Şimdi Ara

Oyun oynarken kendiliğinden kapanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarı yeni topladım. Bir oyuna girdikden bir süre sonra (mesela Metro: Last Light veya Stalker) oyun hata vererek kendi kendiliğinden kapanıyor. Bilgisayarın özellikleri:

    İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit
    İşlemci: Intel i5 3470
    Anakart: Asus P8Z77-V LE Plus R3 Z77 DDR3
    Ekran Kartı: Asus GTX660 DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit
    Ram: Kingston 8GB 1600MHZ DDR3
    Güç Kaynağı: High Power Eco Series 600W

    Bütün win7 ve ekran kartı güncellemeleri yapıldı + redistributable yazılımları yüklendi. Onun dışında kasada 2 tane harici(biri büyük) fan var. Sıcaklığı Core Temp isimli programla takip ettim ve şuana dek ulaşılabilmiş en yüksek sıcaklık 62-69 derece. İlgili oyunları kaldırıp tekrar kurdum ve oyunların kendi güncellemelerini de ayrıca yaptım.

    Metro'nun görüntü ayarları şöyle:

    Quality: Very High
    Resolution: 1280 x 1024
    SSAA: 2X
    Texture Filtering: AF 16X
    Motion Blur: Normal
    Tesellation: Very High
    VSYNC: Açık
    Advanced PhysX: Açık

    Bilgisayar yeni olduğundan toz filan yok. Onun dışında biosdan da aşağıdaki resimdeki gibi ASUS Optimal seçeneğini seçmiştim.

     Oyun oynarken kendiliğinden kapanıyor


    Aldığım hata mesajını unuttum ama tekrar alırsam buraya resmini koyarım. Güç kaynağından şüpheleniyorum. Muhtemelen şu optimal seçeneği güç tüketimini ziyadesiyle arttırıyor, birazdan farklı bir ayarla deneyeceğim. Durumla alakalı tavsiyelerinizi bekliyorum..







  • Farklı ayar denedim fakat bişi değişmedi. Aldığım sorun resimdeki gibidir. Sadece 30dk - 1 saat filan oyun oynadıkdan sonra geliyor.
     Oyun oynarken kendiliğinden kapanıyor

    Bir kaç yabancı sitede bendeki ekran kartının EVGA modelinin 12 V + 24 Amper ile çalıştığı yazılmış. Asus için belirtilen akım değerini bulamadım ama kendi güç kaynağını dikkatlice incelediğimde 12 V için desteklenen akım değerinin 20 A olduğunu farkettim.
     Oyun oynarken kendiliğinden kapanıyor

    Acaba sorun ekran kartının zorlanması yüzünden daha fazla akıma ihtiyaç duyması ve dolayısıyla ihtiyaç duyduğu akımı alamamasından mı kaynaklanıyor ? Bu arada ramden de şüphelenip başka slota taktım ve memory testi yaptım. Ram'le alakalı da bir sorun da yok(zaten yeniydi).




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.