Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuda güncelleme yaptım. MX279H ile aynı paneli kullanan ve fiyatı da ondan çok daha düşük olan AOC i2757FM, ViewSonic VX2770Smh veya (parlak ekran seviyorsan) Dell S2740L öneririm.

    İlk sayfadaki önerilerime bu monitörleri inceleme linkleriyle birlikte ekledim. İkisinde Teknoseyir incelemesi de var. Ama ben olsam, 27" monitör almışken 1440P monitör alırdım. İlk sayfadaki Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre öneriler başlığı altında b monitörlerden birkaç tane önerim mevcut.

    27" için 1080P çözünürlük, özellikle de hassas gözlü kişiler için düşük kalmaktadır. Çünkü monitör ebadı ile çözünürlük orantılı artmazsa, pikseller arasındaki ızgara aralığı açılmaktadır. 27" 1440P monitörlerde bu aralık 0.23 mm gibi çok düşük bir değer iken, 27" 1080P monitörlerde ise yüksek sayılabilecek 0.31 mm'dir ki hassas gözlü kişiler, 0.27 mm üzerini algılarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 8 Ağustos 2013; 15:11:53 >




  • İyi bayramlar, Ben iki monitör arasında kaldım marka seçimi olarak HP Pavilion 22xi mi VIEWSONIC VX2270SMH mi yada duruma göre (vatanda %30 indirim olursa) 23" de olabilir.
    Teşekkürler.
  • xsrtsnlx kullanıcısına yanıt
    Kontrast oranı hariç muadil sayılırlar. VX2270Smh'nin kontrast oranı daha fazla. Kontrastının daha fazla olması ve renginin siyah olması sebebiyle ben olsam VX2270Smh'yi alırdım.

    Teknik detayları burada:
    ViewSonic VX2270Smh'nin teknik özellikleri
    HP Pavilion 22xi'nin teknik özellikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 8 Ağustos 2013; 13:59:28 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ViewSonic VX2270Smh alıyım o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Konuda güncelleme yaptım. MX279H ile aynı paneli kullanan ve fiyatı da ondan çok daha düşük olan AOC i2757FM, ViewSonic VX2770Smh veya (parlak ekran seviyorsan) Dell S2740L öneririm.

    İlk sayfadaki önerilerime bu monitörleri inceleme linkleriyle birlikte ekledim. İkisinde Teknoseyir incelemesi de var. Ama ben olsam, 27" monitör almışken 1440P monitör alırdım. İlk sayfadaki Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre öneriler başlığı altında b monitörlerden birkaç tane önerim mevcut.

    27" için 1080P çözünürlük, özellikle de hassas gözlü kişiler için düşük kalmaktadır. Çünkü monitör ebadı ile çözünürlük orantılı artmazsa, pikseller arasındaki ızgara aralığı açılmaktadır. 27" 1440P monitörlerde bu aralık 0.23 mm gibi çok düşük bir değer iken, 27" 1080P monitörlerde ise yüksek sayılabilecel 0.31 mm'dir ki hassas gözlü kişiler, 0.27 mm üzerini algılarlar.

    aynen katılıyorum. eğer yazılar pencereler falan küçük gelirse de çözünürlüğü düşürmeden windows ayarlarından arttırabiliyorsun boyutu. ppi oranının yüksek olması göz için yararlıdır. zamanında ibm şöyle bir monitör üretmiş 2002'de! şimdi ise daha kötü durumda gelişmesi gerekirken. tabi monitör önemli değil panel üreticileri için çünkü tabletler cep telefonları daha popüler




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    özellikle burdan yazma gereği duydum, hem okuyanlar için de faydalı bir bilgi verebileceğini düşündüm.

    Dün teknomarkette LED monitörlere bakıyordum öylesine gezinirken, birden samsung smart TV tarzı 32'' + ürünler gördüm bir çok markanın. Genelde fiyatları 750 - 1300 arası değişiyor, 800 lira ve 999 liraya da yine şık ve güzel 4-5 ekran buldum.

    Her iki ürüne (monitör + smart tv) farklı açılardan baktım ve led monitörlerin hepsinde açı değiştiğinde inanılmaz görüntü bozukluğu, renk kaybı olduğunu tekrar tekrar gördüm. Fakat bu renk kaybı diğer, samsung smart tv tarzı şeylerde neredeyse hiç yok.

    Şimdi benim 23'' ekran almamdaki en büyük sebep geniş ekranda film izleme isteğimdir. Gerçekçi olmak gerekirse aşırı film tutkum yok, ama mutlaka gerekli gördüğüm ve uzun vadeli bir ekran alma gereği duyduğum için özellikle bunu sorma gereği duydum. Çünkü iade ettiğim monitörde bile çok hafiften açı değiştirdim mi görüntü değişiyordu ve bu benim için hiç hoş bir durum değil.

    Senin bana önerdiğin AOC, ACER ve benim tercihlere sunduğum Samsung marka monitörlerde böyle bir sorunla karşılaşır mıyım, eğer karşılaşırsam bana daha düzgün önerebileceğin bir şeyler var mıdır?

    Gerekirse monitör alımını erteleyip daha büüyk fiyatlara bir şeyler alabilirim...




  • Vavienist V kullanıcısına yanıt
    IPS panel alırsan, o tip sorunlar yaşamazsın. İlk sayfadaki önerilerim arasında IPS panel monitörler de var.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Peki bana önerebileceğin 1-2 model var mıdır içlerinde?

    Bu arada herkese hayırlı bayramlar
  • Vavienist V kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada yazılı olanlar, önerdiklerim işte. Daha bir sürü IPS panel monitör var ama önermediklerim burda yok zaten.
    Şık tasarımıyla Acer S235HLBbmii olabilir mesela.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fiyatı da uygun görünüyor IPS'lere göre.

    Yalnız diğer monitör 2ms bu 6ms oyunlarda büyük sorunlar yaratır mı?

    Oynadığım oyunlar 'LOL' 'dota2' 'fifa' 'pes' 'wow' 'knight online' 'BF 2 - 3' ya da bur tür şeyler, günde 5 saat karşısındaysam yılda 11 ay oyun 1 ay filmle geçmiyor, o yüzden, çok kafanı şişirdim ama sence benim için hangisi daha ideal olur?

    Acer S235HLBbmii 23"
    AOC 23" E2343FI MYSTAGE GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    ASUS 21.5" ML229H GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR ( 387) TL (5MS)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vavienist -- 8 Ağustos 2013; 16:03:46 >
  • @böcekgrafik
    hocam ilginiz için teşekkürler ancak modelin 23 inçlik olanını aldım mx 239h yani. pişman edeceğini sanmıyorum sanırım umarım saygılar
  • Vavienist V kullanıcısına yanıt
    2 ms tepki süreli IP monitör yok. Bir tane 3 ms var sadece. O da TR'de yok. 6 ms tepki süresi, oynadığın oyunlar arasında bir ihtimal Fifa'da sorun olabilir. Diğerlerinde olmayacaktır. Videolara bakabilirsin bunun için.

    Görüş açısı ve renkleri iyi olsun istersen IPS almalısın ama tepki süresinden ödün vererek. Tepki süresi yüksek olsun istiyorsan da IPS panelden vazgeçeceksin. İkisi bir arada şu anda yok ama ben pişman olacağını sanmıyorum. 8 ms tepki süreli Dell U2312HM kullananlar sorun yaşamıyorlardı mesela. Ben de bundan kullandım ve memnundum.
  • Şimdiden hayırlı olsun. Monitör geldikten sonra görüşlerini yazarsan iyi olur.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    50.000.000 : 1 IPS
    20.000.000 : 1 LED (AOC)


    170° / 160° (CR ? 10)
    178°(H)/178°(V)


    Gerçekte bu kadar ufak fark yoktur herhalde açı olarak, çünkü tekno markette gördüğüm LED ekranlarda 450 TL civarı olmasına rağmen açık değiştikçe berbat derecede renk sorunları vardı.


    düzeltme:
    araştırırken bu ürüne rastladım,
    ASUS 21.5" ML229H GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR 387 TL + 5 MS

    AOC ile arasında 3ms bir fark var, bu ciddi bir oran mıdır, eğer değilse asusu önerirsen siparişi geçmek istiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vavienist -- 8 Ağustos 2013; 22:05:40 >
  • Vavienist V kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki bir cümlemi tekrarlamak zorundayım:

    quote:

    Görüş açısı ve renkleri iyi olsun istersen IPS almalısın ama tepki süresinden ödün vererek. Tepki süresi yüksek olsun istiyorsan da IPS panelden vazgeçeceksin


    ML229H'un 22" olduğunu farkettin mi bilmiyorum. Bu bir yana, lag testi olmadığı için öneremem.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Evet fark ettim, fiyatı uygun gelince 1.5 '' sorun olmayacağını düşündüm, bir de burdaki mağazasında varmış, yarın gidip inceler alırım diyordum. Asıl mesele senin önerdiğin ürünü güvenilir bir sitede (vatan gold teknosa bimeks mediamarkt) gibi yerlerde bulamadım o yüzden napacağımı bilmiyorum tam olarak.
  • Vavienist V kullanıcısına yanıt
    Onun olması şart değil ki. IPS panel olarak önerdiğim başka monitörler de var ilk sayfada. Hepsi de üç aşağı-beş yukarı denk sayılırlar.
  • Asus MX239H ile Dell U2312H arasında kalmakla beraber grafikerlerden öneri geldiği için Dell ağır basıyor. Ancak yerli forumlarda o kadar rastlamamakla beraber özellikle yabancı kaynakların neredeyse tamamında karanlık ortamda brightness'ın rahatsız edici olduğu yönde. Bu konuda kullanan ve öneren arkadaşlardan yorum alabilir miyiz?
  • etureli E kullanıcısına yanıt
    Doğru demişler. Siyahı tam siyah gösterme sorunu var sadece. Ama bunu da sadece ekranda bios arayüzü gibi komple siyah olduğu durumlarda anlıyorsunuz. Onun dışında bir eksiği yok. MX239H içinse yeterli bir inceleme yok ama MX279H incelemesinde gölgelenme sorunu olduğu yazılı.
  • @bocekgrafik bu durumda anladığım kadarıyla u2312hm'de bahsedilen brightness sorunu sadece siyah'ı tam gösterememesinden kaynaklı. Ben daha ziyade göz sağlığı açısından önemsiyorum aslında bu durumu, yoksa dediğiniz gibi console'a düşmediğim sürece pek siyah yoğunluğuyla karşılaşmam şahsen.

    @Aѕℓαη66™ mx239h'de de benzer bir durum var mı acaba; karanlık ortamda çalışırken göz yorması falan oluyor mu veya siyahlardaki durum nedir?
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.