Şimdi Ara

P.BELL V7413 Bİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;
    p.bell v7413 almayı düşünüyorum.Fakat forumdaki cevaplar doyurucu değil.Sizden öncelikle takıldığım bir kaç konuda yardımlarınızı istiyorum.
    1-Harddisk in 4200 rpm olması.Orjinalde hepsi 4200 rpm olarak mı üretilmiş.Sonradan hangi firmalar değiştirerek satıyor.
    2-TV kartı.Bildiğimiz pclerdeki tv kartının işlevini görüyor mu?Yani anten bağlamamız yeterli mi?
    3-Ekran kartı oyunlar için yeterli seviye de mi?
    Online internet sitelerinde yeterli açıklama yok.çoğunda tv kartı var dır ibaresi bile yok.Acaba bi kısmı tv kartlı bi kısmı tv kartsız piyasaya çıktı.İki ayrı model mi var.Ya da satan firmalar harddiski değiştirdiği gibi tv kartını da söküp ayrı satabiliyorlar mı?
    Ben multimedia bir laptop düşünüyorum.üni.öğrencisiyim parayı zar zor ayarladım ve yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.Bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
    Alırken dikkat etmemiz gereken herhangi bir şey var mı?Satıcıdan ekstra istememiz gereken herhangi bir şey.Alan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
    Şimdiden herkese TEŞEKKÜRLER...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zovet -- 11 Ekim 2006; 15:54:29 >







  • Vatan computer deki ilanında tv kart ibaresi bile yok.Bir dergide şöle bir açıklama var. Benimde ilgimi bu dergi sayesinde çekti.
    2.9 kg ağırlığında.Yanınızda sadece bu bilgisayarı bulundurmayacağınıza göre ,taşıma sırasında çantanızın toplam ağırlığının 5 kg'a yaklaşacağı bilmenizde fayda var.Ürünle birlikte entegre tv kartınım kullanımını kolaylaştırmak için bir de uzaktan kumanda cihazı geliyor.İntelin 1.66 ghz'lik core duo işlemcisini kullanan v 7413 256 mb'lık ati mobility radeon ekran kartının da desteğiyle tam bir multimedya canavarı görünümünde.15.4 inclik canlı renklerle gözünüzü alan parlak lcd ekranı,dvı ve dijital ses çıkışları,dvd yazıcısı ve bluetooth'unda unutulmadığı zengin kablosuz bağlantı seçenekleri,bu modeli masaüstü bilgisayarların sunduğu geniş kullanım alanlarını kapayacak yeteneklerle donatmış.Dizüstü bilgisayarlarda yeni bir standart olan pcı express card girişinin yanında kart okuyucusu ve firewire portu da olan v 7413 1200 dolar gibi bir fiyata satışa sunuluyor. Pil ömrü açısından baktığımızda elektrik olmadan tam dolu bir pille kesintisiz dvd oynatma süresinin 116 dakika ,normal oyun,ofis ve multimedya gibi günlük kullanım içinse 144 dakika olduğunu görüyoruz.

    Grafik tabanlı uygulamalarda v 7413 dergiye göre ilk üçe girmiş.Teste katılan sistemler.
    asus lamborghini vx1----lg s1 express dual-sony vaio vgn-sz1m/b-----hp pavillion ew776ea------dell inspronn 6400------benq joybook r55-----sony vaio vgn-fe11h-----packert bell easy note v7413----msı megabook m660----msı megabook s262

    Kullananlarda bu bilgilere katılıyorlar mı????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zovet -- 11 Ekim 2006; 16:19:54 >




  • Guzel makına tv kartı hıc kullanmadımbu modelınde tv kartı olanını gormedım.
  • Arkadaşım bilgisayar normalde 4200rpm disk ile geilyor.. Ama ankara nova bil 5400rpm ile satıyor makinayı.. Ayrıca bu laptopun tv kartlı modelleri hiçbir yerde yok bende almadan önce araştırdım ama malesef bulamadım.. Zaten kasmana gerek yok o kadarda tatmin edici bir görüntü alamazsın tv tunerdan.. Ayrıca söyliyim ekran kartı 64 bit olarak geliyor.. Packardbellin sitesindebile 128 bit demesine rağmen 64 bit olarak geliyor.. Bi dezavantajda 512mb ram ile geliyor.. Günümüzdeki çoğu oyun nerdeyse min 512 istiyor zaten ekran kartıda bu 512nin 128ini yiyor yani sisteme fazla bir ram kalmıyor.. Tavsiyem alacağın zaman ram i yükselt alabiliyosan 667mhz 1 gb tek parça ram ilave ettir ilerde ihtiyacına göre bi tane daha alırsın..

    Hdd nin 4200 oluşu performansı etkiliyor.. Yani işlemcinin ve ekran kartının hakkını tam olarak alamıyorsun bu hdd ve ram yüzünden.. Bu arada wireless kabiliyetide rakiplerine göre maalesef zayıf.. Ben toshiba ve hp ile denedim, onların yanında wireless çok zayıf kaldı.. Bende 1 aydır bu makinayı kullanıyorum aklına takılan herşeyi sorabilirsin..

    Şimdi bi baktımda çok ezmişim makinayı, ama doğruya doğru kullanıyorum diye övmeme gerek yok.. Aletin iyi yönleride var tabi ki, ama artılarını ve eksilerini teraziye koysam birbirlerinin dengelerler.. Bu sebeple mutlaka al kesinlikle kaçırma gibisinden yorumlar yapamıyorum.. Ancak şu da var bu makinanın konfigürasyonunda başka markaların modelleri en az 100$ daha pahalı oluyor.. Yani seçim sana kalmış..

    Saygılar.




  • Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Herkes için tv kartı önemsiz bir ayrıntı olabilir ama benim için çok önemli içinde olmasa bile sonradan almam lazım.yani extra.Hukuk fak. okuyorum ve günümün bir kısmı ders çalışmakta geçiyo.ders çalışırken not tutarım ve word de yazarım.dolayısıyla çalışırken tv de seyretmek isterim.Sıkıldığım zaman oyunda oynamak istiyorum.Dolayısıyla bu makina benim bu ihtiyaçlarımı karşılamalı.
    Anlattıklarınıza göre bi kaç değişiklikle makine bu ihtiyaçları görebilir.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.


    BAŞKA YORUM EKLEYEN OLURSA BEKLEMEDEYİM...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zovet -- 12 Ekim 2006; 13:35:57 >
  • Biraz araştırdım da x 1600 ekran kartının 64 bit olanını bulamadım.Acaba testlerde mi böyle bş sonuca vardın
  • İnternet üzerindeki hiçbir kaynak 64bit demiyor.. ATInin sitesinde 128bit diyor pbell siteside.. Ama ben ve birkaç kişide daha 64bit.. 128bit kullananına rastlamadım ben..
  • Bizde bir arkadaşa alacaktık ama ekran kartının 64bit, harddiskin 4200rpm olması soğuttu beni cihazdan. Asus F3JC sanırım daha iyi bir tercih olacak.
  • Tamamdır arkadaşlar asus f3jc alıyorum
    teşekkürler
  • V7413'ün üzerindeki X1600'ün 128MB kendi rami + 128MB paylaşımlı sistem rami bulunmaktadır. Kendi rami 128bit ve doğal olarak sistem rami 64bitdir. Ayrıca üzerindeki sabit disk için ise alttaki screenshot'a bakmanızı rica edicem.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blitz

    V7413'ün üzerindeki X1600'ün 128MB kendi rami + 128MB paylaşımlı sistem rami bulunmaktadır. Kendi rami 128bit ve doğal olarak sistem rami 64bitdir. Ayrıca üzerindeki sabit disk için ise alttaki screenshot'a bakmanızı rica edicem.

    />



    Blitz arkadaşım.. Sendeki makina orijinal hdd kullanmıyor.. Orijinalde 4200rpm hitachi bir hdd ile geliyor bu makina.. PB sitesinde de aynen böyle yazıyor.. Ancak forumda sen dahil birakç kişi de 5400rpm hdd var.. Bu satıcının size bi güzelliği diyelim.. Şu an sadece Ankara Nova bilgisayar satıyor 5400rpm lileri..

    Sonuç olarak piyasadaki v7413 lerin yüzde 99u 4200rpm hitachi kullanır..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sandman

    Blitz arkadaşım.. Sendeki makina orijinal hdd kullanmıyor.. Orijinalde 4200rpm hitachi bir hdd ile geliyor bu makina.. PB sitesinde de aynen böyle yazıyor.. Ancak forumda sen dahil birakç kişi de 5400rpm hdd var.. Bu satıcının size bi güzelliği diyelim.. Şu an sadece Ankara Nova bilgisayar satıyor 5400rpm lileri..

    Sonuç olarak piyasadaki v7413 lerin yüzde 99u 4200rpm hitachi kullanır..




    Bunu bilmiyordum Ben de İstanbul Gold'tan almıştım 3~4 ay önce.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blitz

    Bunu bilmiyordum Ben de İstanbul Gold'tan almıştım 3~4 ay önce.


    Bende 2 hafta önce vatandan alan arkadaşımın aynı makinada 5400rrpm seagate var.. Bende 4200rpm hitachi..

    Kısmet..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.