Şimdi Ara

Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
12
Favori
16.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Hocam Allianz, Türkiye sigorta gibi firmaları deneyin
  • BallıBey kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Ömür Boyu Yenileme Garantisi (ÖBYG) şartları şirketlere göre farklılık göstermektedir.

    Bazı şirketler yıllık ödediğiniz prim ve sizin için ödenen tazminat tutarını dikkat almakta, bazıları ise sadece sağlık durumu ve üç yıl devamlılığı esas almaktadır.

    Provizyon konusunda daha önce aynı rahatsızlıkla ilgili teşhis, tedavi ve tetkik yapıldı ise bununla ilgili yapılan işlemlerin ayrıntısı sigortalıdan talep edilir.

    TC kimlik numaranız, doğum tarihiniz, mevcut poliçenizin yapıldığı şirket ve poliçe bitiş tarihini iletmeniz durumunda teklif sunabiliriz.

  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun.

    Sağlık sigortalarında köklü ve anlaşmalı hastane ağı geniş şirketleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

    Yaşadığınız bu durumda, genellikle önceki tedavi sürecinde yapılan işlemlere ait tetkik ve rapor sunmanız durumunda, poliçenizi kullanabilirsiniz.

    Öncelikle acentenize durumu bildirebilir, müteakiben sigorta şirketine itirazınızı yazılı olarak yapabilirsiniz. Sonuç alamamanız durumunda ise Sigorta Tahkim Komisyonu'na şikayet edebilirsiniz.

  • Merhabalar arkadaşlar. Annem babam 50-51 yaşında sizce yaptırmaları mantıklı mı?

    Annem artık hastalık yaşımız geliyor yaptıralım kişi başı ayda 2 bin 3 bin ödeyelim diyor tamamlayıcı sigorta ile. Babam ise gereksiz buluyor yıllık bu kadar masraf yapmıyoruz zaten boşuna para vermeyelim diyor. Annem de gelecekte olacaktır illaki hastalığımız devlet hastanelerinin de hali ortada kalabalık yoğun ilgilenmiyorlar diyor


    Siz ne dersiniz?

  • BlackLead kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    TSS veya özel sağlık sigortalarına sağlıklı ve genç yaşlarda başlamak esastır.

    Sigorta şirketleri yaklaşık olarak 55 yaşından sonra poliçe tanzim etmemekte veya tetkik yaptırarak poliçe düzenlemektedirler.

    Anneniz ve babanızın teşhisi konan ciddi hastalıkları yoksa TSS yaptırabilirler. Poliçe primini düşük olması istenirse, sadece yatarak tedavi teminatlı veya yatarak + 4-5 ayakta tedavi haklı ve dar anlaşmalı hastane ağı tercihli poliçe düzenlenebilir. Burada önemli olan sağlıklıyken sisteme giriş yapılmasıdır.

    Sigortanıza aynı şirkette 3 veya 4 yıl devam ettiğinizde ömür boyu yenileme garantisi hakkına sahip olursunuz. Bu hakkı elde ettiğinizde sigorta şirketi, ciddi hastalık çıksa da poliçenizi devam ettirir ve sınırlı prim artışı uygulayabilir.

    Daha ayrıntılı bilgi verebilmemiz için özelden anneniz ve babanızın TC kimlik numaraları, doğum tarihleri ve mesleklerini paylaşabilirseniz, teklif hazırlayabiliriz.

    Sağlıklı günler dileriz.





  • Merhabalar, merak ettiğim bir husus var. Benim poliçem şubat sonu bitiyor. 5 adet ayakta tedavi hakkım var. Bu 5 hakkı hiç kullanmadan poliçe yenilersem eğer teklif edilen sigorta poliçe tutarında olumlu olarak bir etkisi olur mu ? yada toplam 10 ayakta tedavi sayısını kullanırsam, yenilerken fazla tutar mı öderim? Tam olarak bilginiz var mıdır?

  • Siox Dia Mont kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Sağlık sigortalarında HASAR / PRİM ORANI kavramı bulunmaktadır.

    Bunu örnekle açıklayalım.

    1. Poliçeyi yaptırırken sigortalı 100 TL prim ödemiş olsun. Poliçe dönemi sonuna kadar sadece bir defa ayakta tedavi hakkını kullanmış ve bu işlemde hekim muayene ücreti, kan tahlili, MR ve tomografi gibi ileri tetkik yöntemleri için sigorta şirketi tarafından 150 TL tazminat ödenmiş olsun. Bu sigortalı için HASAR / PRİM ORANI = 150 TL / 100 TL=1,5'tir.
    2. Aynı sigortalı, 100 TL prim ödeyerek yaptırdığı sağlık sigortasında 7 defa ayakta tedavi hakkını kullanmış ve işlemlerde sadece hekim muayenesi yapılmış, ileri tetkik vs. ihtiyacı olmadığı için sigorta şirketi tarafından toplam 75 TL tazminat ödenmiş olsun. Bu durumda HASAR / PRİM ORANI= 75 TL/100 TL= 0,75'tir.

    Bu şartlar altında poliçe yenileme döneminde, hasar/prim oranı 0,75 olan ikinci durumda prim daha az olacaktır.

  • Gecmiş yıllarda bel fitigindan dolayi mr cektirmis ve fıtığı tespot edilmiş birisi tss kullanarak fitik icin tedavi olabilir mi?
  • enigmaa37 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Poliçe yapılmadan önce teşhis konduğu için TSS kapsamında fıtık tedavisi göremezsiniz.

  • enigmaa37 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Teşhis konulan rahatsızlık yoksa yararlanabilirsiniz. Poliçe yapıldıktan sonra kadın doğum hastalıkları ile ilgili bir tetkik yapılması istendiğinde, sigorta şirketi sistemde görünecek olan önceki test sonuçlarını incelemek isteyebilir. Bu test ve tetkik sonuçlarına göre değerlendirme yapılır.

  • 5 Ay önce göğüs hastalıkları BT istedi. BT raporunda karaciğerde kist göründüğü yazıyor. TSS dahiliye yada gastroenteroloji de muayene olmak istersem sıkıntı çıkartırmı. Daha önce karaciğer ile ilgili bir teşhis konmadı. teşekkürler şimdiden





  • sskanser S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun. Tamamlayıcı sağlık sigortası yapılmadan önce tespit edilen kist olduğu için sıkıntı yaşayabilirsiniz.

  • Nisan ayınin başında başvurdugum tamamlayici sigortasini bugun itibariyle onaylandi ve baslangic tarihi olarak 01.04.2024 gozukuyor. 7 nisanda özel hastanede doktora muayane olmustum.Ödemiş oldugum muayene ucretini iade alabilir miyim?
  • enigmaa37 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Sağlık sigortanız, hayırlı olsun. Doğru bir karar vermişsiniz.

    TSS'de genellikle elden ödeme yapılmamaktadır, bu nedenle büyük ihtimalle muayene ücretini alamazsınız. Acentenize danışarak, en net bilgiyi alabilirsiniz.

    Sağlıklı günler dileriz.

  • Merhaba, doğum teminatlı tamamlayıcı sigorta için düşünceleriniz nedir? Bekleme süresi en kısa olan şirket hangisi?

  • bybilgix B kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Anadolu Sigorta'nın TSS ürününde doğum teminatı için bekleme süresi şartı bulunmamaktaydı. Fakat 27 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay bekleme süresi şartı getirildi.

    Sompo Sigorta'nın diğer ürünlerden farklı tasarlanan doğum teminatlı TSS ürünü bulunmaktadır.

    TC kimlik numarası, doğum tarihi, telefon ve e-posta bilgilerinizi özelden paylaşabilirseniz, teklif sunabiliriz.

    Sağlıklı günler dileriz.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.