Şimdi Ara

Oyun Oynarken Ekran Kapanıyor PC Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Slmlar;
    benzer bir çok konu olduğunun farkındayım. bir çoğunu da okudum inceledim, tavsiyeleri uyguladım. fakat hala bir çözüme kavuşmadığı için sormak durumundayım; belki farklı bir fikir veren olur

    sorunumun ne olduğu başlıktan belli. oyunlarda bir süre sonra (bu süre yaklaşık 5 dk) görüntü gidiyor. (monitör veri almıyor sanki ara kabloyu bir anda sökmüşüz gibi düşünün), kasa çalışmaya devam ediyor ama işlem yapmıyor zira sesler de gidiyor yani işlem yapmıyor pc aslında yazılımsal olarak fişi çekmiş beli ama fanlar dönüyor ledler yanıyor o hesap.

    - pc tamamen kapanmadığı için sorunun güç kaynağında veya işlemcide olduğunu düşünmüyorum (fikirlere açığım)
    - büyük ihtimalle ekran kartında diye düşünüyorum zira monitöre veriyi aktaran bu.

    bu noktada sistemim; anakart msi gaming 970, işlemci amd 8320 4GHz, 16gb RAM, güç kaynağı corsair 750WaTT +80 bronze ve ekran kartı amd R9 290x (512bit 4gb)

    oynamaya çalıştığım oyun mad max, hitman, witcher 3, vs...

    şu kadar ki; iki hafta öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. witcher 3 ve hitman'i bitirdim hiç sorun yaşamadım. fakat mad max'de (ki bunlardan daha eski bir oyun) daha oyuna giremedim menüdeyken atıyor.
    witcher 3'ü ve hitman'ı full resulationda 2560x1440 (gibi bişey) oynuyordum. ha bu arada hitman'da de denedim onda da atıyor it.

    açtım kasayı iyice temizledim özelikle ekran kartını. yerini felan kontrol ettim. yine olmadı. driveri/yazılıı sildim sildim kurdum yine olmadı.
    ekranın kapandığı sıradaki GPS sıcaklığı 40-50 derece arası ısınmaktan olmamalı, ha keza ekran gittikten sonra pc çalışıyor demiştim, açtım kontrol ettim ekran kartının fanları çalışıyor.

    ne sebeple olabilir?
    nasıl bir çözüm olabilir?

    (not: msi gaming app ile oc mod yaptım yine gitti, sessiz mod yaptım yine gitti)







  • Çok komplike bir durum oluyor bütün yöntemleri denediyseniz eğer; çünkü insanın aklına ilk olarak ısınma geliyor. En sağlıklısı ekran kartını başka bir bilgisayarda denemek olur. Onboard çalıştırıp deneyin bir de oyunu açmayı. Bakalım atacak mı yine ? Umarım onboard ekran kartınız oyunu açabilir. Bu konuda fikrim yok söyledim ama, umarım yardımcı olabilmişimdir. Ve ek olarak powersupply'de olabilir fakat en sağlıklısı bana kalırsa ekran kartını başka bir pc'de denemek olur.
  • bildiğim kadarıyla msi gaimng 970'in onboard kartı yok (ya da ben bilmiyorum). olsa bile bu oyunları açabileceğini zannetmiyorum. başka bir PC'ye takmak mantıklı aslında (tabi başka bi pc bulabilirsem).

    ayrıca dediğim gibi sıcaklıkları kontrol ettim (daha doğrusu oyunu açarken ganig app üzerinden OSD'yi açtım, anlık bilgileri sol üstte veriyor, sürekli takip ettim tam ekranın gittiği sırada son görüğüm GPU sıcaklığı 46 derece idi ki çok normal 70'lere bile çıksa gitmemesi lazım normalde. ev zaten soğuk .

    ayrıca psu da sorun olsa pc'nin tamamen kapanması lazım değil mi? yoksa onu da düşündüm güç mü yetmiyor diye, ama fazladan güç çeken bi aygıt da yok bilgisayarda.

    kafayı yiyecem ya... daha 6 ay oldu olmadı bu sistemi alalı. para yok pul yok hay

    başka oyunlarda da deneyim bakalım

    edit: bu arada oyunların sürümünde bir sorun olmaması gerekir zira hepsi steam üzerinden. kaldı ki dediğim gibi hitman'ı zaten bitirdim 60 saate yakın oynamışım. o sıra yapmadı yaklaşık iki haftadır bilgisayarda anca video izle bu nedir ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEr0nim0 -- 6 Ocak 2017; 21:8:23 >




  • Anladığım kadarıyla bütün oyunlarda yapmıyor. Ama hitman'de daha sonra aynı problemi yaşadığınızı söylemişsiniz. Ekran kartınıda bir internet cafeye giderek 10 tl bir ücret vererek test edebilirsiniz. Ben şahsen bir ara yapmıştım :p
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.