Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi'nde Burslu vs İTÜ-ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölüm olarak değil de üniversite olarak karşılaştırsak maddi durumu orta halli olan birisi burslu olarak Özyeğin'de zorlanır mı arkadaş çevresi vb. konulardan yoksa ortam samimi midir acaba yardımcı olur musunuz?Yada İTÜ veya ODTÜ de mi okumayı önerirsiniz?



  • Ya beyler özel üniversite diye kötülüyorsunuz anlıyorum da biraz destekli kötüleyin. İşte '' tartışmasız İTÜ-ODTÜ 'dür hocam.'' gibi yazılar çok komik oluyor. Belki ilk defa özyeğini duydu diye itü odtü tek atar diyor. Yeriyorsanız da övüyorsanız da biraz açıklayın ki mantıklı olsun 10 saniye sonra yazdığınız mesajı unutmayalım.
    Hocam puanım Allah'ın izniyle yetecek gibi duruyor yani inşallah diyelim.Benim burada temel iki problemim var imkan olarak özyeğin çok gelişmiş her anlamda sosyal hayattan erasmusa yurt dışında staja bile yolluyorlar 3.5 üstü ortalama yaparsanız filan ama çekincem şu yani dediğim gibi orta halli bir ailenin çocuğu olarak acaba kafa dengi insanlar var mıdır yoksa hani üst tabakdan insanlar olup aşağılama gibi durumlar olur mu korkuyorum biraz da itü-odtü tabi ki daha iyi ve köklü okullar fakat özyeğin yeni açılmış bir okul ve puanı git gide katlanıp artıyor bir koç sabancı seviyesine gelemeyebilir belki ama hüsnü özyeğin de çok zengin bir iş adamı okula çok fazla yatırım yapıyormuş.
  • Puan tutuyorsa tabiki itü odtü eğitimi kat kat iyidir
  • Özyeğin hakkında bilginiz var mı peki hocam ?
  • Up
  • Cengâver kullanıcısına yanıt
    Özyeğin gayet iyidir hocam, özellerde ve devletlerde baktığımızda ortak olarak eğitiminin ve imkanlarının çok iyi olduğunu gördüm
  • Tartışmasız İTÜ-ODTÜ hocam
  • kesinlikle öyle fakat puanı yetmeyen biri için de Özyeğin son derece iyi bir karardır
  • Özyeğinin tam burslu kontejanı az. 5 kişi alıyor. Birde burs veriyor. O yüzden yüksek puan.
  • mezunmezunmezun M kullanıcısına yanıt
    Olabilir de konuda belirtildiği gibi büyük ihtimalle puanı yettiğinden tercih etmeye çalışıyor. Bu yüzden tartışmasız İTÜ-ODTÜ dedim hocam.
  • ÖzU ilk 10k yurt + 1k veriyor
  • Hocam puanım Allah'ın izniyle yetecek gibi duruyor yani inşallah diyelim.Benim burada temel iki problemim var imkan olarak özyeğin çok gelişmiş her anlamda sosyal hayattan erasmusa yurt dışında staja bile yolluyorlar 3.5 üstü ortalama yaparsanız filan ama çekincem şu yani dediğim gibi orta halli bir ailenin çocuğu olarak acaba kafa dengi insanlar var mıdır yoksa hani üst tabakdan insanlar olup aşağılama gibi durumlar olur mu korkuyorum biraz da itü-odtü tabi ki daha iyi ve köklü okullar fakat özyeğin yeni açılmış bir okul ve puanı git gide katlanıp artıyor bir koç sabancı seviyesine gelemeyebilir belki ama hüsnü özyeğin de çok zengin bir iş adamı okula çok fazla yatırım yapıyormuş.
  • Ya beyler özel üniversite diye kötülüyorsunuz anlıyorum da biraz destekli kötüleyin. İşte '' tartışmasız İTÜ-ODTÜ 'dür hocam.'' gibi yazılar çok komik oluyor. Belki ilk defa özyeğini duydu diye itü odtü tek atar diyor. Yeriyorsanız da övüyorsanız da biraz açıklayın ki mantıklı olsun 10 saniye sonra yazdığınız mesajı unutmayalım.
  • Hocam koç 9-10 kişiyi ilk 300den alıyor, sabancı 64 kişiyi ilk 1000den alıyor, bilkenti söylemiyorum bile. Özyeğin 5 kişiyi ilk 5-6(?)k dan alıyor. Ha bunu geçtim karşılaştırdığın okulların birisi türkiyenin en iyi devlet üniversitesi olan odtü diğeri de mühendisliğin merkezi itü. Koç ve sabancı üniversite kurma işini halletti diye her zenginin okul kurabileceğinin düşünülmesi insanı yanıltıyor. Koç ve sabancının arkasında Vehbi Koç Vakfı ve Sakıp Sabancı Vakfı gibi iki devasa vakıf var, bu adamların amaçladığı şey para kazanmak değil kazanılmış para ile ülkeye ve dünyaya faydalı insan yetiştirmek. Sabancı ve koç ilk 4-5 seneleri içinde harika seviyelere gelmiş okullar, peki özyeğin nerde ? Özyeğinin pr hesapları sürekli sağda solda takılıyor, milletle kavga vs ediyorlar... Soruna daha iyi cevap olsun diye şöyle bir örnek vereyim, tanıdığım birisi özyeğin makineden odtü makineye geçiş yaptı yatay geçişle (merkezi geçiş değil) ve eskiden özyeğine laf kondurmayan adam sürekli gömüyor 10 senelik odtülü gibi takılıyor xd




  • Özyeğin 10 yıllık üniversite diye piyasada ağırlığı itü odtüye göre yok. Ama gitcek biryer olmadığı için sa koç kazanamayan oraya gitcek
  • Bulveye kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun yorumunuz için ben de tam bilgi sahibi olmadığım için sordum yanlış anlamayın hocam
  • Casablancas kullanıcısına yanıt
    Özyeğin ilk defa duymadım hocam, akademik kadrosunu da önceden araştırmıştım. Ama burslu olarak sadece 6 kişi alıyorlar. Çoğu öğrenci en iyi ihtimalle %50 ve %25 burslu alınıyor. Orta halli bir öğrenci olarak tercih etmezdim. Ayrıca Özyeğin kadro bakımından iyi olabilir evet ama bir diğer tarafta da yılların üniversiteleri bulunuyor. Ben bu açılardan bakarak risk almak istemem ve “tartışmasız İTÜ-ODTÜ” dedim.
  • Herkese teşekkür ederim fikirlerinizi belirttiğiniz için
  • Puan yetiyorsa İtü-Odtü (Hangisi evine yakınsa)
    Yok yetmiyor ama istediğin bölümü okumak istiyorsan Özyeğin.

    Zaten istemediğiniz saçma bir bölümü okumak için okumayın.
    Örneğin odtü diye felsefe okumayın.Okumak istiyorsanız okuyun ama.

    İtü diye de fizik mühendisliği okumayın.Seviyorsanız okuyun.
  • Casablancas kullanıcısına yanıt
    evladım sen git itünü yaz rahat ol. tutmazsa da burayı yazarsın. hem ben sana daha istanbulu gezdirecem.
  • Tamamdır. Böyle açıklayınca bizim de aklımızda kalıyor. Son değerlendirme yaparken faydası oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.