Şimdi Ara

oyun performansına ne etki eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar küçüklüğümden beri oyun videolar izleyerek zaman geçirdim. laptopım vardı küçükken dayım almıştı onu kullandım 7 yıldır. M&B Warband bile kasardı o bilgisayarda buna rağmen 10 bin saatten fazla oynadım. Hep rahat rahat oyun oynamak istemişimdir ama arkadaşlarımın evinde oynardım hep ve bana hayal gibi gelirdi kendi evimde oyun oynamak. 3 ay önce para biriktirip 1300 liraya bi sistem aldım. Ucuz aslında ama kasaya dokunsan dökülecek hiç sağlam değil

    msi radeon rx 460 4gb
    intel i3-2120
    8 gb ram
    500 gb hdd
    120 gb ssd

    Bannerlord çıkarken aldım bu bilgisayarı, malum 2012 den beri bekliyorum oynamam gerekti. Fakat ekran kartımın testlerine bakıyorum, millet Bannerlordda normal ayarlarda 70 80 fps alırken ben normal ayarlarda 20 25 fps alıyorum. En düşük ayarlarda oynuyorum zaten çözünürlüğü yarıya düşürdüm anca 60 fps ile oynuyorum ama sansürlü gibi oyun. Gta 5 de de aynı durum söz konusu. Bu ekran kartıyla en düşük ayarlarda 70 80 fps alırlarken ben yine 20 25 fps aldım. Sorun tam olarak nedir işlemci çok kötü ama fps ye bu kadar etki eder mi bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz hangi parçayı değiştirmem gerekir? Ekran kartımın şu anlık yeterli olduğu söyleniyor.







  • O kart 1080p de bannerlord da 60 fps almaz gtx 1070 bile almıyor 60 fps. Rx460 nasıl alsın ki sistemin diğer bileşenleri de iyi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rx 460 cok zayıf bir ekran kartı 1080p de 60 fps zor

    bu testi izleyin bakalım 60 fps veriyormu daha guclu işlemci oldugu halde https://www.youtube.com/watch?v=svxTeAosvlM
  • oyun performansına ne etki eder sorusunun ana cevabı ilk sırada ekran kartıdır oyun için PC kuracak adam önce ekran kartından başlamalı sonra işlemci ram ssd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaybe hikayede kendimi gördüm.. senin sistem yine iyi... ben evlilik cocuk masrafı olacak diye 2. elden r7 240 ekran kartlı, xeon e5450 işlemcili pc aldım.. 1000 tl'ye.. ek olarak ramı 8 yaptım..ve ssd taktım
    lol oynatıyor.. eski oyunları oynatıyor ra2, sniper elite v2, darksider 2 vb..

    hd oynatmıyor ama oynatıyor.. dark soul remarested oynatıyor iyi kötü

    1080p oyun oynamak benim de hayal ama imkanlar .. senin sistem yine idare eder..

    yeni çıkan aaa oyunlar için sistemin yetersiz o kesin :)

    imkan bulursan sarı sitede ikinci elde güzel sistemler var.. sadece dikkat et çarpmasınlar çoğu ilan bariz tuzak




  • Senin yaptığın gibi 1000 tl ye sistem aldım. Amacım sadece pubg mobile gameloop emulatorde oyun oynamaktı. Ama ne mümkün. Ikinci el 3000 e i7 rz590 soğutmalı sistem buldum. Şimdi yağ gibi kayıyor. Kill alamazken şimdi güle oynaya pubg oynuyorum. Bence oyun için en az 3000 feda etmek gerekiyor. En az. O da ikinci el.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EFEFPSTR

    rx 460 cok zayıf bir ekran kartı 1080p de 60 fps zor

    bu testi izleyin bakalım 60 fps veriyormu daha guclu işlemci oldugu halde https://www.youtube.com/watch?v=svxTeAosvlM
    radeon arayüzünü açıyorum. ekran kartı minimum değerleri karşılıyor (sarı ışık) yazıyor. İşlemcinin yanında ise kritik seviye (kırmızı ışık) yazıyor. Belki işlemciyi değiştirirsem daha iyi performans alabilirim diye düşünüyorum. Belki de bilgisayarı satarım bir süre para biriktirmeye devam ederim.




  • hayranim kullanıcısına yanıt
    hayırlı uğurlu olsun. bizim kaderimizde yok oyun oynatabilen sisteme sahip olmak...
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    evliliğin hayırlı olsun hocam. inşallah ekonomi çok geçmeden düzelir de, yaşayamadığımız gençliği çocuklarımız yaşar. 20 yaşıma giricem 3 aya, bu yaşıma kadar param yok diye gezemedim, düzgün bir bilgisayar alamadım, kız arkadaşlarıma kahve ısmarlayamadım. Ne yapalım umarım hayalindeki sistemi en kolay şekilde toplarsın hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.