu bile çok fark ettiriyor. Maliyeti 5 TL olan bir kablo ile maliyeti 30 TL olan kablo arasında en az %10 fark var.

    Ben kulakiçine çok para vermeye niyetli biri değilim. Sahip olduğum en iyi kulakiçi Earsonics SM3 idi ve ondan yaptığım mod sonrasında gerçekten keyif alıyordum. Mod öncesinde yine vasat buluyordum bak, bunu da belirteyim.

    Kulakiçi + DAP, isterseniz 8000 $'lık bir sistem olsun, "Bana göre" belirli bir seviyeyi geçemez. Karşılaştırmanın yanlış olabileceğini biliyorum ama araba modellemesi vermeye gerek yok. İyi bir kafa üstü ve iyi bir sisteme (Toplamda 3000 $ olsun) dediğim 8000 $'lık kulakiçi + DAP sisteminin yetişemeyeceğini biliyorum, DSD müzikler kullanılıyor olsa da, ki bu farkı daha da açar.

    Sesin farklı gelmesi meselesi değil mesele, o anki vokalin pürüzsüzlüğü, sahne, her şey ama her şey "şu anki teknolojik" şartlar altında kafa üstü lehine.

    Bir de elektrostatik sistemleri düşünün. :)

    TAVSİYE

    Evde kafa üstü kullanabiliyorsanız kafa üstü kullanın. Paranız aşırı fazlaysa gidin Sennheiser Orpheus alın hatta, kimsenin de sizi yadırgamasına da izin vermeyin. Dışarıda da ortalama bir kulakiçiyle idare edin. Kulak içinde 200 $'ı geçmeyip, müzik çalar olarak da Fiio X5 II tarzında bir müzik çalar sizi dışarıda idare edecektir. Maksimum kulakiçi kalitesi bunun 2 katı bile olmayacaktır. En iyi kulak bile aksini söyleyemez diye düşünüyorum. Ha derseniz ki mobil ihtiyacım çok fazla ve bu amaç doğrultusunda ilerlemeliyim, tavsiye dışısınız tabii ki, kimse size karışamaz ve bu sadece bir tavsiye.

    Kullanıcının Son İnancı

    Amfilerin yarattığı büyük farklara sonuna kadar inananlardanım. Kullanılan dirençlerin sapma oranının düşüklüğünden tut da, komponentin kalitesine kadar her şey bir amfiyi daha da mükemmel hale getirebilir. Araba örneğini burada verebiliriz. Bir Ferrari'yi Ferrari yapan sadece motor (DAC) değildir, onun aerodinamik tasarımı da (Amfi) bir o kadar önemlidir, hatta Aerodinamik bir nebze daha önemlidir. Artık eskisi gibi amfileri eleştirmiyorum ama DAP'lar arasında halen ciddi farklar göremiyorum ama ne ilginçtir, kalite farkı olan kulaklıklar arasında kalite farkı sınırlı bile olsa büyük farklar algılıyorum.

    Okuyanlara teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Armbender -- 3 Ağustos 2016; 21:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Last Armbender L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sayın Kayra, forum için ilgi görmesi gereken bir bilgilendirme yazısı olmuş.

    Kendimce özetlemem gerekirse,

    Yüksek seviye kulaklıklar için Sansa Clip gibi görece güçsüz cihazlar kullanmayın. Veya en baştan o yüksek seviyeye çıkmayın.
    Eskiden yükseklerde gezen biri olarak mutluluğu 15 -20 dolarlık f/p kulaklıklarda bulduğumu söylemeliyim. Şurada http://www.kulaklik.web.tr/fp/ 4 ama sırada 7-8 böyle kulaklığın daha incelemesi sizlerle olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    Teşekkürler sayın Kayra, forum için ilgi görmesi gereken bir bilgilendirme yazısı olmuş.

    Kendimce özetlemem gerekirse,

    Yüksek seviye kulaklıklar için Sansa Clip gibi görece güçsüz cihazlar kullanmayın. Veya en baştan o yüksek seviyeye çıkmayın.
    Eskiden yükseklerde gezen biri olarak mutluluğu 15 -20 dolarlık f/p kulaklıklarda bulduğumu söylemeliyim. Şurada http://www.kulaklik.web.tr/fp/ 4 ama sırada 7-8 böyle kulaklığın daha incelemesi sizlerle olacak.


    Sitenizi çok beğendim. İyi dilekleriniz için teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.