Şimdi Ara

Oyun yapabilen Google Genie yapay zekası tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun yapabilen Google Genie yapay zekası tanıtıldı
    Üretken yapay zeka akılalmaz bir hızla gelişmeye devam ediyor. ChatGPT ile başlayan serüven Sora ile doruklara çıkarken Google DeepMind’ın ortaya koyduğu yeni yapay zeka, herhangi bir görüntüyü 2D platform oyununa dönüştürebiliyor.



    Google araştırmacıları, geliştirdikleri Google Genie yapay zekası ile bir metin istemini, görseli veya fikri alıp etkileşime girebileceğiniz ve oynayabileceğiniz sanal bir dünyaya dönüştürebiliyor. Araştırmacılar, Genie’nin internette bulunan videolar ve oyunlar üzerine eğitildiğini ve şimdilik sadece bir araştırma niteliğinde olduğunu belirtiyorlar. Genie, herhangi bir istemi anında oyuna dönüştürse de şimdilik bir Cyberpunk 2077 yapmaktan ziyade 2D platform oyunları üretebiliyor.



    Google Genie nedir?





    Google Genie, halka açık internet videolarından oluşan 200.000 saatlik bir veri kümesi üzerinde eğitilen, metin, çizim, görsel vb. herhangi bir istemi basit bir 2D platform oyununa dönüştürebilen yeni bir üretken yapay zekadır. Daha geniş bir perspektiften bakarsak Google Genie için oyun üretiminin geleceğinin bir ön gösterimi diyebiliriz.





    Google ve British Columbia Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Genie (Generative Interactive Environments) tek bir görüntü kullanarak Super Mario Brothers ve Contra gibi kullanıcı komutlarına dayalı yana ilerlemeli 2D platform oyunları üretebiliyor. Google DeepMind'dan yapılan açıklamada ise "Bugün, üretken yapay zeka için yeni bir paradigma olan üretken etkileşimli ortamları tanıtıyoruz: Genie." ifadeleri kullanılıyor. Ek olarak Google araştırmacıları, kendilerinin 2D platform oyunlarına odaklandıklarını ancak yöntemlerinin her tür alan için çalışabileceğini söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni yapay zeka Google Gemma tanıtıldı: İşte yetenekleri ve amacı





    Denetimsiz olarak ve etiketlenmemiş videolar kullanılarak eğitilen Genie, bu sayede çok çeşitli karakter hareketlerini, kontrollerini ve eylemlerini öğrenebilmiş. Belirtilenlere göre model, aksiyon veya metin açıklamaları konusunda eğitilmemiş olmasına rağmen, ana karakterin kim olduğunu belirleyebiliyor ve oluşturulan dünyada bu karakteri kontrol edilmesini sağlayabiliyor. Genie tüm bunları Latent Action Model, Video Tokenizer ve Dynamics Model aracılığıyla yapıyor.






    Google DeepMind geliştiricisi Tim Rocktaschel, “Tümevarımsal önyargılar eklemek yerine ölçeğe odaklanıyoruz" diyor. Araştırmacılara göre Genie, sadece üretim değil esasında diğer yapay zeka modellerine 3D dünyaları öğretme potansiyeline de sahip.



    Gelecek hızla yaklaşıyor ve geleceği hayal etmek giderek zorlaşıyor. Genie, sadece ilk adım ancak bundan yıllar sonra böyle bir yapay zekanın doğrudan bir oyuna eklendiğini ve sürekli olarak benzersiz etkileşimli dünyalar oluşturabildiğini şimdiden hayal edebiliyorum.




    Kaynak:https://sites.google.com/view/genie-2024
    Kaynak:https://arxiv.org/pdf/2402.15391.pdf
    Kaynak:https://www.tomsguide.com/ai/ai-image-video/are-we-close-to-the-holodeck-google-unveils-genie-an-ai-model-creating-playable-virtual-worlds-from-a-single-image







  • ben bu yapay zeka oyunlarını asla oynamam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O sırada Unity öğrenmeye çalışan ben 😁😁😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yakında oyunları yaparken yapay zekadan yardım alırlarsa oyunlar daha hızlı çıkmaya başlayacaktır

  • RIP indie developers.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

    Yardım alacaklarsa iyi ama komple oyunu yaptıracaklarsa kötü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahimyz İ kullanıcısına yanıt
    Aynen. İnsan eli değmeden oluşturulan müzik ve filmleri de dinlemem, izlemem. Hiç ilgimi çekmiyor.

  • Googlein ai haberleri ya gerçekten uzak reklamlar ya da cek, cak diye bütçesi olmayan dandik üniversitelerin akademislerinin araştırma makalelerindeki örneklerden ibaret oluyor. Böyle haberleri okumak boşa vakit kaybı. Bir ai haberi googlea aitse geçebilirsiniz

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    İlerletilirse biraz öyle olacak gibi sanki.

  • msegmx M kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı fikirdeyim. İnsan emeği olmayan hiçbir şeye -zorunlu ihtiyaç değilse- para filan vermem. Ya bakın basit mantık. Para denilen şeyi biz insanlar nasıl kazanıyoruz? Emek vererek, zaman vererek, yeteneklerimizi ve becerilerimizi konuşturarak, enerjimizi vererek, beynimizi yorarak... Para denilen şey bu yüzden değerli oluyor ve parayı verip karşılığında bir şey alarak değer takası yapıyoruz. Organik bir varlık olan ben neden kazandığım parayı yapay zekanın ürettiği şeye vereyim ki? Yapay zeka daima arkadaki bir asistan olarak kalacaksa bu kabul edilebilir ama her şeyi yapay zeka yapacaksa bunun hiçbir kabul edilebilir tarafı yok benim için. Yapay zekâ baştan sona uzun metrajlı film çekmişse filmi satın almam, kiralamam, sinemasına bilet alıp gitmem. Yapay zeka müzik üretmiş, müziğini satın almam, müziğini dinlemek için müzik servisine para vermem. Yapay zekanın ürettiği oyuna para vermem. İnsan emeği yoksa insan emeğinin karşılığı olan para da yoktur. Bu kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Şubat 2024; 3:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayal gücü olmadan nasıl üretecekmiş, mevcutların kopyası olur sonuçta.

  • Oyunu da yapay zeka oynar artık

  • ibrahimyz İ kullanıcısına yanıt

    sana sorulmayacak ki, haberin bile olmayacak paşa paşa oynayacaksın.

  • Yapar, daha başlangıç.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bundan 10 yıl sonra bildiğimiz oyunlar zaten olmayacak, Openai'nin Sora'sını gördükten sonra her şey değişti, istediğin dünyayı bir kaç kelimeyle yaratıp içine girip gerçekçi veya animasyon artık ne istersen oynayabileceksin. Takacaksın vr gözlüğünü dünyan değişecek.

  • Yeter artık kaç tane yapay zeka çıkarttınız google

  • Arada bir günde 30 dakikayi geçmeden oyun oynanabilir. Ancak sanal dünyaya fazla kapılan kişilerin ayağı kayar, topraktan doğadan sağlıklı yaşamdan kopan insanlar köle olur. Bilgisayardan çok para kazananlar binlerce dönüm toprak alıyor, balık yagi satanlar Boğazda balık yemeye gidiyor. Oyuna gelmesin kimse.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.