Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Aoc e2461fwh veya Asus Vx239h.
    120 hz düşünürsen J.Maharaja ile bi görüş istersen.

    Hocam işte hangisi ben gerçekten vatan çalışanları na kalmak istemiyorum senin gibi güvenilit kişilerden öneri almak istiyorum hangisini tavsiye edersin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "güvenilit" yamışsın. Bir an "güvenli tip" diye okudum. J.Maharaja da güvenli bi tip.
    27" düşünürsen ve parlak ekrandan rahatsız olmazsan ondaki monitörü, "27 bana büyük dersen" de VX239H'yi alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    "güvenilit" yamışsın. Bir an "güvenli tip" diye okudum. J.Maharaja da güvenli bi tip.
    27" düşünürsen ve parlak ekrandan rahatsız olmazsan ondaki monitörü, "27 bana büyük dersen" de VX239H'yi alabilirsin.

    Hocam sımdi baktımda mx239h ye bütçe yetmiyor paranın gözü kör olsun mecbur bu üçünden birini alcam sence hangisi ?

    1. Vn247h
    2. Mx 229h
    3. E2461FWH

    sencr hangisi ? Çoğunluk E2461FWH diyorda kimse monitörde senden iyi anlamıyor ? Bu arada güvenilit yanlışlıkla yazdım r ile t yan yana ya :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mymoisom M kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu yukarıda cevapladım ya. Bugün; 19:15:18 tarihli mesaj. mx239h'den ise hiç bahsetmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bu sorunu yukarıda cevapladım ya. Bugün; 19:15:18 tarihli mesaj. mx239h'den ise hiç bahsetmedim.

    O zaman e2461fwh alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir konu açmıştım sizi de bahsederek eklemiştim ama cevap gelmemişti. Yeni bir monitör arıyorum. FPS oyunları sık sık oynuyorum. Onun yanında rts ve strateji de oynarım arada sırada. Alttaki monitör aklımda şu anda. Bütçem 500'e kadar çıkabilir ama 350 civarı bir şey istiyorum. Şu anda 1280x1024 bir monitörüm var 75hz'lik. Dell e173fp monitörün ismi. Yaklaşık bir 10 yıllık bir monitör. Masaüstünü kullanmadığım için yeni bir monitör almamıştım. Ama bu yıl yeni bir bilgisayar topladım ve bu sıralar da monitörümü değiştirmeyi düşünüyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/236-vs247h-genis-ekran-led-monitor.html




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, o güvenilirlik size ait. buarada benim samsung parlak ekran değil. Daha kutusu açılmadı piyasada en ucuzu 1000 tl ben 800tl ye satıyorum ilgilenenlere duyrulur. Değişime gönderiyorum eskisini yenisini acmicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PJBP P kullanıcısına yanıt
    Eğer bana itimat edersen "Sen yine Dell'i kalmaya devam et" derim. Şu an sanalmarketim'de 23"lik yeni P serisi kampanya ile 22"lik modelden bile ucuza satılıyor enteresan bi biçimde. Kampanya bitmeden bunu al bence. Sen sormadan ben yazayım. 8 ms olmasına takılma.

    Bak bu 24"lik modelin incelemesi: Dell P2414H İnceleme
    Satış linki: Dell Professional P2314H



    Konu harici olarak az evvel benim de ağzımı açık bırakan bir modele denk geldim. "Yok artık" dedim ister istemez. Adamlar 23"te 3840x2160 çözünürlüklü monitör yapmışlar ve lag değerleri TN panelden farksız.
    Dell UltraSharp UP2414Q Test




  • quote:

    Orijinalden alıntı: archangeluso

    Tamamdır çok teşekkür ederim. Bilgisayar konusunda uzman kişi arkadaşım, ona iletiyorum eğer olursa neden olmasın.

    Bir de sizin incelemelerinizden yola çıkarak Asus VG278H'ü not almıştım. Ben sadece oyun oynayacağım için acaba ne düşünürsünüz? Gözleri kolay yorulan bir adam olarak 27" konusunda bile kararsızım. O yüzden 120 Hz belki bir nebze gözlerimi rahat tutabilir diye düşündüm..

    Film izleyecek olsaydım Dell kesinlikle biçilmiş kaftandı.. :)

    Göz yorgunluğun varsa kesinlikle IPS panel almalısın bir kere. Dell U2713HM'nin bir özelliği de 1440P olması. Yani piksel aralığı sık olduğundan dolayı görüntü daha berrak olur. VG278H'nin U2713HM'ye göre tek artısı 120 hz olması ama U2713HM'yi 70-75 hz civarında kullanmak mümkün. Bunun dışında VG278H hem TN panel, hem de 1080P olduğu için gözleri IPS panel monitöre nisbeten yorar. Sağlık daha önemli olduğu için de U2713HM'yi tavsiye ettim. Alacak olursan, kesinlikle memnun kalacaksındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Nisan 2014; 18:46:46 >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Siz bu kadar emin konuştuktan sonra tartışmanın lüzumu yok. 27 inch alırsam U2713HM alacağım. :)

    Selamlar.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,

    Asus MX279H monitörü şekil itibarı ile beğendiğim için Dell'e alternatif olarak sormak istedim.

    inceleme adresinde de gördüm, ekran pek de parlak değil gibi.

    Ne dersiniz?

    Teşekkürler.
  • archangeluso kullanıcısına yanıt
    U2713HM'nin rakibi bile olamaz. Onun Asus muadlili PB278Q. Bulabilirsen PA serisi de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Nisan 2014; 21:02:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archangeluso

    Merhaba,

    Dell monitörü buldum fakat iki satıcı da aynı bilgiyi paylaştı. Ne yazık ki Dell ölü piksel garantisi konusunda anladığım kadarı ile pek müşteri canlısı bir firma değil.

    Dell U.S. ile görüştüm, 1 piksel için bile değişim yaptıklarını söylediler.

    Benimle paylaşılan bilgi bu şekilde:

    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]


    Vatan Bilgisayar'da bildiğim kadarı ile ölü piksel garantisi var, en azından orda deneyebiliyoruz. Stoklarında bana önerebileceğiniz başka bir model var mıdır?

    Üzüldüm açıkçası, bu devirde bu satış zihniyeti bazı markalardan insanı fazlasıyla soğutmaya yetiyor...

    Tamamen yanlış. Yenisini gönderirler hemen. Ölü piksel çıkma ihtimali ise diğer firmalara kıyasla çok çok azdır. Bugüne kadar bir kişide denk geldim ona. O da benim konuda yazdığı mesajlara göre kimi ölü piksel, kimi de ışık sızma sorunundan dolayı tam 3 monitör yollamışlardı. O sonra hepsini geri yolladı firmaya. Mesajları birkaç sayfa geridedir ama hangi sayfada bilmiyorum. Kendin de bakabilirsin.

    Bir de benim monitörümü sattığım arkadaş gelip yazsın. Kendin bizzat oku.

    Dell'in bir avantajı da distirbütör firmayla direk görüşebiliyorsun. Benim aldığım Dell monitörün DVI kablosu bozulmuştu. Bi mail attılar. Onu doldurup geri yollamam gerekiyordu sadece bana kablo yollamaları için. Adamlar sormadı bile nasıl bozudu diye. Ama ben eringenliğimden onu doldurmayınca onlar da yollamadı haliyle. Burda suçlu kim? Dell mi, ben mi?

    Resimdeki uygulama ise milattan önceydi.




  • AOC i2369v monitör nasıldır hocam ? Astigmat var kötü ekranlar gözümü yoruyor yani başımı ağrıtıyor. FPS oyunları önceliğim. Yada en fazla 400 liraya şık ve HDMI yada DVI çıkışı olan bir monitör önerebilir misiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    Sorduğun monitörü alabilirsin.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkürler :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Mesajınızı okuyunca sanki ben olmayan bir şeyden bahsetmişim gibi bir algı oluştu, kendimden şüphe ettim acaba bu bahsettiklerim olmadı da ben mi hayal kuruyorum diye.

    Radius + Eksen Bilgisayar ile hem e-mail hem de telefonla görüştüm, "milattan önce" dediğiniz uygulamayı 2 gün önce e-mail ile gönderen kendileri, dilerseniz size de mail'leri fwd edebilirim. Işık sızdırması ya da farklı teknik sorunlara yaklaşımları başka olabilir fakat distribütör olan Arena'dan da bayi olan Radius ve Eksen'den de aynı bilgi iletildi. Ölü Piksel Garantisi resimde paylaşıldığı gibi sağlanıyor. 5 piksel'e kadar eğer ölü pikseller ekranın ortasında değil ise değişim yapılmıyor.

    Dell US ile konuştum 1 piksel için bile değişim yaptıklarını ilettiler. Maalesef Dell Türkiye tarafında durum şu ana kadar böyle.

    Niyetim bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Tavsiyeniz üzerine bu monitörü almak istiyorum, eğer ölü piksel garantisi veren bana önerebileceğiniz bir yer var ise hemen satın almak isterim. Aksi durumda ölü piksel garantisi veren bir yerden, farklı bir markaya yoğunlaşmam gerekecek.

    Teşekkürler.




  • Benim görüştüğüm yer Ankara'da idi. Firma ismini hatırlamıyorum. Arena ise İstanbul'da.

    lossenergie ve pohuman gelseler de yazsalar.
  • @bocekgrafik hocam siz çağırırsınızda gelmezmiyiz. :)

    @archangeluso Numan_Ebrinc@dellteam.com mailiyle iletişime geçebilirsiniz.. Fatura ve ölü pixel veya ışık sızması fotoğraflarıyla birlikte şikayetinizi belirtirseniz bu kişi size fazlasıyla yardımcı olacaktır.. Monitörü henüz almamışsınız ama herhangi bir sorun çıkarsa ve bu tek ölü pixel bile olsa ya da basit bir ışık sızması bile olsa yenisini gönderiyorlar. Bana extra olarak 3 adet monitör gönderdiler.. Sadece bu maile atmış olduğum fotoğraflar üzerinden hemde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 25 Nisan 2014; 15:37:37 >
  • tekrar merhaba hocam ^^ ben hala bir karar veremedim monitör seçiminde.. önceki konuşmamızda bana ips panel monitör almam gerektiğini söylemiştiniz göz bozukluğum nedeniyle.. ben de gittim önceki pazar vatan'da monitörlere şöyle bi göz gezdireyim dedim.. gerçekten ips paneller ile tn paneller arasında insanı görsel açıdan "tn almaya geldim ama ips mi alsam?" demeye yönlendiriyor doğrusu.. :) ben de şöyle bir göz gezdirip, haftasonu indirimli fiyatlarını alıp çıktım mağazadan.. o günden beri kendime soruyorum ips alıp sağlam görüntüyle ama 5ms oyun oynamak acaba gerçekten oyunda bana ghosting'i hissettirecek mi yoksa tn alıp daha kötü bir görüntüyle oyun keyfini çıkarmaya çalışmak mı diye.. :) ips'nin ekranlarını görünce gerçekten beni etkiledi tn'e göre ama işte çok kararsız biriyim ne yazık ki.. geleceğe yönelik bir monitör alıp kurtulsam artık.. :) hocam bir soru sormak istiyorum vs278q'yu yazmamışsınız konuya da bir sorayım dedim.. vs278q ile vk278q arasında kaldı kafam bir yandan siz hangisini önerirsiniz acaba? konuda ismini göremediğimden dolayı vk278q mu? ^^




  • 
Sayfa: önceki 234235236237238
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.