Şimdi Ara

Oyun yapmak istiyorum hangi dili tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C++ ile oyun yapılmıyor glba büyük oyunlardan bahsediyorum silkroad knight gibi C# mı kullanmalıyım yoksa java delph ?



  • Piyasadaki oyunların %90'ı C++ ile yapılıyor, ayrıca daha bir programlama dilinin temellerini bilmeden oyun yapamassın. Hedefini çok büyük tutma önce bir programlama dili seçeceksin sonra o programlama dilinin temellerini öğreneceksin ondan sonra mesela C++ seçmişsen OpenGL, DirectX veya SDL gibi oyun kütüphanelerinden birini seçip, animasyon, collision gibi çok karmaşık konuları öğreniceksin ilk başta çok basit oyunlar programlıcaksın pinball, mario veya tic tac toe gibi söylediğin oyunları programlıyabilmen için C++'yı veya seçtiğin bir başka programlama dilini yalayıp yutman lazım. Oyun programlamayı basit bişey zannediyosun sen herhal de bu olaylar photoshop yükleyip 2-3 tutorial izleyip montaj yapmaya benzemez.
  • Objective-C + cocos2d (framework) + iOS
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventg

    Objective-C + cocos2d (framework) + iOS

    Var mı yaptığınız bisey?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noahian


    quote:

    Orijinalden alıntı: leventg

    Objective-C + cocos2d (framework) + iOS

    Var mı yaptığınız bisey?


    Var aslında ama piyasaya sürmek nasip olmadı.
  • Amatör bir oyun için en mantıklı çözüm C# + XNA Framework geliyor bana.Fakat benim bir sorum var; C# ve XNA kullanarak bir oyun yaparsak bu oyunu Android'e port edebilir miyiz?
  • Eğer C++ biliyorsanız -ki öyle anladım sanırım- KediOlmusGidiyorsun'un dediği doğrultuda yapacağın oyunun amacına uygun libraryler ile çalışmaya başlamak yerinde olacaktır. Şu anki bilginizle Silkroad Online yapamayabilirsiniz belki fakat piyasada birçok Indie proje iyi rağbet görüyor. Programcılığınızın ilk meyveleri bu projelere yetecek seviyeye gelebilir bir süre sonra.

    Mesela:
    World Of Goo
    Ozmos
    Limbo
  • 3d oyunlar için Blender3d uygulamasını şiddedle öneririm.
    Uygulama modelleme ve animasyon yazılımı fakat içerisnde fizik motoru ve python programlama dili ile oyun geliştirmeyide destekliyor. Yapılmış oyunlar ve oyun yapmayla ilgli basılı kitapları mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KediOlmusGidiyorsun

    Piyasadaki oyunların %90'ı C++ ile yapılıyor, ayrıca daha bir programlama dilinin temellerini bilmeden oyun yapamassın. Hedefini çok büyük tutma önce bir programlama dili seçeceksin sonra o programlama dilinin temellerini öğreneceksin ondan sonra mesela C++ seçmişsen OpenGL, DirectX veya SDL gibi oyun kütüphanelerinden birini seçip, animasyon, collision gibi çok karmaşık konuları öğreniceksin ilk başta çok basit oyunlar programlıcaksın pinball, mario veya tic tac toe gibi söylediğin oyunları programlıyabilmen için C++'yı veya seçtiğin bir başka programlama dilini yalayıp yutman lazım. Oyun programlamayı basit bişey zannediyosun sen herhal de bu olaylar photoshop yükleyip 2-3 tutorial izleyip montaj yapmaya benzemez.



    C'ye direk giriş yapın. Düzgün ve mantıklı çalışılırsa 1 veya 1,5 sene içinde birşeyler çıkarmaya başlarsınız. Başarılar size.




  • Alçaktan uç
  • VB yada delphide bile yapan yapar yani amaç oyun yapmak ise sadece kodlama bilgisi yeterli değil ciddi matematik ve fizik bilmek lazım, heleki 3D için, ama hazır kütüphaneler ve sdk lar pek çok şeyi baştan yazmak yerine direk kullanabilmeni sağlar ama genede hiç kolay değil ciddi emek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.