Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @bocekgrafik

    Çok güzel buldum eline sağlık.

    Millet hala konu açıp oyun için monitör tavsiyesi istiyor ben ona yanıyorum.

    Bir sürü gereksiz konu oluyor sonra.Burda miss gibi konu var işte buraya baksa seçimi kolayca yapabilir.
  • @bocekgrafik

    Senin konu üst konu olmalı.
  • Hatta konuyu iyice okumuş olsalar, bana bile sormalarına gerek kalmayacak ki, zaten bunu da ilk sayfada "Aşağıdaki Türkçe ve yabancı inceleme linkleri ve kaynakları inceleyerek, kafanızdaki birçok soruya cevap bulabilir, ihtiyacınız olan monitörü kendiniz de tespit edebilirsiniz" diye yazmıştım zamanında...

    Ha şu da var: Üye, alacağı monitörü oyun için değil de farklı amaçlar için kullanacaktır. Konu başlığındaki "FPS oyunları için" ibaresini görünce de, bu konuda benim için monitör önerisi olmaz sanar ki haklı da kendince. Ama yine de ben, farklı ihtiyaçlar için öneri isteyenleri de geri çevirmedim bugüne kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Ekim 2012; 11:03:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman

    Senin konu üst konu olmalı.

    Bunu daha önce de diyenler olmuştu ama emin olmamakla birlikte böyle daha iyi sanki. Birçok üye üst konulara bakmıyor; yakın zamana kadar ben de bakmıyordum. Konunun yeri sürekli sabit kaldığı için, konuda bir hareket olup-olmadığı anlaşılmıyor. Tabi bu benim bakış açım.
  • Kullandığı monitörün panel teknolojisini öğrenmek isteyen arkadaşlar linkteki konuya bakabilirler.
    tftcentral'in yüzlerce monitöre ait panel tipleri ve tepki süreleri bilgilerinin bulunduğu sayfası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZaPT!Y3

    Hocam merhaba yardımınıza ihtiyacım var... İnternet cafede çalışıyorumda patronum 7 tane felan monitör alacak..Phılıps marka olsun dedi illa :) Sizin bir tavsiyeniz var mı acaba ? internet cafe için uygun bir monitör , 200-250 tl civarında

    O fiyata benim önerilerim arasından ancak 192EL2SB/00 modeli olabilir. Bütçe bir miktar artırılacak olursa, tavsiyem 227E3LHSU/00 olur.
  • benim monitöre baktım:

    Acer GN245HQ 2ms G2G + 120Hz 23.6"WS Chi Mei Innolux TN Film (M236H5-L02)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZaPT!Y3

    Hocam merhaba yardımınıza ihtiyacım var... İnternet cafede çalışıyorumda patronum 7 tane felan monitör alacak..Phılıps marka olsun dedi illa :) Sizin bir tavsiyeniz var mı acaba ? internet cafe için uygun bir monitör , 200-250 tl civarında

    O fiyata benim önerilerim arasından ancak 192EL2SB/00 modeli olabilir. Bütçe bir miktar artırılacak olursa, tavsiyem 227E3LHSU/00 olur.

    Sayın hocam bu monitör nasıl acaba 226V3LSB5/62 255 lira fiyatı
  • Büyük ihtimalle FPS oyunları için uygun değildir. Ucuz olmasının nedeni o sanırım. Benim önerdiklerim ise FPS oyunları için de uygun. İnternet kafede bu tarz oyunların oynanacağı da gözönünde bulundurulacak olursa, bahsettiğiniz monitörün iyi bir seçim olmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Önerdiğim monitörlerden hangisinin ekranının mat olduğunu bilmiyorum açıkçası ama sanırım bunlar mat.

    23" olarak Asus VG236H ve 24" olarak BenQ XL2420T veya ViewSonic V3D245 olabilir.
    Yerinde olsam şunu alırdım, hatta kaçırmazdım sanırım. F/P olarak mükemmel ürün: Benq XL2420T 24"

    benq XL2420T özelliklerine baktığımızda VW2424H ilerisinde bi monitör gibi durmuyor.

    kontrast oranı çok düşük 1000:1 (dinamik 12M:1)
    ve görüş açısı kötü ve TN panel :(




  • Renk olarak daha geride olduğunu biliyorum ama 120 hz ve 3B özellikleri sebebiyle pahalı bir ürün. Alacağınız monitörle oyun oynamayacaksanız; daha doğrusu multi FPS oynamayacaksanız Benq XL2420T'ye ihtiyaç yok tabii ki.

    Tepki süreleri hızlı olan monitörle renkleri daha iyi olan monitör, ralli ve makam arabası gibidir. Ralli arabasından fazla konfor almanız zordur. Hem hızlı olsun, hem de konforlu olsun derseniz, Samsung S27A950D ya da muadili bir modele bakmanız gerekir.
  • teşekkürler ne demek istediğinizi anladım. yarın konudaki tüm monitörlere bakıp ondan sonra karar vericem. bir de bi kaç sorum olcak. incelemelerde, özelliklerde bazen gerçek 120 Hz yazıyor. bu nedir gerçek yazmayanlar gerçek değil mi yani? bir de 27 inçlerin 1920x1080 olmaları çok saçma değil mi? küçücük ekranlı laptoplar bile 1920x1080. Çözünürlük artmadan ekran boyutunu büyütürsen ne anlamı kaldı büyük ekran almanın. 1920x1080 den yüksek çözünürlükler aşağı yukarı ne zaman yaygınlaşır beklenir mi yani?
  • Bocekgrafik in yardımlarıyla ve değerli bilgileriyle karar verip satın aldığım, ASUS VK278Q, 27inç monitörüm 3 gün önce elime ulaştı. İlk önce şunu söyliyeyim; renk sunumunu bu kadar mükemmel yapan bir mönitör veya tv daha önce görmedim. Ben gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Umduğumdan ve beklediğimden çok daha fazlası geldi. 27 inç boyutundaki bu canavarda, ekranın mat olması çok çok iyi düşünülmüş. 70cm ekranda oyun oynarken, karşınızda kendinizi görmek hiç hoş olmasa gerek. Verdiğim para sonuna kadar helal olsun. İlk sayfada Bocekgrafik in verdiği linkten ölü pixel testi yaptım ve sonuç; 0.
    Tasarımıyla, performansıyla, mükemmel bir cihaz...
    Tekrar teşekkür ederim. Sonicman; sana da çok teşekkür ederim.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mori -- 20 Ekim 2012; 0:14:58 >




  • Birşey değil.

    Hayırlı olsun , güle güle kullan.

    27 inçte oyun oynama keyfi bir başka oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mori

    Tekrar teşekkür ederim.

    Memnun kalmana emin ol ki çok sevindim. Hayrını gör, güle güle kullan. İmkânın varsa eğer, bir inceleme konusu açabilirsen çok harika olur. Sonicman'in yaptığı incelemeyi örnek alabilirsin mesela.

    Kaça mâloldu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

    teşekkürler ne demek istediğinizi anladım. yarın konudaki tüm monitörlere bakıp ondan sonra karar vericem. bir de bi kaç sorum olcak. incelemelerde, özelliklerde bazen gerçek 120 Hz yazıyor. bu nedir gerçek yazmayanlar gerçek değil mi yani? bir de 27 inçlerin 1920x1080 olmaları çok saçma değil mi? küçücük ekranlı laptoplar bile 1920x1080. Çözünürlük artmadan ekran boyutunu büyütürsen ne anlamı kaldı büyük ekran almanın. 1920x1080 den yüksek çözünürlükler aşağı yukarı ne zaman yaygınlaşır beklenir mi yani?

    Gerçek veya sahte 120 hz meselesinin ne olduğunu bilmiyorum. Nerede geçtiğine dair link alabilirsem iyi olur. Bir de hangi ürünler için bnu yazıyor; o da gerekli.



    Çözünürlük konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum aslen ama, bir önceki sayfada yazdığım bir mesajım vardı. Yeterli fikri verecektir sanırım. Olabildiğince objektif olmaya çalışıyor ve kendime muhalif yazıyı da yayınlıyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: hadessa

    Önerdiğiniz tüm monitörleri son iki haftadır araştırdım. Benim için temel kriterler 120hz, 3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri. Bu durumda da ortaya tek sonuç çıkıyor: ASUS 27" VG278H. Bukadar pahalı olması benimde çok canımı sıkıyor ama daha iyi bir seçenek şuan için yok gibi görünüyor. Aslında benim gönlümde yatan monitör: Samsung S27A950D. Tasarım estetiği, daha doğal renkler ve daha fonksiyonel olması gibi özellikler kararımı tekrar tekrar sorgulamama neden oluyor. Yani, 3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri Samsung S27A950D'de olsaydı eğer, %100 bir gönül rahatlığıyla alabileceğim monitör olurdu. Her iki monitöründe birbirine karşı artıları kesinlikle gözardı edilebilir gibi değil. Ne varki, alacağım Asus gtx670 DCUII Top ekran kartıyla daha uyumlu olması ve en iyi 3D teknolojisin Nvidia 3D Vision2 olması nedeniyle kararım ASUS 27" VG278H oldu.

    Açıkçası ben bir monitöre o kadar para verecek olsam, 1440P özelliğinin de olmasını isterdim ve bunun olmamasını bir eksiklik olarak görürdüm. 3B özelliği olupta 1440P çözünürlük sunan bir monitör var mı, onu da araştırmadım. Çünkü 3B monitörler bana hem fiyatları, hem de göz sağlığına olan olumsuz etkisi sebebiyle çok itici geliyor.





    Ekleme: Monitörün PCLabs incelemesinde şöyle bir cümle var ve benim çözünürlükle ilgili yukarıdaki cümleme muhalefet ediyor. Ben de hiç çekinmeden ekliyorum. Maksat, insanları doğru yönlendirmek ne de olsa:

    quote:

    Günümüzde modellemeler bile bu çözünürlükte yapılmıyor. 1920×1080 çözünürlüğü oyun ve genel kullanım için en ideal çözünürlük. Daha yükseği bu boyuta yarışacaktır ama bu defa 3D özelliğini çıkartmak gerecek çünkü daha yüksek çözünürlükte oyun deneyimi için en üst seviye ekran kartları devreye girmesi gerek. Yani kullanım için maliyet yükseliyor. Ha, daha yüksek çözünürlük olsun ama ben düşürürüm oynarım diyenler içinse LCD'lerin doğal çözünürlüğü dışında kötü görüntü sunduklarını hatırlatmakta fayda var. Daha yüksek çözünürlük oyunlarda pek gerekli değil.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    24" olarak:
    1- BenQ RL2450H
    2- Asus VE247H
    3- Samsung S24B350H

    23" olarak:
    1- Samsung S23B550V
    2- Dell S2330MX

    İkinci el olarak ise yukarıda yazdığım modellerle birlikte şunlardan bulabildiğin herhangi biri olabilir. Böylece daha ucuza gelir:
    1- Samsung P2470H, P2450H, PX2370, P2350 (0 input lag), XL2370, C23A750X
    2- Acer H243HX, H243H, H233H, S235HL, S243HL, G246HLBbid
    3- Asus MS238H, LS246H

    hocam monitoru vatan'dan 432 TL'ye an itibari ile aldırdım ve ölü pixel testi yaptırıldı sıkıntı çıkmadı , tercihim Samsung S23B550V oldu .
    Sistem tamamlanmış oldu monitorude bayram izni dönüşü getiricem yanımda , 3-5 gün daha sabredicez yani :p

    Yardımlarınız için teşekkur ederim , monitörle ilgili incelemelerimide burda paylaşırım almayı düşünenlere bi faydamız olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayırlı olsun. Gülge güle kullan.
  • @RageReturn

    Hayırlı olsun , Güle güle kullan.
  • Samsung C24B550U monitör 120 Hz mi?
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.