Şimdi Ara

Oyun Oynarken Bilgisayar Kasasından Ses Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    Yeni bir bilgisayar aldım..Şöyle söyleyeyim paraya kıyıp da aldım. PS4'ün gücüne eşit.
    Fakat ne zaman iyi grafikli bir oyun açsam kasadan gürültü gelmeye başlıyor.
    Oyunu Ultra oynarken takılma falan olmuyor kasma falan yok.Ama o 20 saniye sonra kasa ses çıkarmaya başlıyor.Ben de bilgisayar zarar görmesin diye kapatıyorum oyunu ses kesiliyor sonra oyunu açıp Mecburi ayarları Low'a alıyorum. kasadan ses falan gelmiyor ama böyle bir bilgisayarda da low settinglerde oynamak istemiyorum tabi ki.
    Ne yapabilirim? sizce sorun nerden kaynaklı.
    şimdiden sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamacık -- 9 Eylül 2013; 17:17:22 >



  • mamacık kullanıcısına yanıt
    çıkan ses nasıl bişey? fan gürültüsü gibi mi
  • stei kullanıcısına yanıt
    nasıl desem tiz,boğuk bir ses bir de fanlar aşırı çalışıyor gibi...
  • Bilgisayarı toplarken parçaları güzelce oturttunuz mu? Herhangi bir parça birbirine değiyor mu? Bence kasayı söküp tekrardan takın.
  • normalde oyun oynarken low değerlerde ses çıkmıyorsa bahsettiniz sesin ne olduğu tam olarak açıklamamışsınız ama büyük ihtimalle full değerlerde yük bindiği için işlemci ve ekran kart fanı gibi bileşenler ısınmaya bağlı olarak devir artıyorlar bu gayet normal kapatmanıza falan gerek yok zaten aşırı ısınma gibi durumda soğutma yetersiz kalırsa işlemciniz bunu kendisi yapacaktır söylemiş olduğunuz şeye göre bu kadar para kıyıpta aldığınız makina bi oyun oynayamacaksız ne anlamı var endişe edilcek bi durum yok
  • oyunu sisteme aşırı yük bindirdiği için donanım ısınmaya başlıyor. ısıma artıncada sistem soğutmak için fanların devirini arttırıyor (tamda böyle olması gerekiyor zaten). sistem maximum sıcaklık değerini aşınca kendiliğinden kapanır (korumaya geçer) yani oyun ayarlarını düşürmenize gerek yok.
    ama fanların dengesiz montajından dolayı aşırı bir gürültü yapabilir. bu zaten motor çalışıyormuş gibi ses çıkartır genelde. uğultu gibi değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.