Şimdi Ara

P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
904
Cevap
4
Favori
32.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackgiant


    quote:

    Orijinalden alıntı: azengin

    Benim için şimdilik 8GB yeter. Zaten RAM'ler en kolay değişen parça gerektiği zaman değiştiririm.

    Ram'lar temelde en kolay değişen parçalar bu doğru ama cihazlarımızda 4 ram slotunun 2si klavye altında 2si alt kapak altında klavye altındaki yuvalara erişebilmek çok kolay gibi görünmüyor :)Klavye sökmek ise başlıbaşına zor bir iş


    Arkadaşlar klavyeyi sökmek için bu videodan yararlanabilirsiniz:

    http://www.youtube.com/watch?v=T-0SeDlOKBI&feature=related




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrMerakli

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackgiant


    quote:

    Orijinalden alıntı: azengin

    Benim için şimdilik 8GB yeter. Zaten RAM'ler en kolay değişen parça gerektiği zaman değiştiririm.

    Ram'lar temelde en kolay değişen parçalar bu doğru ama cihazlarımızda 4 ram slotunun 2si klavye altında 2si alt kapak altında klavye altındaki yuvalara erişebilmek çok kolay gibi görünmüyor :)Klavye sökmek ise başlıbaşına zor bir iş


    Arkadaşlar klavyeyi sökmek için bu videodan yararlanabilirsiniz:

    http://www.youtube.com/watch?v=T-0SeDlOKBI&feature=related

    MrMerakli,
    Gerçekten çok teşekkür ederim aradığım birşeydi.




  • Arkadaşlar bu es işlemci ve oem işlemci olayı hakkında bilgi sahibi olan varmı.Başka bir konuda arkadaşlar es işlemcilerini oem işlemci ile degiştirecekmişte merak etdim hususu...Bilgi sahibi olanlar varsa paylaşırsa memnun olurum.Bizim aldıgımız 2820 işlemcilerdede aynı olaylar geçerlimi
  • teslim tarihi 12 den 14 aralıga cıktı hayırlısı.galiba son gün 30 unu bekleyecez.toplamaya baslamıslar mı acaba bilgisi olan varmı .?
  • Değerli forum üyeleri ben de p150hm06 siparişi verdim. fakat forumlarda gezince işlemcinin es / oem tartışmalarını gördüm. kafam iyice bulandı siparişimde es olarak kayıtlı bunu değiştirmeli miyim yoksa kalsın mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milet

    Değerli forum üyeleri ben de p150hm06 siparişi verdim. fakat forumlarda gezince işlemcinin es / oem tartışmalarını gördüm. kafam iyice bulandı siparişimde es olarak kayıtlı bunu değiştirmeli miyim yoksa kalsın mı?

    Değerli milet,

    Şu an satılan tüm işlemciler ES'dir OEM işlemci satışı bildiğim kadarıyla yok. Detaylı bilgi için Fokus ile görüşmen iyi olur
  • teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolaayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearless2214

    teslim tarihi 12 den 14 aralıga cıktı hayırlısı.galiba son gün 30 unu bekleyecez.toplamaya baslamıslar mı acaba bilgisi olan varmı .?

    Ben 14'üne geri çıktığını görmedim. Bir de facebook sayfasına bakayım son gelişmeler neler.
  • Focus bilgisayar yetkilileri;
    Bu es ve oem hususunda bir açıklama yapabilirmisiniz.Bu intelin garanti vermedigi parça yerine oem ürün alma imkanı varmıdır.Sanırım daha önce müşteri 40-60 dolar arası daha az ödeyerek oem ürün siparişi verebiliyormuş..Şuan neden intel tarafından garanti dahi verilmeyen es işlemcileri seçmek zorunda kalıyoruz...Monsterin verdigi 3 yıl garanti tamam peki ya 3 yıl sonrası bu işlemcide bir arıza olursa hangi şartlarda tamir yaptırıcagız.İntel bakmayacak.Yada olurda focus bilgisayar 3 yıl içinde batarsa bize kim verecek garantiyi.İntelde vermiyor garanti..
  • Ben bu bahsedilen Intel'in destek vermeme olayından pek bir şey anlayamıyorum onu da sonuçta Intel üretiyor.
  • İlhan Bey'in Facebook'ta şöyle bir yazısı bulunuyor, okumanızı tavsiye ediyorum;

    "Değerli Arkadaşlar;

    MONSTER Notebook' lar da dönem dönem bilinçli olarak kullanmayı tercih ettiğimiz, Intel tarafından üretilen ES ( Engineering Sample ) kodlu işlemciler hakkında bir süredir forumda ve facebook sayfamızda yeralan sorularınıza yoğunluğumuz nedeni ile anında yanıt veremediğimiz için özür diliyoruz, kusura bakmayın lütfen. Bu konu ile ilgili açıklamalarımızı aşağıya ekledim. Yorumu ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

    ES serisi işlemciler Intel' in sitesinde ve yurtdışı forumlarda belirttiği gibi mühendislik örneği olan, çarpan kilitleri açık,

    overclock vb. extrem uygulamalar için en uygun işlemcilerdir. Bu ürünler Intel tarafından satışa sunulan ürünler olmamakla birlikte yurtdışı veya yurtiçinden dönem dönem tedarik edilebilmektedir. Biz özellikle performans serisi modellerimizde dönem dönem bu modelleri bilinçli olarak kullanmayı tercih ediyoruz. Bizim kullanmayı tercih ettiğimiz işlemci serilerinde ( kodu ne olursa olsun ) herhangi bir biçimde stabilite problemi olduğu veya sorun yaşandığı vb. söylemler tamamen dayanaksız söylemlerdir arkadaşlar. Kaldı ki ürünlerimizde ister OEM işlemci kullanmış olalım ister ES kodlu işlemci kullanmış olalım 2 YIL tüm bileşenleri için garanti veriyoruz biliyorsunuz.

    Açıkca soruyorum; işlemcisinde sorunla karşılaştığını söyleyerek ürününü bize göndermiş kimse var mı ? Böyle bir sorun yaşamış olan arkadaşların bunu foruma tarihleri ile birlikte yazmalarını rica ediyorum. Bizim kayıtlarımızda ne OEM ne de ES kodlu işlemci serileri için herhangi bir problem nedeni ile şu ana kadar bize gelmiş ürün ya yoktur yada 1 - 2 adedi geçmez toplamda !.. Kaldı ki böyle bir durumla herhangi bir işlemci modeli için karşı karşıya kalınsa bile biz 2 YIL BOYUNCA MÜMKÜNSE ANINDA, DEĞİLSE EN KISA SÜREDE DEĞİŞİM YAPARAK çözüm üretiyoruz. Sattığımız tüm MONSTER Notebook modelleri için bu uygulama önümüzdeki dönemde de aynen devam edecek inşallah !..

    Ayrıca şunu ayrıştırmak lazım arkadaşlar. Biz piyasadaki diğer markalar gibi Standart bir sistem üreticisi değiliz !.. Bunu oldukça iyi bildiğinizi ve yaptığımız çalışmaları izlediğinizi düşünüyorum arkadaşlar. Bizim iş modelimiz zaten EXTREME uygulamalara dayanıyor. Biz EXTREME işlemciler kullanmayı, ürünlerimizde OVERCLOCK yapılabilmesini, ürünlerimizde kullandığımız tüm bileşenlerde en yüksek performans veren ürünleri ve markaları kullanmayı tercih ediyoruz. Olağanüstü hızlarda, sorunsuz çalışacak, ekonomik ama performanslı SSD diskler bulmaya çalışıyoruz sizlere arkadaşlar. KINGSTON, NVIDIA gibi firmaların ürünlerini sürekli izliyor ve ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR, KİŞİYE ÖZEL DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR ÇÖZÜMLERİ üretmeye çalışıyoruz. Ürüne zarar verilmemesi koşulu ile ürüne her türlü müdahaleyi yapabilmenize veya MODİFİKASYON yapmanıza izin veriyoruz ve bu uygulamalar GARANTİYİ BOZMUYOR !.. Ürünün kapağını açtığınızda, memory değişimi yaptığınızda, yurtdışından ( uyumlu, ürüne zarar vermeyecek ) MXM bir ekran kartı bulup ürüne taktığınızda, ( eğer bilgi ve becerinize güveniyorsanız ) NOTEBOOK' u en küçük detayına varıncaya kadar bileşenlerine ayırıp tekrar topladığınızda GARANTİ BOZULMUYOR !..

    Biz yerel veya uluslararası diğer markaların yaptığı gibi size üzerindeki bileşenlere hiçbir biçimde müdahale edemediğiniz, en küçük müdahale de garantinin bozulduğu bir notebook kutusu satmıyoruz arkadaşlar. Ürün üzerinde her tür uygulamayı yapabilmeniz için bir platform sunuyoruz size. Dolayısı ile yurtdışında ulaşabildiğimiz her türlü kanaldan MXM ekran kartları getiriyor, ekran kartları ve soğutucuları üzerinde modifikasyonlar yapıyor, OVERCLOCK edilebilir işlemciler bulmaya çalışıyor, bu işlemcilere garanti veriyor ve sizi olabildiğince ÖZGÜR kılmaya çalışıyoruz. Ürünün üzerinde size zorla bir işletim sistemi satmaya çalışmıyor sizi LINUX, PARDUS, MICROSOFT vb. istediğiniz işletim sistemini kullanmak için ÖZGÜR bırakıyoruz. Hatta MONSTER Notebook üzerinde MAC OSX işletim sistemini kullanan bazı müşterilerimiz bile var. Forumları araştıracak olursanız veya MAC OSX ile ilgili açıklamalar bakacak olursanız bunun yasal olmadığı vb. ifadelerle bile karşılabilirsiniz. Bizim işimizin temeli aslında LINUX' a benziyor arkadaşlar. Yani açık kaynak kodu yaklaşımı ile ÖZGÜRLÜĞÜN işin temelinde yer aldığı bir platform kabul edebilirsiniz MONSTER NOTEBOOK' ları !..

    ES kodlu işlemciler yurtdışında farklı fiyatlarla satılıyor, bu doğru. Ancak biz şunu yapıyoruz performans, hız ve EXTREME uygulama tutkunları için bu işlemcileri buluyoruz. Türkiye' ye getiriyor, test ediyor ve 2 yıl boyunca ürünlerimiz içinde garanti veriyoruz. Bu garantiyi kendimiz veriyoruz arkadaşlar. Bu nedenle bu işlemcileri OEM işlemcilere göre daha yüksek fiyatlarla EXTREME KULLANICI PROFİLİ için ek bir fark alarak satışa sunuyoruz. ES kodlu işlemciler, MXM ekran kartları, özel memory' ler vb. farklı ürünleri DIY ( Do It Yourself ) Notebook uygulamaları kapsamında maksimum kişiselleştirme için bulundurduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum arkadaşlar.

    Garanti uygulamaları konusunda geçmiş dönemde karşılaştığımız bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. 2007 yılında INTEL dünya genelinde Verify By INTEL ( Intel Onaylı ) adı altında bir program başlattı. Bu program kapsamında INTEL Avrupa' da Brightpoint adında bir dağıtıcı atadı ve Türkiye' deki INTEL distribitörleri kanalı ile pazara istediğimiz çeşitlilikle notebook üreticilerine ait notebook kasaları getirildi. Biz de buradan çok ciddi sayıda ürün aldık ve MONSTER markası ile satışa sunduk. Bu uygulamada garanti önce Intel daha sonra Brightpoint tarafından verilecekti. Ne oldu peki biliyormusunuz ??? Intel' in garantörlüğünde başlayan bu programda Brightpoint bir biçimde INTEL' le anlaşamadı ve ürünlere taahhüt ettiği GARANTİYİ VERMEDİ !!! Peki biz ne yaptık bu durumda ? INTEL tarafından GARANTİ VERİLMEYEN bu ürünlere biz MONSTER olarak GARANTİ VERDİK... 2004 sonundan beri MONSTER Notebook' lar pazarda yeralıyor, biliyorsunuz. Garanti konusunda sorun yaşayan yada yaşamış olan kimse var mı ?

    MONSTER Notebook' larda kullanılan tüm bileşenlerin markası veya modeli ne olursa olsun 2 YIL BOYUNCA koşulsuz olarak firmamızın GARANTİSİ altında olduğunu ve İŞLEMCİ tarafında sorun yaşayan tüm müşterilerimizin İŞLEMCİLERİNİ MÜMKÜNSE AYNI GÜN değilse EN KISA SÜRE İÇİNDE DEĞİŞTİRECEĞİMİZİ özellikle belirtmek istiyorum. Yorumu ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

    Sorularınız olursa lütfen yazın, memnuniyetle yanıtlamaya çalışalım.

    Selamlar,

    İlhan YILMAZ

    Genel MÜDÜR"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 3 Aralık 2011; 17:09:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearless2214

    teslim tarihi 12 den 14 aralıga cıktı hayırlısı.galiba son gün 30 unu bekleyecez.toplamaya baslamıslar mı acaba bilgisi olan varmı .?

    Sn. fearless2214 ve Değerli Arkadaşlar;

    MONSTER Q72P150HM06 modelimizde teslimatları inşallah 12 Aralık - 21 Aralık tarihleri arasında yapmayı planlıyoruz. Yalnız buradaki tarih bilgisinin yanlış anlaşılmaması için tekrar hatırlatmak istiyorum en erken teslim etmeye çalıştığımız tarih 12 Aralık ve en geç teslimat tarihi hedefimiz 21 Aralık' dır. Kesin teslimat tarihi belli olduğunda sizlerle paylaşılacaktır. Bizden twitter, facebook, donanım haber forum sayfaları aracılığıyla teslimat zamanı ile ilgili haber beklemenizi rica ediyorum.

    Selamlar,

    İlhan YILMAZ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: voyager_71

    Focus bilgisayar yetkilileri;
    Bu es ve oem hususunda bir açıklama yapabilirmisiniz.Bu intelin garanti vermedigi parça yerine oem ürün alma imkanı varmıdır.Sanırım daha önce müşteri 40-60 dolar arası daha az ödeyerek oem ürün siparişi verebiliyormuş..Şuan neden intel tarafından garanti dahi verilmeyen es işlemcileri seçmek zorunda kalıyoruz...Monsterin verdigi 3 yıl garanti tamam peki ya 3 yıl sonrası bu işlemcide bir arıza olursa hangi şartlarda tamir yaptırıcagız.İntel bakmayacak.Yada olurda focus bilgisayar 3 yıl içinde batarsa bize kim verecek garantiyi.İntelde vermiyor garanti..

    Sn. voyager_71 ve Değerli Arkadaşlar;

    Sorularınıza sırasıyla yanıt vermeye çalışacağım.

    1.) Bu konuyla ilgili forumda ve facebook sayfamızda 05 Temmuz 2011 tarihinde yaptığımız açıklamayı Sn. azengin biraz önce eklediği için aynı ifadeleri tekrar buraya yazmadım. Detaylı açıklamamızı incelemenizi rica ediyorum.
    2.) Maalesef stoklarımızda OEM işlemci bulunmamaktadır.
    3.) Şu an için sadece ES ( QS ) işlemcili olarak modellerimizi satışa sunuyoruz. Maalesef OEM işlemci ile değişim yapabilmemiz veya OEM işlemcili olarak modellerimizi satın alabilmeniz mümkün değildir.
    4.) ES ( QS ) işlemciler 3 YIL firmamızın garantisi altındadır. Zaten satın aldığınız ürün tüm özellikleri ile 2 yıl boyunca garanti kapsamındadır. Ürünle ilgili bir sorunla karşılaşmanız halinde 2005 yılından beri olduğu gibi memnuniyetle ürünü bize gönderebilir ve çözüm üretilmesini sağlayabilirsiniz.
    5.) Intel OEM işlemcilere zaten garanti süresi içinde de olsa destek vermemektedir. Garanti konusunda işlemciniz ne olursa olsun tüm talepleriniz için bizimle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Ekte Intel' in sayfasından alınmış bir açıklama görselini bulabilirsiniz.
    6.) İnşallah FOKUS Bilgisayar ve MONSTER markası ile sizlere en üst düzeyde hizmet vermeye uzun yıllar boyunca devam edeceğiz.

    Selamlar,

    İlhan YILMAZ

     P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ




  • Teşekkür ederim...İnşallah sizinde söylediginiz gibi yıllarca sorunsuz kullanmak nasip olur..Teşekkür ederim şimdilik..
    Bu hususta farklı bir gelişme olursa haberdar ederseniz memnun kalırım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

    quote:

    Orijinalden alıntı: voyager_71

    Focus bilgisayar yetkilileri;
    Bu es ve oem hususunda bir açıklama yapabilirmisiniz.Bu intelin garanti vermedigi parça yerine oem ürün alma imkanı varmıdır.Sanırım daha önce müşteri 40-60 dolar arası daha az ödeyerek oem ürün siparişi verebiliyormuş..Şuan neden intel tarafından garanti dahi verilmeyen es işlemcileri seçmek zorunda kalıyoruz...Monsterin verdigi 3 yıl garanti tamam peki ya 3 yıl sonrası bu işlemcide bir arıza olursa hangi şartlarda tamir yaptırıcagız.İntel bakmayacak.Yada olurda focus bilgisayar 3 yıl içinde batarsa bize kim verecek garantiyi.İntelde vermiyor garanti..

    Sn. voyager_71 ve Değerli Arkadaşlar;

    Sorularınıza sırasıyla yanıt vermeye çalışacağım.

    1.) Bu konuyla ilgili forumda ve facebook sayfamızda 05 Temmuz 2011 tarihinde yaptığımız açıklamayı Sn. azengin biraz önce eklediği için aynı ifadeleri tekrar buraya yazmadım. Detaylı açıklamamızı incelemenizi rica ediyorum.
    2.) Maalesef stoklarımızda OEM işlemci bulunmamaktadır.
    3.) Şu an için sadece ES ( QS ) işlemcili olarak modellerimizi satışa sunuyoruz. Maalesef OEM işlemci ile değişim yapabilmemiz veya OEM işlemcili olarak modellerimizi satın alabilmeniz mümkün değildir.
    4.) ES ( QS ) işlemciler 3 YIL firmamızın garantisi altındadır. Zaten satın aldığınız ürün tüm özellikleri ile 2 yıl boyunca garanti kapsamındadır. Ürünle ilgili bir sorunla karşılaşmanız halinde 2005 yılından beri olduğu gibi memnuniyetle ürünü bize gönderebilir ve çözüm üretilmesini sağlayabilirsiniz.
    5.) Intel OEM işlemcilere zaten garanti süresi içinde de olsa destek vermemektedir. Garanti konusunda işlemciniz ne olursa olsun tüm talepleriniz için bizimle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Ekte Intel' in sayfasından alınmış bir açıklama görselini bulabilirsiniz.
    6.) İnşallah FOKUS Bilgisayar ve MONSTER markası ile sizlere en üst düzeyde hizmet vermeye uzun yıllar boyunca devam edeceğiz.

    Selamlar,

    İlhan YILMAZ

     P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ


    İlhan Bey, her zamanki gibi ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum.




  • Arkadşlar P150HM kasasının videosu İyi seyirler...

    Bulabilirsem başka videolar da yayınlayacağım.
  • tabi azengin bence bir sakıncası yok
  • Benide Ekleyebilirsin Kulübe.
    Bu Arada Başlık Olarak P150HM Kullanırsan En Uygunu Olur.
  • En ayrıntılı inceleme aşağıdaki linklerde iyi seyirler :)

    http://youtu.be/b1Kzwu_Hcqs

    http://youtu.be/EI9gHw8Jpt0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azengin

    Arkadaşlar HM06 adıyla ürünün satışı bitti şu an için aynı sistem HM07 olarak satılıyor. Bu yüzden kulübümüzün ismini HM06 ve HM07 olarak değiştirmeyi uygun görüyorum. Sizin fikirleriniz neler ?

    Sn. azengin ve Değerli Arkadaşlar;

    Kulubümüzün adının Sn. Hasan Aktas' ın önerdiği gibi MONSTER P150HM olması bence de en uygunudur. Sadece işlemci, memory, hdd gibi diğer özeliklerindeki farklılıklar nedeniyle biz model isimlerini farklılaştırmak ihtiyacı hissediyoruz. Sonuçta bu seriyi ( P150HM ) alan tüm arkadaşlarımız aynı kasa modelini kullanıyorlar ancak değerlendirmeyi yine de sizlere bırakıyorum.

    Selamlar,

    İlhan YILMAZ




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.