Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O ürün parasının hakkını veriyor.
  • Yav böcek üstad bana fiyatına değer bir 120 hz bir monıtor lazım 3d olması şart değil fiyatı uygun olsun yeter birde bu LightBoost teknolijisini hackleme monıtoru crt ye yakın gösterme muhabeti filan var sen biliyorsun o konuya mesaj atmıştın nedir o konunun aslı varmıdır eğer varsa bu açığıda kullanabilceğim monitor ne önerirsin fiyatı uçmadan 23-24" şimdiden sağol
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    Hangi konudan bahsettiğini anlamadım ama ilk sayfadaki 120 ve 144 hz monitörlerden bütçene uygun olanı alabilirsin.
  • @bocekgrafik hocam bu arada yazamadım, bu pazartesi aldım monitörü (29 agustos) başından kalkamadıgım için yorum yazmayı unuttum.

    daha önce araştırdıgım Asus 23" MX239H yi VatanBilgisayar'dan 580 tl ye aldım, hatta 2 arkadaş gidip ikimiz de aynı monitörü aldık. monitörü çok begendim. Görüntü kalitesi tek kelimeyle mükemmel. inanılmaz şık bir tasarımı var. Aldıgım tarihten itibaren oyun film dizi olaylarına gömüldügümden ancak şimdi yazmak aklıma geldi.


    Ben 1998 senesinde ilk bilgisayarımı aldıgımdan beri CRT monitör kullanıyodum, 2006 da pc yi degiştirdim gene 19" CRT monitör almıştım. 2012de pc yi yeniledim ama monitörüm hala aynıydı. dolayısıyla benim için bir milat oldu, ilk defa lcd tipi bir monitörle tanıştım. Yani ben acaba abartıyo muyum diye düşünüyodum ki, benimle aynı monitörü alan arkadaşım da (daha önce TN panel lcd kullanıyodu) görüntüler karşısında şok olunca abartmadıgımı anladım, IPS panel oldugunu kesinlikle belli ediyor. ama tabi gene de bende ki etkisi daha farklı oldu, çağ atlamış gibi hissediyorum. 25 kg lık büyük baş hayvan ayarındaki CRT monitör gitti yerine incecik çok hafif bir monitör geldi.


    En çok merak edilen konulara gelince:

    - Işık sızması (backlight bleeding) bana göre çok az da olsa var, arkadaşıma göre hiç yok; ancak ben gösterince farkına vardı. bu durum bence hem göz yapısıyla alakalı, hemde daha önce kullandıgınız monitörle. arkadaşım TN panel lcd kullanıyodu, dolayısıyla gözleri alıştıgından farketmemesi normal. Bendeki durum ise şu: yukarda da belirttigim gibi, şu ana kadar sadece CRT monitör kullandım yani siyahın tam siyah oldugu ışık sızmasının olmadıgı bir teknolojiye alışkınım, o yüzden farketmem normal. bunu şundan yazıyorum; ışık sızması çok az boyutta herkesin farkedebilecegi düzeyde degil. Zaten bir çok kişi üründe BLB olmadıgını söylüyor. Ama şunu söylemeliyim kesinlikle rahatsız etmiyor ve 1 2 filmden sonra alışıyorsunuz. Yani bu sorunu kafasına takanlar, hiç takmasın; ben bile alıştıysam herkes alışır :)

    - Ghostinge gelince; bu da kesinlikle göz yapısıyla alakalı. Steam'den arkadaşlarla Left 4 Dead 2 oynadık multiplayer olarak full hd ayarlarda, hiçbir ghosting etkisine yada herhangi bir lag olayına rastlamadım. Bu arada L4D 2 gayet akışkan bir fps oldugu için yazdım, ama daha üst düzey oyunları soruyosanız Battlefield 3 gibi vs., bilgisayarımda multiplayer olarak oynayabilecegim Starcraft 2, Company of Heroes 2, Left 4 Dead 2 bulunmakta ve bu oyunlarda hiçbir sorun yok gayet akışkan multiplayer oynayabiliyorum. Bilenler bu oyunları bilir, özellikle SC2 tamemen hız üzerine kuruludur, en ufak bir lag maglubiyete sebeb verir.

    -Film dizilerde ise mükemmel bir görüntü aldıgımı söyleyebilirim. tek sorun (o da sorun degil) 19"lik crt monitörümde her zaman HD film dizi izlemezdim, bu monitöre ise HD izlemediginiz sürece görüntü dagılıyor. sanırım bu benim alışmam gereken bir durum.

    -Bu arada monitörün brighness ayarı çok yüksek yada benim gözümü çok rahatsız oluyor. dolayısıyla %60 seviyesine kadar kıstım.



    Monitörler konusunda çok deneyimli olmadıgımdan bu kadar inceleme yapabildim, umarım alacak arkadaşlara yararım dokunur.




  • finwefeanor kullanıcısına yanıt
    Paylaşımın için sağol. İstifade eden arkadaşlar olacaktır illaki.
  • hocam eizo fs2333 1100 liraya değer mi sizce? oyun için uygun olmasının yanı sıra görüntü kalitesi de gerçekten iyi midir?
  • Merhabalar.
    Monitör konusunda bilgili birisi olduğunuzu gördüm.
    Bu sebeple sizi rahatsız etmekteyim, kusura bakmayın.

    Hem oyun oynayacağım hemde film&dizi izleyeceğim. %50 %50 desek daha doğru olur
    Bütçem 500-700 lira arasındadır.
    Monitör büyüklüğü önemli değildir fakat monitör başında oyun oynayacağım gerekçesiyle, 23" olarak düşümüştüm.
    Tabii aynı şekilde, monitörün karşısındaki yatağıma uzanıp film&dizide izleyeceğim.
    İşin uzmanı sizmişsiniz, efenim.

    Yardımcı olup, monitör tavsiyesi yaparsanız sevinirim.
  • Merhaba.
    Yaklaşık bir hafta once asus mx239h aldım. Daha önceki monitörüm Samsung 22" 2232bw modeliydi. (6 yil sorunsuz kullandim) 1680x1050 çözünürlükten fullhd çözünürlüğe geçiş farkını cok hissetmedim. Ama renk canlılığı farkı bariz bir sekilde hissediliyor. Bu kadar canlı ekranı iPhone ve lg nexus4 te gördüm. (İps oldukları İcin sanırım) ayrıca oyunlarda gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir monitör.

    Monitörü alırken köşede asus PB278Q duruyordu ama pek ilgilenmedim. Hem fiyatı yüksek hem çözünürlüğü fazla yüksek hemde 27" fazla büyük diye düşündüm. Ayrıca ben ekran kartını uzun süre kullanmak üzere aldım ve bu yüksek çözünürlüğe uzun süre dayanabileceginden şüpheliyim. (Güncel oyunlarda sorun yok ama 2 yıl sonra çıkacak oyunlar nasıl olur ki??)

    1680x1050 çözünürlükten fullhd ye geçiş gözüme cok belirgin gelmediği İcin acaba 27" ile 2560x1440 çözünürlük nasıl olur diye düşünmeye başladım. Yani acaba bir kereden 2k çözünürlüğe geçsem daha mı doğru olurdu diyorum. Ne dersiniz??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merabalar Biraz konu dışı olucak ama benq xl2420t ve asus vh236h monitörlerini arıyorum lütfen olan dm atsın satın almak istiyorrum
  • @ICARUS
    Tek seçenek Dell U2312HM.



    @WaNtEd_cOcO_
    Yanlış yerde arıyorsun. Forumun ikinci el monitör bölümüne bakmalısın bunun için.
  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Ekran kartın GTX 690'sa eğer, 1440P çözünürlükte hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamazsın. Lâkin, belleğinin 2 GB olması sebebiyle, birkaç yıl sonra çıkacak oyunlarda ayar kısman gerekebilir; ultra yerine high gibi. mx239h'i henüz almışken ve memnunken değiştirmeni tavsiye etmem. İlla değiştirmek istersen de Dell U2713HM veya Asus PB278Q alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: One~

    hocam eizo fs2333 1100 liraya değer mi sizce? oyun için uygun olmasının yanı sıra görüntü kalitesi de gerçekten iyi midir?

    Dell U2312HM ile arasındaki tek fark, daha düşük tepki süresi. Yani değmez.
  • burada paylaşım yapan herkese teşekkürler, her yerde bulamayacağımız çok güzel bilgiler var...bocekgrafik'de üşenmeden herkese cevap vermiş..Bravo.....

    Ben 15 yaşındaki ikiz oğullarıma, elbette 2 tane :) monitor bakıyorum, Bimeks, Vatan ve Gold Bilgisayar gibi yerlere baktım, en çok ASUS gördüm...DELL' de dikkatimi çekti ama burada yazılanları okuyunca kafam iyice karıştı....350-400 TL'lık bir şey alayım derken burada yazılanları okuyunca Bütçe daha da arttı....İki tane Monitöre 700-800 TL öderim diye düşünürken, işin içine IPS Monitörler girince bütçe 1100-1200 TL'ya çıktı...neticede en az 5 sene kullanılacak olduğundan doğru dürüst bir şey almak lazım...Konuyu başından itibaren atlayarak epey okudum, tabii son 2-3 senede değişik Modeller çıktığından güncel olan Modeller arasında Asus MX239 en çarpıcı olan gibi duruyor...şu anda kullandıkları HP'nin sıradan bir Monitörü ( HP1907), benim düşüncem 23" Monitör.. bu sene SBS imtihanlarına çalışıp bayağı yoruldular, bende onlara güzel bir Monitör alacağım...Şimdilik henüz Wolf Team, CS gibi oyunlar oynuyorlar ama çok yakında eminim BF ve benzeri diğer oyunlara dalacaklardır...neyse Monitörü alınca buraya neticeyi yazarım, tekrar teşekkürler, 40 küsür sahifeyi okudum ve gerçekten çok faydalandım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    @ICARUS
    Tek seçenek Dell U2312HM.



    @WaNtEd_cOcO_
    Yanlış yerde arıyorsun. Forumun ikinci el monitör bölümüne bakmalısın bunun için.

    Dell UltraSharp U2312HM
    Samsung S23B550V
    ASUS MX239H

    Bu monitörler arasında kaldım.
    U2312HM, IPS panelle dikkat çekiyor. Ve Input Lag 0.6. Fakat response time olarak sınıfta kalıyor.
    S23B550V, 23" ve TN panel olarak (benim bütçe aralığımda) en iyi monitörlerden birisi.
    MX239H ise, response time'ı U2312HM'den daha düşük olan bir monitör. Fakat testi-incelemesini bulamadım. Bu riskli biraz...

    Açıkçası, ne yapacağımı şaşırdım. Bir 'Hadi Dell alayım' diyorum. Ardından ghosting sorunlarından korkup, S23B550V alasım geliyor
    Film&Dizi de izleyeceğim. En az film&dizi kadar oyunda oynayacağım. Oyunda ghosting sorunları olursa hiç hoş olmaz açıkçası. Çok takıntılı adamımdır. Fakat aynı şekilde, filmlerde yapay görüntü alırsam (bu da) hiç ama hiç hoşuma gitmez. Ne garip adamım yahu

    Ne diyorsun, üstad?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICARUS -- 4 Ağustos 2013; 2:10:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ICARUS

    U2312HM, IPS panelle dikkat çekiyor. Ve Input Lag 0.6. Fakat response time olarak sınıfta kalıyor.

    Bu ne demek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornio

    burada paylaşım yapan herkese teşekkürler, her yerde bulamayacağımız çok güzel bilgiler var...bocekgrafik'de üşenmeden herkese cevap vermiş..Bravo.....

    Ben 15 yaşındaki ikiz oğullarıma, elbette 2 tane :) monitor bakıyorum, Bimeks, Vatan ve Gold Bilgisayar gibi yerlere baktım, en çok ASUS gördüm...DELL' de dikkatimi çekti ama burada yazılanları okuyunca kafam iyice karıştı....350-400 TL'lık bir şey alayım derken burada yazılanları okuyunca Bütçe daha da arttı....İki tane Monitöre 700-800 TL öderim diye düşünürken, işin içine IPS Monitörler girince bütçe 1100-1200 TL'ya çıktı...neticede en az 5 sene kullanılacak olduğundan doğru dürüst bir şey almak lazım...Konuyu başından itibaren atlayarak epey okudum, tabii son 2-3 senede değişik Modeller çıktığından güncel olan Modeller arasında Asus MX239 en çarpıcı olan gibi duruyor...şu anda kullandıkları HP'nin sıradan bir Monitörü ( HP1907), benim düşüncem 23" Monitör.. bu sene SBS imtihanlarına çalışıp bayağı yoruldular, bende onlara güzel bir Monitör alacağım...Şimdilik henüz Wolf Team, CS gibi oyunlar oynuyorlar ama çok yakında eminim BF ve benzeri diğer oyunlara dalacaklardır...neyse Monitörü alınca buraya neticeyi yazarım, tekrar teşekkürler, 40 küsür sahifeyi okudum ve gerçekten çok faydalandım...

    Abi hangi monitörü alacağına karar vermedin mi, yoksa karar verdin de buraya yazmadın mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: ICARUS

    U2312HM, IPS panelle dikkat çekiyor. Ve Input Lag 0.6. Fakat response time olarak sınıfta kalıyor.

    Bu ne demek?

    http://uk.hardware.info/productinfo/130510/dell-ultrasharp-u2312hm-black#tab:testresults


    Response time (0%-100%) 8.15 ms
    Response time (100%-0%) 9.4
    Response time (100%-0%-100%) 17.55 ms
    Response time (20%-80%) 7.8 ms
    Response time (80%-20%) 7.3 ms
    Response time (20%-80%-20%) 15.1 ms

    Bu değerlerin önemli olduğunu belirtmiştiniz. Bunlarda anladığım kadarıyla düşük. Tabii dediğim gibi, monitörlerden çok fazla anlamıyorum. Sürç-i lisan ettiysek affola...

    MX239H'mı yoksa U2312HM'mi karar veremedim bir türlü. Buna karar verdikten sonra, IPS mi yoksa TN(S23B550V)'mi diye karar vereceğim. Yardımcı olursanız sevinirim




  • ICARUS kullanıcısına yanıt
    uk.hardware'deki inceleme sonuçları farklı, evet. 0.6 sonucu veren farklı bir site ama yorumlara baktığınızda, hepsinde de oyun için önerilmiştir. Bu bir yana, bu monitörü kullanıpta memnun kalmayan da yoktur ayrıca. Bunu da gözönünde bulundurmak gerek bence.

    Şurdaki yorumları okuyun bence: DELL U2312HM IPS MONİTÖR İNCELEME
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    uk.hardware'deki inceleme sonuçları farklı, evet. 0.6 sonucu veren farklı bir site ama yorumlara baktığınızda, hepsinde de oyun için önerilmiştir. Bu bir yana, bu monitörü kullanıpta memnun kalmayan da yoktur ayrıca. Bunu da gözönünde bulundurmak gerek bence.

    Şurdaki yorumları okuyun bence: DELL U2312HM IPS MONİTÖR İNCELEME

    Yorumunuz için teşekkürler. O konuyu okumuştum. Bir daha baştan okuyayım
    Asus'u eliyorum bu arada. Bu monitör pek çok sitede tavsiye edilirken, Asus'u fazla göremedim. Zaten aralarında dağ kadar fark olacağını da düşünmüyorum.

    Sıra geldi Samsung S23B550V'mı, yoksa Dell U2312HM'mi kararın a... Biliyorum birisi elma, birisi de armut... Fakat bir türlü karar veremedim.

    Samsung daha estetik bir monitör.
    Dell ise pivot ayaklarıyla dikkat çekiyor (Her ne kadar, Samsung'a da ayrı bir ayak takılarak bu olay yapılabilir sanırım)
    Samsung çok iyi Response Time'a sahip.
    Dell ise çok daha canlı görüntü veriyor sanırım.

    Beceremedim, karar veremedim, olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ICARUS kullanıcısına yanıt
    S23B550V, saf performans monitörü. U2312HM ise oyun için kabul edilebilir gecikmeyle geliyor ama malzeme kalitesinin daha iyi olması, pek lazım olmayacaksa da pivot özelliği ve IPS paneliyle farkını hissettiriyor bence. Yoka yakın gecikmeli monitör isteyen S23B550V alır ama diğer türlü U2312HM alınır.
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.