Şimdi Ara

PACKARD BELL TS44HR-502TK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
11.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler

    Ağustosun sonunda Kuş Adası Merkezdeki Teknosa mağazasından Easynote TS44HR-502TK modelini aldım.
    Yaklaşık 50 lira fazladan vererek bir senelik kaskosunu yaptırabileceğimiz söylendi.O sırada ağzı iyi laf yapan bir ağabeyimiz zaten 50 liralık bir indirim yaptırmıştı bana o sayedede,
    hem bir senelik Norton antivirüs hemde Kasko ucuza geldi.Yanlış hatırlamıyorsam faturalı türkcell hattı olanlara bir indirimleri filan vardı o ara.

    Kasko için bana verilen tiyoyu paylaşayım öncelikle belki işinize yarayabilir.
    ______________________________________________________________

    kullanıcı hatası olsada, yanma, kırılma, kısa devre (üstüne su dökülmesi) vesaire gibi konularda kasko işinizi hallediyor.Ancak şöyle bir şerefsizlikde var, (satıcının ağzından)

    Teknosada kaskonuzun geçerli olabilmesı için ürünü bozanın siz olduğunu söylemeniz gerekiyor.Yani örneğin komşunuzun çocuğu gelip laptopun
    üstüne su döktü yada çarptı vesaire o durumda kasko geçersiz sayılıyor.Yani kesinlikle hatanın size ait olması gerektiği bana satıcı tarafından söylendi.

    Bir diğer durumda "üç gün önce oldu", "bir hafta önce oldu" demeden direk götürüp "bugün erken saatlerde" yada "bu sabah oldu" denmeliymiş.Yoksa kaskoya verdiğiniz parada boşa gidiyor.

    Kaskonuz varsa kullanıcı hatası gibi sorunlarda bu dediklerime göre durumu toparlamak şartmış.
    şu ana kadar benim bir problemim olmadı.

    _______________________________________________________________


    şimdi kendim kullanıp da gördüğüm durumları anlatayım.

    ben laptopu aldıktan birkaç gün sonra windows 7 Home premium yerine Ultimate 64x kurdum makinaya
    Donanım sürücülerini yukarıda Bios için belirttiğiniz siteden yükledim.Bilgisayar oldukça hızlı çalışıyordu.

    Isınma problemim hiç olmadı zaten ucuzundan bir soğutucu takviyesi aldım laptopun altına.Ne olur ne olmaz oyun oynarken sorun yaşamamak için.
    Birde plastik kaplamalı masaüstü fanlarından vardı.

    Bilgisayarda oynadığım oyunlar ,

    Call of duty - Modern warfare I (arada sırada oyun donuyordu - sanıyorum sürücü ayarlarını tam yapamamıştım)
    Call of duty - Modern Warfare II (Müthiş performans akıcı görüntülerle görüntü ayarları en yükseğe yakın)
    Call of duty - Modern Warfare III (Müthiş performans akıcı görüntülerle görüntü ayarları en yükseğe yakın)

    Resident Evil 5 (Orta Grafik kalitesinde rahat çalışıyordu ancak ayarları kökleyince saniyelik donmalar yapıyordu.sinir bozucu olabiliyor.)
    Assassin's Creed (fena değildi .masaüstünde sağ tıklayıp nvidia denetim masası, 3d ayarlarının yönetilmesi,genel ayarlardan yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçerseniz daha iyi performans alabilirsiniz

    Sims 3 Deluxe edition (gayet güzel oynanış ancak nvidia ayalarını açmak şart yoksa intel entegre ekran kartını algılıyor ve onla oynatmaya çalışıyor)


    Bunlar gibi birçok oyunu test amaçlı denedim.Görüntü kalitesi için mükemmel diyemem ama bir laptop için harika bence

    Ancak nvidianın 27 Ekim 2011 tarihinde çıkarttığı driver update'ini yaparsanız oyunların performansı, görüntü kalitesi kesinlikle düşüyor.
    harika performans aldığınız oyunlar size kafayı yedirtiyor.Bu durumu biraz araştırınca, bazı bilgisayarcı tanıdıklar Nvidia'nın bu son sürücüye bunu özellikle yaptığını, bunun sebebinin Battlefield III oyununu kaldıracak (son çıkan) ekran kartlarını satmak için,insanların ekran kartı performansını düşürmek olduğunu söylediler. Kulağa saçmla gelebilir.Ama eski sürücümü( 27 ekimden önceki sürüm) geri yükleyince performans eski haline geldi en azından bu bir gerçek.

    Sizdede böyle bir sorun oldumu?



    Bir önemli olayda Intelin grafik ayarlarında

    3B bölümündeki

    Doku kalitesi,
    Anizotropik süzme,
    Tepe noktası işleme,
    Dikey senkronizasyon

    özelliklerini köklerseniz oyunlar yavaşlayabiliyor.buradaki ayarları düzgün yapamadım tam bir yorumda yapamam ancak
    bana bu menüyle ilgili ayrıntılı bilgi verirseniz yada bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Çünkü anladığım kadarıyla vidyo kalitesini (dvd,divx,avi vesaire) etkileyebilen özellikleri hem,
    nvidia denetim masasındaki;
    _________________________
    Vidyo ayarları,
    Vidyo denetim ayarları bölümünden
    Hemde Intel Grafik ve Medya Denetim panelindeki "ORTAM" bölümü ayarlarından geliştirebiliyormuşuz.


    Ben son zamanlarda dvd divx gibi kaliteli vidyolar izlerken görüntü kalitesinde farklılık farkettim.Makinada film izlemeye yeni başladım o yüzden daha yeni fark ettim bu durumu.Yani artık 1080p vidyolar bile hafiften kontrastı yada gama seviyesi fazla gibi ve kalitesiz oluyor.
    daha önce başka bilgisayarlarda izlediğim filmler şimdi dandik filmler gibi görünüyor.
    Intel sürücüsünü güncelledim fakat bir işe yaramıyor.
    Codec packler yükledim gene bir değişme yok
    Acaba w7 Ultimate x64 sürücüleri bu modelle uyumsuz olabilirmi? pek ihtimal vermesemde denediğim hiçbirşey görüntü kalitesini arttıramadı.
    HD kalitesi alamıyorum.
    görüntü genede iyi ama sanki eski pc monitörlerinden sadece biraz daha iyi
    bu laptopların ekranlarındanmı kaynaklanıyor?

    LED LCD monitörler için çok kaliteli görüntü ve az pil harcıyor diyorlar bu doğrumu?

    Bu sounlar dışında ben bu laptopu (Easynote TS44HR-502TK)
    çok sevdim.Benim aldığım ilk Notebook
    ve şu ana kadar performans sorunu,ısınma sorunu, oyun kaldırmama derdi yaşamadım
    olsa olsa Battlefield III de belki yaşarım onuda gene kaldırır kalite düşük oynarım diye dşünüyorum yakında deneyeceğim.

    Vidyolarıda asla kasmadı sadece görüntü kalitesinde bana değişik gelen bir durum var oda muhtemelen benim ayarları yapamamamdandır.çünkü dediğim gibi w7 ultimate yükleyip sürücüleri ve ayarları kendim yaptım.

    Bir ara bir ton program yüklemiştim gene kasmadı

    USB lerin hepsine takılı birşeyler var ve genede herşeye rağmen makina banamısın demiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wha -- 5 Aralık 2011; 16:14:54 >




  • bende Battlefield III şu an kurulu ve oynuyorum en ufak bir takılma yok. son çıkan nfs'yi de high ayarlarda takılmasız oynuyorum. Ekran kartı açısından kesinlikle en ufak bir sorun yok.
  • Bende bunun 4gb ram olan modelini 1 aydır kullanıyorum bi sorun yaşamadım cod black ops kurdum takılmadan rahat rahat çalıştırdı.Hayırlı olsun güle güle kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman21

    bugün teknosadan linktekihttp://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031595&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR aldım. bugüne özel yüzde yirmi indirim var. özellik ve kasa olarak güzel ve şık. Acaba bu bilgisayardan kullanan var mı. belirli kronik sorunları var mıdır.

    Dostum merhaba , bende yakın zamanda bunu alıcam.>>>PB EASYNOTE TS44HR-605TK seninkiyle bir işlemci birde ram farkı var. bişi sormak istiyorum. GT540'da oyunları güzel kasmadan en yüksek düzeyde oynayabiliyor musun birde tekniksel veya fiziksel açıdan memnun olmadıgın yönler var mı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTorres -- 28 Ocak 2012; 22:56:13 >




  • Arkadaşın linkindeki bilgisayarın gt540m 2 gb olanı var bende.Her oyunu oynarsın bu konuda sıkıntın olmasın fakat the runda son ayarlara getirince hafif kasmalar oluyordu.Bazı oyunlarda mediumda oynamak zorunda kalabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lbe

    Arkadaşın linkindeki bilgisayarın gt540m 2 gb olanı var bende.Her oyunu oynarsın bu konuda sıkıntın olmasın fakat the runda son ayarlara getirince hafif kasmalar oluyordu.Bazı oyunlarda mediumda oynamak zorunda kalabilirsin

    ben baktıgımda run da high da hiç sorun çıkmıyordu :) ... gayet rahat yani sizinki ısınmadan felan kasmış olabilir biraz
  • Driverları güncelleme zamanı gelmiş :D
  • ben hemen hemen son çıkan bütün oyunları ultra veya high ayarlarda oynayabiliyorum...
  • 1.20 Sürüm bios yayında...
  • ben de bu linkteki laptopu beğenmiştim, ekran kartını google da aratırsanız grubu bile var. Crisis 2 falan son ayarlarda çalışıyormuş. Sadece ısınma sorunu var o da normal. 2 çekirdekli olmasına rağmen sanal çekirdek sistemiyle 4 çekirdekli gibi davranabiliyormuş..
  • bir yıla yakındır kullanıyorum pek ısınma sorunuyla karşılaşmadım. Hoş ısınsada hakkı var, bütün oyunları nerdeyse son ayarlarda oynatıyor.
  • Beyler laptopu alalı 8 ay kadar oldu. İlk aldığımda bf3 multiplayerı highda oynuyordum fakat bu hazirandan itibaren lowda bile 1 saat oynayabiliyorum daha sonra sıcaklıktan dolayı kasmaya başlıyor. Hiç bios update yapmadım aldığımdan beri. Bu ısınma neden olabilir? Bu arada laptopun altına kitap koyupta oynuyorum yani masayla arasında mesafe var. Msi after burner ile fan değerlerini değiştirsem düzelir mi ? Yoksa servise yollayayım hem format atsınlar hem de fanları temizleyip termali yenilesinler.
  • cengiz saatçi arkadaşım ts44hr modelini bende kullanıyorum tek şıkayetım ısınma sorunu ve o kadar arastırmama rağmen bı tek senın yazın çözüm olur dıye dusunuyorum pc terimlerinin pek bilmem ama senın acıklamalarına göre biosu güncellemeye çalıstım ama 64 bit uyuşmazlığı gibi bi hata cıktı yukleme yaparken yanlıs modelı sectım belkı dıye model numarasından bulmaya calıstım ama gene 64 bıt uyuşmazlıgı cıktı yardım etsen etsen sen edersın sırf bu yuzden foruma üye oldum sen düşün artık durumu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.