Şimdi Ara

Oyun klavyelerindeki tercihiniz;İngilicze mi; yoksa Türkçe mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında başlık bu konunun içeriğinin büyük bir kısmını açıklıyor.

    Oyun klavyesi alırken dikkat edilen pek çok nokta var. Kimi kullanıcı öncelikle fiyatına bakar, kimisi klavyenin macro tuşlarına bakar, kimisi arka plan aydınlatması ister, kimisi de ergonomiye bakar. Genelde bunlar pek çok kullanıcının ilk dikkat ettiği özellik olur.

    Peki, oyun klavyesi satın alırken o kalavyenin tuş takımı veya yazılımının Türkçe olup olmaması sizin için ne kadar önemli? İngilizce her türlü kullanırım mı dersiniz; ya da tuş takımı Türkçe yazılım İngilizce olur fark etmez mi dersiniz; yoksa hem tuş takımı hem de yazılımı mutlaka Türkçe mi olsun dersiniz?

    Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum



  • Oyunlardaki tercihim tabikide ingilizce olur,genelde online oyunların çoğunda chat bölümünde Türkçe karakterler yoktur buda ayrı bir avantaj.Oyun klavyesi alırsam tek baktığım Shift tuşunun ve Enterın büyük olmasıdır.
  • Bilgisayarı tek ben kullanacaksam benim için farketmez ama ailenin kullandığı bir bilgisayar olunca...
  • benim içinde her türlü farketmez şu anda g15v2 kullanıyorum ingilizceye alışmak 1 haftamı bile almamıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swonz

    Oyunlardaki tercihim tabikide ingilizce olur,genelde online oyunların çoğunda chat bölümünde Türkçe karakterler yoktur buda ayrı bir avantaj.Oyun klavyesi alırsam tek baktığım Shift tuşunun ve Enterın büyük olmasıdır.


    Ayrıca ctrl tuşunun sol alt köşede olmasına dikkat ediyorum. lenovo laptoplarda sol köşeye fn tuşu, onun yanına ctrl tuşu konulmuş ve ben lenovo laptop alana kadar hiç dikkat etmemiştim. (''.) CS için ingilizce klavye iyi olabilir ama oynadıktan sonra tekrar türkçe karakterlere ihtiyacımız oluyor ve bu yüzden CS oynarken türkçe klavye kullanmaya razı oluyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swonz

    Oyunlardaki tercihim tabikide ingilizce olur,genelde online oyunların çoğunda chat bölümünde Türkçe karakterler yoktur buda ayrı bir avantaj.Oyun klavyesi alırsam tek baktığım Shift tuşunun ve Enterın büyük olmasıdır.

    +1 ayrıca Backspace tuşunun da büyük olmasına dikkat ediyorum.
  • Tabi ki tercihen Türkçe olması ki bunun olayı (g15v2 kullanmaktayım) Türkiye için özen gösterilmesidir. Ancak asıl aradıklarım macro tuşları ve enter tuşunun büyük olması.
  • Vallaha ben alienware notebook kullanıyorum onun için mecbur ingilizce ama klavye alsam kesinlikle razer lycosa alırdır. Logitech, saitek, microsoft vs hepsini denedim gamesktra dükkanında, en güzel hassasiyet ve oynanabilirlik razerdaydı, razerda türkçe tabii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.