Şimdi Ara

özel servis mi; plaza mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aracım 2008 lpg+benzin corolla.aracımın şu anda kilometresi 19500 de.20 bin bakımı için araştırma halindeyim.

    toyota otojen plazayı aradım 270 tl fiyat verdiler.Arkadaşlar toyta formene git diyorlar.Haliyle otojenden daha ucuza olacağı kesin.Formen özel servis arkadaşlar.Zaten Konyada sırf toyota ile bu iki yer ilgileniyor.
    Sizce hangisine gitmeliyim
    artı konya formenin telefonunu bilen varmı.



  • Ben 97 Corollamı garantisi bitip 2007'de satana kadar hep Formen'e götürdüm. Çok iyi ilgilenirlerdi ve otojene göre çok daha ucuza malolurdu. Hatta Ankara'da yaşamaya başladıktan sonra bile sırf bakımlar için Konya'ya gider, Formene gösterirdim arabayı. Bakımlar dışında hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. 2007 Corollamın da garantisi doldu, Konya'ya yolum düşerse yine Formene baktırmayı düşünüyorum.
  • KONYADA ÖZEL SERVİS OLAN TOYOTA FORMENİN TELEFON VE ADRESİNİ VEREBİLİRMİSİNİZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konamser -- 19 Mart 2010; 12:43:15 >
  • Motor Yağını kendiniz alın,yağ filtresini de yetkili servisten orijinalini satın alın, varillerdeki açık yağlardan koydurmayın
  • arkadaşlar merhaba,
    benim daha önce 1993 model corolla 1.6 xl aracım vardı. 3 yıl kullandım ve sürekli problem çıkardı.tabi ki yanlış usta seçiminden kaynaklandı. belli bir düzene soktuktan sonra bu aracı sattım.(bir hayli masraf ettim:(( ). ama toyota dan vazgeçmedim.
    ve yakınlarda 2002 model corolla 1.6 sol aldım.
    yeni aldığım araca yetkili serviste bakım yaptırmak istedim. ama yüksek fiyatlar çıkınca yetkili servislerden vazgeçmek zorunda kaldım. ve internetten özel servis araştırmaya başladım. forum sitelerinde ankara yüceller toyota özel servisi adına çok rastladım. önce telefonla aradım sonra yanlarına gittim. sefer ustayla tanıştık ve konuşmalarıyla ve tavırlarıyla beni etkiledi. ve aracımı bir hafta sonra sefer ustanın yanına götürdüm. önce araca boğaz temizliği diye adlandırdığı işlemi yaptı ve gerçekten aracımın çekişi arttı.
    araca bakım yaparken benimde kalmamı istedi (gördüğü tüm yanlışları teknik detaylarıyla benimle paylaştı). benim aracı aldığım kişi tüm bakımlarını yine ankara da bulunan özel bir servise yeni yaptırdığını söylemişti. sonuç olarak araçta bujiler avensisin, yağ ve hava filtreleri, ön ve arka balatalar uzak doğu ; antifiriz (yeşil), motor yağı ve şanzuman yağı seçimi yanlış, v kayışı kopmak üzere çıktı. araçta polen filtresi çıkmadı. bu yanlışları ben aracın başında dururken, sefer usta teker teker bıkmadan :)) açıklama yaparak beni bilgilendirdi ve sorunları çözdü.( fiyat olarakta gerçekten fena değiller.) ankara yüceller toyota servisi çalışanlarına ve özellikle sefer ustaya gerçekten teşekkür ediyorum. (bana güven vermeyi başardı.)
    önceleri yaşadığım yanlış usta mağduru biri olarak bu servisi tüm arkadaşlara öneriyorum. yaşadığım bu olayı tüm arkadaşlarla paylaşmak istedim. teşekkürler.




  • hocam garanti kapsamında değilse sakın servise gitme bütün paranı sömürüyolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozdemiray

    Ben 97 Corollamı garantisi bitip 2007'de satana kadar hep Formen'e götürdüm. Çok iyi ilgilenirlerdi ve otojene göre çok daha ucuza malolurdu. Hatta Ankara'da yaşamaya başladıktan sonra bile sırf bakımlar için Konya'ya gider, Formene gösterirdim arabayı. Bakımlar dışında hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. 2007 Corollamın da garantisi doldu, Konya'ya yolum düşerse yine Formene baktırmayı düşünüyorum.



    Konyadaki servisi bilmiyorum ama Aksehirede sube acmislar galiba. Onun adida formen. Memnun kalmamistik.
  • Ankara icin sefer ustanin adres ve telefon numarasini verebilirmisiniz?
  • Piyasada işini hakkıyla yapan dürüst usta bulmak çok zordur hakkını veren usta ise karşılığını alır hem bu dünyada hem ahirette.
  • Garantisi dolan hiç bir araba servise götürülmez. Servis demek, müşteriyi sömürmek demek.
    Hele de kaporto ve boya işinde asla servise götürmem. (Araç garantili de olsa...)
  • dayım yıllardır toyotaya biner, karaman'dan konya'ya formen'e getirir, çok da memnndur... bilgilerinize, konya'da yetkili servisten daha çok iş yaparlar
  • Kendi Dükkanınızı açın:

    http://corolla-corolla.blogspot.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_lark

    Garantisi dolan hiç bir araba servise götürülmez. Servis demek, müşteriyi sömürmek demek.
    Hele de kaporto ve boya işinde asla servise götürmem. (Araç garantili de olsa...)


    Katılıyorum. Aracımın kabutunu reçine akmasından dolayı boyamışlar. Güneşte kalmadığı halde sırf motor ısısından boya kalkmaya başladı :S
  • plaza diyenlerdenim. daha önce corolla değil ama diğer araçlarda özel servis kazığı yedim esas. Kendi değiştirdiği parça 2 ay sonra bozulsa bile yenisini yine para alıp takanlar mı dersin. Anam bu yeni model nasılmış böyle diyip tecrübeyi benim arabayla yapanlar mı dersin. Arabanın içindeki mobil nokia şarjını yürütenler mi dersin.

    Ben bu işin piriyim deyip 1 saatte değiştirilen radyatörü 4 saatte takan mı dersin.Bir öncekinin yaptığı işi beğenmeyip kendisi daha beter eden mi dersin? Belki şundandır onu değiştirelim 1 hafta sür olmazsa şunu değiştirelim diyen mi dersin. Fatura kesmemek için 50 takla atan mı dersin.Sen gidersin sabahın köründe elin oğlu tanıdıktır öğlen gelir onun işi önce görülür cıngar çıkartırsın dayak yemekten zor kurtulursun mu dersin.
    Sana der malzeme 50 lira başkasına 2 hafta sonra çeker 45. Plazalarda en azından malzeme standart fiyat işçilkte pazarlık oluyor.


    Elbette plazalardaki fiyatlar yüksek hatta kazık ama muhatap belli aracı satarken aracın sicili belli oluyor.Birde ben kendi adıma gittiğim plazaya sadece kahve çay soda içmek için bile gidiyorum. toplasan her 10 binde 100 lira fazla versem. 100 bine kadar 10 bakıma girsem 1000 tl eder.aracı satarken bu fark çıkar diye düşünüyorum. Çıkmasa bile en azından takılan parçalar garantili.Bunu yılda 60-70 bin km yapan bir insan olarak söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 22 Ağustos 2010; 12:54:42 >




  • Garanti devam ederken de sonrada plaza....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.