Şimdi Ara

Oyunda cızırtı - Ekran kartı ve ses kartı çakışması mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bir süre önce optik çıkışlı olduğu için tercih ettiğim Creative marka Sound Blaster Live 5.1 harici ses kartı aldım ve bunu Sony dijital ses sistemime optik kabloyla bağladım. Oyun sesleri dışında mükemmel bir ikili oluşturdular, seste en ufak bir pürüz yok. Ancak oyuna girdiğimde özellikle ekran kartımın (Palit 9600 GT Sonic) zorlandığı sahnelerde hoparlörlerden cızırtı duyuyorum. Grafik özelliklerinin az olduğu kısımlarda ise cızırtı kesiliyor. PSU'm 550 watt, güç kaynağı sorunu olduğunu zannetmiyorum. PSU'dan ekran kartına ayrıca PCI- express bağlantısı var ve bu şekilde kullanıyorum. Sürücüleri her şekilde yükledim kaldırdım tekrar yükledim, olmadı. Acaba optik bağlantıda mı sorun var diye koaksiyel kabloyla denedim yine olmadı. İşlemci Pentium D 3.2, işlemcinin pek öyle yorulduğunu zannetmiyorum. Ses kartımdan sesi iyice kısıp, hoparlörlerin sesini tamamen açtım yine olmadı. Donanımlarım sağlam, onlarda bir sorun yok ancak bir şekilde ekran kartım ile ses kartım oyunlarda, özellikle grafik özelliklerinin yoğun olduğu sahnelerde çakışıyor.

    Ne yapmalıyım?

    NOT: Bu sorun harici ses kartı aldıktan sonra başladı. Önceden de Creative Sound Blaster Live kullanıyordum ama o dahiliydi ve böyle bir sorunum yoktu. Harici Creative USB 1.1 kullanıyor, bununla bir ilgisi olabilir mi?

    Teşekkür ederim.







  • flood için özür dilerim, ancak var mı yardım edecek olan?
  • güncel
  • tamam çözüldü. kendim sordum kendim cevapladım.
  • nasıl çözdün kardeş yazsan ya..aynı sıkıntıyla 1 haftadır uğraşıyorum
  • Evet nasıl çözdün bizede anlatırmısın bir süre önce bende Palit 9600GT aldım ve GTA IV yükleyince ses kulakları sağır edecek kadar yüksek bir çızırtılı çıkıyor.Diğer oyunlarda bunu yapmıyor. Hapörlörü kapatıp oynuyorum.nasıl yaptığını bize de anlatırmısın ???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: loserk

    tamam çözüldü. kendim sordum kendim cevapladım.


    Tamam bende çözümü buldum ama bu kişi gibi yapmayıp nasıl olduğunu söylüyorum.
    Başlatan > Çalıştır > girip '' dxdiag '' yazın tamam deyin
    en alta yardım ikonunu üstündeki yükleme bitince SES bölümüne girip
    ''Donanım Ses Hızlandırma'' düzeyini '' Temel İvme '' bölümüne getirip '' DirectSound'u Sına '' deyin seslere duyunca evete basın. Sınama bitince çıkış deyip kapatabilirsiniz. Sorununuz Çözülmüş Olacak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.