Şimdi Ara

Oyun ve bilgisayar mühendisliği için nasıl laptop seçilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki yıl için laptop alacağım. Genel ağırlık bilgisayar mühendisliği olacak ama nadir de olsa oyun da oynamayı düşünüyorum. Üniversitenin interneti veya yurdun nasıldır bilmiyorum ama Geforce now için elverişliyse yüksek kalitede oyunları oynamak için arada kullanmayı düşünüyorum. Bu yüzden dahili ekran kartı almalı mıyım almamalı mıyım kararsızım. Bütçem ortalama 10bin TL civarı. Konuyla alakasız laptop indirimleri ne zaman olur? Doların artmadığını düşünecek olursak black friday'i ya da ona benzer indirimleri beklemeli miyim? Ya da bu tarz indirim günleri ne zaman oluyor ayrı bir konu mu açmalıyım sizce? 


    İstediğim bazı özellikler:

    • Çoğunlukla dışarıda kullanacağım için hem taşıma açısından hem batarya açısından hem de ekran kalitesi olarak iyi bir şey düşünüyorum. inc olarak aklımda 14 ile 15.6 inc var. Laptoplarda kaç çeşit ekran modeli var bilmiyorum ama bu bütçe bandından IPS en iyisi galiba.
    • Çok nadir oyun oynayacağım için işlemcisini Ryzen U serisi almak istiyorum ama oyun oynayacağımda sıkıntıya sokmasından korkuyorum. Sizce hangi işlemci serisi kullanmalıyım? Intel'de olur ama fiyat/performans olmadığı için genellikle Ryzen'e göre daha pahalı oluyorlar.
    • Tasarımı benim için önemli sürekli dışarıda kullanacağım için hem şık görünmeli hem de hafif olmalı. Aklımda Matebooklar ve Idepadler var.


    Aklımdaki laptop genel olarak böyle. Laptop alırken başka dikkat etmem gereken ya da şu modele bakabilirsin dediğiniz modeller varsa yorum yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.








  • Oyuncu laptopları fazla ağır sen sürekli yanında taşıyacağın için hafif birşeyler al. bilgisayar müh. ağır grafik işlemi çok yapmaz diye düşünüyorum alacaksan 5600u işlemcili bir ultrabook al.

    Not. zenbook alabilirsen önerimdir. Bende zenbook 14 5500u var işlem gücü olarak dota 2 1080p orta ayar 60 fps sabit verebiliyor 800p low Gow bile açtım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.